שלום לכולם

guinevere

New member
שלום לכולם ../images/Emo13.gif

אני מצטרפת חדשה.(כן, קראתי את הודעת המנהלת...) ולמרות שקראתי הרבה כנראה לא קראתי מספיק.... ואחרי עיון זריז בהודעות של כולם אני מרגישה שפיספסתי משהו רציני... את רומח הדרקון. אז אני לא אשאל מי כאן קרא את הסדרה כי ברור לי שכולם קראו, אבל אני כן צריכה עזרה בתור אחת שמעוניינת לקרוא אותה גם. חיפשתי ברשת ויש כל כך הרבה כרכים שאני לא יודעת מאיפה להתחיל. אז שאלתי אליכם היא: איזה ספר קוראים ראשון? אני יודעת שזה נשמע דבילי אבל קצת קשה להתמצא כשאין לי מושג מה ההבדל בין רשומות רומח הדרקון לאגדות רומח הדרקון וכו.... אשמח לעזרה

לאלאלא

לא פיספסת כלום. את הרומח אין חובה לקרוא. מאוד תלוי בהעדפות אישיות. את מעדיפה מד"ב? אז הרומח לא בשבילך. את מעדיפה עולם מקורי שלא מסתמך על חוקי משחק שקבעו מעריצי מבוכים ודרקונים? הרומח זה לא כוס התה שלך. אם את נהנית ממשחקי תפקידים, אם את נהנית מפנטסיה מבוססת ומושרית טולקין, אם את נהנית מכתיבה קלילה ובד"כ לא מחייבת, שעוזרת להעביר כמה שעות בכיף בלי לאמץ את התאים האפורים, ייתכן ותהני גם מהרומח.

wiskin

New member
מה קרה לך???

למה מה זה רומח הדרקון שתרגישי רע שלא קראת אותו? בסה"כ מכונת כסף משותפת של שני כותבים (ד"א, הם גם כתבו את מחזור שער המוות והוא דווקא מומלץ). אני קראתי מזמן מזמן את הספרים הראשונים של רומח הדרקון (לא כרונולוגית - רשומות) ואני לא ממש זוכר אותם ואני לא מרגיש שום פיספוס. יש כ"כ כ"כ כ"כ הרבה יצירות יותר טובות, חשובות, מהנות וגם סתם באותה רמה. אם נורא חשוב לך לקרוא דווקא את זה אז בבקשה. אין מה להתוכח - זה להיט שככל הנראה נהנו ממנו הרבה אנשים, אבל זה לאו דווקא מדבר בזכות החשיבות או האיכות שלו. ובאותו עניין, אני חושב שמה שמנע ממני להתחיל לקרוא את רומח הדרקון שוב ולהשלים את הסדרה(ות) זה המספר המוגזם של הספרים. זה נורא קשה למי שלא מתכוון לקנות את כולם ותלוי בספריה ציבורית די דלה ובמקרה הוא גם פרפקציוניסט בדברים האלה ועובד בשיטת הכל או כלום. כנ"ל לגבי 1000 הספרים של ג´ורדן מה שלא הספיק למו"לים העבריים שהיו חייבים לחלק את זה ל2000... בוג´י, בתור נציגת הוצאות הספרים עלי אדמות אני מתחנן להסבר.

wiskin

New member
ד"א, עכשיו נזכרתי שכמה הודעות למטה

גם שאלתי שאלה בנושא. תקראי מה כתבו שם.

Boojie

New member
קצת תשובה.

