שלום לכולם!

star*dust

New member
שלום לכולם! ../images/Emo13.gif

רוצה לטייל באוסטרליה, כנראה בעוד חודש וחצי. יש המלצות??? (תמונות, חוויות....)
איילת

pirate

New member
כן

אם את נוסעת לניו זילנד תסעי גם לניו זילנד חובה

star*dust

New member
דווקא התלבטתי

בין אוסטרליה וניו זילנד, והמליצו לי על אוסטרליה. מה ההבדל? תודה

Yo-man

New member
יש, יש הבדלים

אוסטרליה ענקית (כמו כל אירופה), וכדי לראות את כולה נהוג לרכוש מכונית, לקחת את הזמן ולעשות הפסקות עבודה פה ושם. יש נופי אוקיינוסים בדרום (כולל לוויתנים בעונה וחיות ים אחרות), אזורים טרופיים בצפון (ביצות, יערות גשם, תנינים וכדומה), חופים נפלאים סביב כל היבשת, ערים חביבות והרבה מדבר באמצע. ניו-זילנד, לעומת זאת, גדולה "רק" פי 10 מישראל, עם 4 מליון תושבים היא מרווחת מאוד (מה גם שכמליון גרים האוקלנד וסביבתה) והיא מאוד ירוקה. היא מחולקת לשני איים, הצפוני, ששלושה לרבעים מהאוכלוסיה יושבים בו, והוא מאופיין באיזורי חקלאות נרחבים, חופי רחצה (חוף 90 המייל, מפרץ האיים, ומקומות נוספים שאפשר לדמיין את חזותם על-פי שמם), איזורים וולקניים (רוטורואה - איזור המאופיין בבריכות התרמיות הכי פעילות בעולם, טונגארירו - הר געש כבוי שיום הטיול בו ידוע כ-"The most beautiful one-day-treck in the world"), כמה אגמים והבירה וולינגטון בדרום. האי הדרומי פרוע יותר מבחינת נופיו. מי ששט אליו מוולינגטון נכנס דרך פיורד צר וארוך (כפי שפיורדים נוטים להראות), ומתוך שיט של 3 שעות, שעה היא בנוף מדהים זה. החוף המערבי מאופיין בסלעיו השחורים (משווים אותו לחופי סקוטלנד, אם זה אומר לך משהו). גליישר´ז (קרחונים באורך של ק"מים הזורמים במהירות של עד 5 מטר ביום וניתן לטפס עליהם עם מדריך). המון אגמים. "פיורדלנד", בדרום האי, איזור עם 22 פיורדים שרק ל-2 מהם יש גישה ברכב (למען שימור הטבע). איזור ה"קטלינז" - גבעות ירוקות כמו באגדות. החוף המזרחי - חיות ים מכל הסוגים (אין מרשים מתצפית על לוויתנים, אבל יש גם דולפינים, כלבי ים, פינגווינים, עופות ים וכו´). וכמובן - ספורט אתגרי; באנג´י, סירות-סילון, מצנחי רחיפה, דאייה, טיסה אירובטית (לא לאכול יומיים קודם), ומיליון תופעות אחרות של ספורט אתגרי לכל חפץ שאין להן שם בעברית. ולא אמרתי הרים מושלגים, ולא סיפרתי על טרקים יפים (ולא קלים), ולא רפטינג... אבל הכי חשוב - טוב הלב של הניו-זילנדים. השלווה. הנינוחות. השקט שבו נעשים דברים. לא שאוסטרליה תזזיתית מידי, אבל זו לא אותה אווירה כמו בניו-זילנד. מקווה שתהני שם וגם שם.

star*dust

New member
yo man.... ../images/Emo13.gif

תודה
על תגובתך! כן, נראה שניו זילנד לא פחות מעניינת. אני באמת מחפשת אווירה שקטה, לא יותר מדי בלאגן... מה גם שאני טסה לבד. אז מסדרים לי דירה באוסטרליה, אני חושבת שאני אתחיל שם, ומקווה להגיע גם לניו זילנד... אחרי כמה חודשים של עבודה באוסטרליה...
תודה ויום נפלא!
איילת

Yo-man

New member
מצויין... רק עוד משהו

התקופה החמה לטייל בניו-זילנד היא דצמבר עד פברואר. על אף היות תקופה זו חמימה ונעימה יחסית, היא גם צפופה, ובחלק מהאתרים ממש יכולה להיווצר בעיה של מקומות לינה (בעיקר טרקים שצריך להזמין בקתות מראש, ובקרחונים Frantz Josef ו-Fox). תכנון מוקדם יקל על הזמנת מקומות במלון או אכסניה מראש. אני הייתי בניו-זילנד מאמצע פברואר עד כמעט אמצע מאי, היו המון מכוניות למכירה במחיר נמוך (אבל לא קניתי...), מקום בכל עיירה וכפר, מחירים קצת נמוכים מהמקובל ומזג האויר בהחלט נע בין סביר לטוב מאוד. מה שאני מנסה להגיד הוא שאם את מחפשת קיץ אין-סופי, מהרי לניו-זילנד. אם לא מפריע לך שירד גשם לפעמים ושלא כל התמונות יהיו באור מושלם, חכי ותרגישי שקיבלת את ניו-זילנד רק לעצמך. אמרת שאת נוסעת לבד, אז הרשי לי לספר לך על דרך תעבורה נוחה ומצויינת. יש 2 חברות אוטובוסים (Kiwi Experiance ו- magic Bus) שמוכרות Pass שתוקפו ל-6 חודשים, יש מסלולים שונים, אבל אפשר להתחיל, נאמר, באוקלנד, ולעבור על 2 האיים כאשר ניתן לרדת מהאוטובוס בכל נקודה על הציר ולעלות למחרת, אחרי שבוע או חודש, על האוטובוס הבא שיעבור. הנהג משמש גם קצת כמדריך, דואג להזמנות חדרים ליעד הבא, עוצר בסופר-מרקטים זולים להצטיידות וכן הלאה. האוטובוסים האלה מלאים צעירים שמטיילים לבד, או כאלה בזוגות ויותר שלא רצו לקנות אוטו ולא לקחת טרמפים. המחיר דומה לזה שמציעה חברת האוטובוסים הממשלתית, אבל הם מוציאים אוטובוסים כמו "אגד", בלי שום ערך נלווה כמו עצירות לצילומי נוף או הזמנת מקומות לינה. בהחלט שווה. G´day

רינה_ב

New member
עוד

YO-MAN!!!! אני טסה לניו זילנד ב11/11 ובתחילת פברואר אעבור לאוסטרליה. המון תודה על ההמלצות שלך. האם יש עוד משהו חשוב או מעניין לדעת? תודה, רינה

למעלה