(קצת, כי זה כל מה שיש לי). הספרים של כישור הזמן ארוכים מאד. להוציא אותם ככרך יחיד זה יתן בומבה של ספר. ספר כזה, יהיה צריך לתמחר בהתאם (כי כידוע, ספר ארוך יותר פירושו יותר הוצאות על תרגום, עריכה, הגהה, הדפסה וכדומה). ספר כזה שיתומחר בהתאם לגודלו לא ייקנה. פשוט, הוא יעלה הרבה יותר ממאה שקלים, והסיכוי שהציבור הישראלי יקנה ספר שעולה כל כך הרבה לא גדול. בגלל זה נוצר ההכרח לחלק את הספרים הללו לשניים. משתדלים במידת האפשר להימנע מדברים כאלה, אבל לפעמים פשוט אין ברירה, משיקולים פרקטיים טהורים.

wiskin

New member
יש הגיון במה שאת אומרת אבל

מצד שני, מי שכבר קונה ספר אחד בעברית יקנה מן הסתם את השני ו/או את השלישי וכמה שצריך כדי להשלים לספר באנגלית ואז המחיר יעלה על מחיר הכרך המאוחד. לא? אני מבין את החשש מפני רתיעה מסויימת שתהיה בקרב הקוראים להוציא הרבה כסף על ספר אחד אבל אני מניח שרוב האנשים יעדיפו לשלם יותר פעם אחת ולחסוך באופן כללי. ההוצאות צריכות פעם לנסות גישה שונה, אולי הם יופתעו. וברכות על מעבר הדירה - הכי חשוב

reystlen

New member
כמו שאת רואה מהשם אני דווקא מאד

אוהבת את הסידרה הזאת בעיקר בגלל שהיא מאפשרת בריחה מהמציאות ומענינת למדי (אבל הם קצת צודקים הי טיפה ילדותית . . .) אבל הדמות הכי מענינת היא ריסטלין וכך כמו שאני רואה את זה יש לך שתי אפשרויות : לקרוא את רשומות (שלושה ספרים שישי להם המשך שלפי דעתי הוא יותר יפה אבל מצריך לקרוא את מלחמות שזה עוד שלושה ספרים ואלי כבר לא תיהיה לך סבלנות )או לקרוא את כבשן הנשמה ואת אחים לנשק שמספרים על ריסטלין (רייסט בחיבה ) ואחיו פחות או יותר תחליטי את . . .

guinevere

New member
יש סיבה שרב מכר הוא רב מכר

בדרך כלל!!! אז נכון שיש יוצאים מהכלל אבל אם נצא מנקודת הנחה שהרוב הוא כמוני וכמוכם, אז כנראה שיש סיבה טובה לזה שהוא אוהב או שונא דבר מסויים. אז אני לא מרגישה מחוייבת לקרוא את רומח הדרקון רק כדי להיות בעיניינים אלא שיכול להיות שאם הספר כל כך מדובר, אז הוא שווה את זה. ונכון שזה עניין של טעם, אבל לנסות לא מזיק.

בדרך כלל הסיבה היא שהוא פונה

למכנה המשותף הנמוך ביותר. אני הייתי מעדיפה אם יותר אנשים היו קוראים ספרות מד"ב ופנטסיה איכותית, כי אז זה היה מעודד סופרים לכתוב דברים שווים ולא מדפסות כסף, אבל אני כבר התרגלתי לרעיון שרוב האנשים הם לא כמוני.

יפה אמרת, מיתר נדיר!

זוהי הסיבה שהתואר הבדרך עלל נכסף "new york times best selling author" לא ממש יגרום לי להרים אפילו ספר מהמדף. סוזן

niv_204

New member
שלום לכולם - תגובות

אני גם חדשה פה. אני מאד אוהבת ספרי פנטסיה וקראתי די הרבה מהם. לגבי רשומות ואגדות. לפי איך שהבנתי (וזה היה גם סדר הקריאה שלי) מתחילים עם הרשומות (3 כרכים) ואח"כ עם האגדות. אלה העיקריים. מאד אהבתי את הרשומות ועכשיו אני משלימה את האגדות. אמנם הספרים די קלילים ולא כ"כ מסובכים מבחינת העלילה, השמות, המקומות וכו´ אבל די מרתקים. קראתי גם את סדרת מחזור שער המוות של היקמן ווייס. לא כ"כ אהבתי את הראשון אבל הסדרה מאד מרתקת והספרים הולכים ומשתפרים. סדרה נוספת של ספרים שמאד אהבתי וקראתי כמה פעמים היתה "חפצי הכוח" של מגי פיורי. אהבתי את הגיבורה ואת החתולה ובכלל את כל 4 הספרים. אני מאד אוהבת את סטיבן קינג. עד היום לא הפחיד אותי שום ספר כמו "הניצוץ". ספר מצוין ואין מה להשוות לסרטים שנעשו (למרות שהסרט עם ג´ק ניקולסון היה מדהים). אהבתי את "זה", "החצי האפל" (הספר הראשון שלו שקראתי), "דברים שצריך". דווקא את "המגדל האפל" פחות אהבתי. וזהו בינתיים.

fin

New member
מחזור שער המוות דווקא הלך...

והתדרדר. 3 הספרים הראשונים היו מעולים, הרביעי הרס את הכל. החמישי והשישי הצליחו כמעט להחזיר עטרה ליושנה ואז בא השביעי והצפוי מכל והצליח למעוך את כל הסדרה לתהומות הקיטש והצפוי מראש. רומח הדרקון היא סדרה נחמדה ומאוד פשוטה, שמבוססת על הרפתקאת מבוכים ודרקונים ממשית. בתור מי שמשחק זה חביב לאללה, אבל בתור קורא כבד של פנטזיה, העלילה של משחקי D&D נוטה להיות די פשטנית ומבוססת קרבות לרוב וכך גם הספר נראה.

הרביעי הרס הכל?

החמישי, השישי והשביעי היו שלושתם גרועים באותה מידה, למרות שהיו כמה קטעים גרועים במיוחד (המלחמה במבוך, שנמשכה על בערך חצי ספר, לא?). אני לא חושבת שהיה הרבה טעם להמשיך את הסדרה אחרי הספר הרביעי, שהיה טוב למדי בעיני. עם זאת, תחילת הסדרה היא מעולה, וסך הכל הסדרה מאוד מומלצת.

metal_slug

New member
אני חושב ש"זה" הוא אחד מהגדולים שלו

אבל קראתי אותו בעיקר בלילה, ואז זה יותר משפיע...

Boojie

New member
הספרים של קינג לא מפחידים אותי בכלל

אבל אני מאד אוהבת אותם. אני פשוט אוהבת את הצורה שהוא נכנס לעומק הגיבורים שלו, ובלי לתת הרגשה שהוא עוסק בניתוח פסיכולוגי, אלא כחלק טבעי לחלוטין של הסיפור. ואני מאד אוהבת את הצורה שבה הוא מספר סיפור.

firefist

New member
אהממ.. גם אותי רוב הספרים

לא מפחידים. וגם רוב הסרטים. בעצם כולם נדמה לי, לפחות אלה מז´אנר האימה... כי מה לעשות,,, אני לא באמת רואה סרטי אימה בכדי לפחד :) (היי! לאחרונה אני בכלל לא רואה סרטי אימה...)

רשימה

תתחילי משישיית המפגשים ואז כבשן הנשמה ואחים לנשק אז רשומות רומח הדרקון ואז אגדות רומח הדרקון ואז דרקוני להבת קיץ וי נגמר לי האוויר

בקשר לפנטזיה

אתם יודעים אולי עם יצאו הספרים השביעי והשמיני של רייבנלופט כי אני חולה על הסידרה חוץ מהספר השני שמדבר על לורד סות´ מרומח הדרקון (להוסיף לרשימה אבל לא חובה)שממש אבל ממש לא אהבתי כי לא הזדהתי עם הדמות הנוראה שלו כאילן אפילו ברייסטלין יש קצת טוב,לא? ועם מדברים על דמויות מרומח הדרקון אז עצלי רייסטלין וגדילן בתיקו בראש וסהר בסוף אני שונאת אבירים הם כל כך מעצבנים עם המידה שלהם אני מבינה את כבוד כן זה משהו שכל אחד צריך אבל המידה זה חרא של דבר אם אני הייתי בן ונולדת לאביר סולמוני הייתי מתאבדת באריסה כבר. אז השאלה למעלה על תשכחו אחרי הקטע הזה.

למעלה