שלום לכולם...

caroline barina

New member
שלום לכולם...../images/Emo13.gif

אני אפתח בזה שיצאתי למסע לפני כמה שבועות, היינו במצעד החיים והיה נהדר. כן כן, היה טיול נהדר. כולם שואלים אותי איך אני מסוגלת להגיד על דבר שכזה, טיול נהדר. אז אני אסביר.. נחתנו בפולין ומיד משדה התעופה לקחו אותנו לטרבלינקה. לקראת סוף הנסיעה, אני הרגשתי שאני פשוט מתפרקת לחתיכות. לא הפסקתי לבכות ולא הייתי מסוגלת להמשיך. לא הצלחתי להבין למה לכל הרוחות הגעתי למקום שיש בו כל כך הרבה רוע, מקום שקרו בו דברים כה מזויעים, שהרגו ורצחו ושרפו יהודים כמוני.. עזבו יהודים.. בני אדם!! פשוט לא הבנתי.. הגענו לטרבלינקה והרגשות רק הלכו וגעו בי עוד יותר.. פשוט רציתי לחזור הביתה!!! אבל אז הגיע הערב ולאט לאט הרגשתי יותר ויותר בסדר.. ומאז, עד סוף המסע, לא הרגשתי דבר כזה! לא רק זה, פשוט לא הרגשתי עצב מסויים.. כמעט ולא בכיתי.. ותבינו, אני פחדתי נורא בהתחלה לצאת למסע הזה כי אני רגישה בצורה מטורפת ופחדתי שאני אתפרק להם שם עד שיצטרכו להחזיר אותי או להשאיר אותי במלון כל היום.. אבל הקטע הוא.. שהייתי במחנות השמדה, הייתי במשרפות, בתאי הגזים.. וכלום! פשוט כלום!!! הרגשתי כאילו אני הולכת בתוך מוזיאון.. ממש לא בתוך מחנה השמדה שקירותיו ראו זוועות בל יתוארו! לפני המסע, הייתם רק מדברים איתי על פולין, על השואה, על כל מה שקרה שם, וישר הייתי מתחילה לדמוע.. זה נורא הפתיע אותי שלא הרגשתי כלום.. מה שגם היה ככה בדיוק לכל שאר הילדים שיצאו איתי... לרובם הגדול לפחות.. דיברתי המון עם אחד המנהלים שלי שיצאו איתנו גם, שהוא פסיכולוג.. הוא טען, כמו שאר המורים שיצאו איתנו, שההכנות פשוט הרסו לנו את הכל.. הכינו אותנו למסע ברמות מטורפות!! 4 שעות בשבוע של למידה על פולין, על השואה וכל מה שסביב לה\ ביקורים ביד ושם, פגש מטוס בירושלים, יומיים גדושי הכנה בבית לוחמי הגיטאות, הכנת עבודה רצינית על ניצול שואה ושמיעת מספר עדויות של ניצולים. הוא טען שהגענו לנקודת השיא עוד הרבה לפני המסע.. ושהמסע הזה היה קצת לא נחוץ מבחינתו.. ואני דיי מסכימה איתו.. ההכנות היו גדושות בטירוף וכנראה שנקודת השיא באמת הגיעה הרבי לפני המסע עצמו, מאשר שהיא תהיה המסע! מהבחינה הזאת נורא התאכזבתי.. מבחינות אחרות ממש לא התאכזבתי מהמסע.. (שבהתחלה נורא טרחתי להדגיש לכולם שזהו מסע ולא טיול.. והיום אני קוראת לו טיול..).... הכרתי מלאאאא אנשים מקסימים ומדהימים שעם חלקם הגדול אני עוד שומרת על קשר!! הכרתי בחור מקסים שהיום הוא גם חבר שלי... יצא לי לטייל בארץ שלא הייתי בה וגם כנראה שלא אחזור לשם.. יצא לי להרגיש גאווה מדהימה!!! אני לא דתיה ועד לפני המסע אם בכלל הייתם שואלים אותי אם אני יהודיה, לרוב הייתי אומרת שלא. שאני בכלל לא מרגישה יהודיה.. במסע הגיעה אליי תחושת גאווה עצומה על היותי יהודיה! ועל היותי יהודיה שחיה בישראל!!! אחד הרגעים שבאמת גרמו לי אושר במסע היה כשהחזקתי את הדגל.. כששרנו את התקווה.. לא זכורה לי פעם ששרתי את התיקווה בצורה כה חזקה ומרגשת.. ובכיתי תוך כדי.. אנשים סביבי פשוט לא הבינו מה קרה לי.. אבל זה באמת היה אחד הרגעים! וחזרנו לארץ שטופי חוויות.. מזכרות.. חברים חדשים.. נסיון חיים קצת שונה.. וכו' וכו'... ואם יש לי דבר אחד להעביר למי שחושב אם לצאת או לא.. צאו! לא משנה כמה זה עולה או מה החשש הכי כבד שלכם! צאו!! אל תחשבו על זה יותר מדיי! אז תכינו את עצמכם יותר מדיי! צאו ותהיו הכי ספונטניים שאפשר! כי העובדה שלא הייתי ספונטנית הרסה לי מאוד... שיהיה לכולם המשך ערב נעים וחיים נפלאים!!! אוהבת המון!!!! תהיו גאיםםםםםםם! שלכם, קרוליין...

חייםלוי

Member
מנהל
תודה על שיתוף החוויות שלך

מה שחשת שם הוא רק חלק מן החוויות שעוד תחושי. לדעתי התחושות מהביקורים במחנות עוד יתעוררו ויתגבשו. מסע כזה דורש זמן של האדם להרהור עליו, גם אם לא מודע. כשזה יגיע, גם בעוד כמה חודשים תשתפי אותנו.

caroline barina

New member
ואוו איזה כייף שמישהו באמת קרא אתצ המגילה שלי

באמת שמעתי שאצל הרבה אנשים התחושות מתחילות להגיע רק אחרי כמה חודשים מרגע החזרה לארץ.... לא כל כך ברור לי איך זה יקרה... אבל נחכה ונראה
תודה לך

דנדוושש

New member
וואו את כותבת ממש יפה :]

בקשר לזה שלא הרגשת כלום.. או לפחות פחות ממה שציפית, אז בתור אחת שחזרה מפולין לפני.. חח זה בדיוק חודשיים ויום, אני רק רוצה להגיד לך שזה באמת נעשה הרבה הרבה יותר משמעותי ככל שהזמן עובר. כשאני מתחילה לחשוב על פולין, על המסע הזה (כן, אני עדיין קוראת לזה מסע).. אני לא מפסיקה.. אני מדי פעם נכנסת להרהורים כאלה ולא יכולה להפסיק לחשוב על זה מישהו פעם אמר לי שדואגים להוציא כ"כ הרבה אנשים לפולין בשביל לזעזע אותנו, אולי זה נכון. פולין הפך את הדברים היומיומיים והפשוטים לכלכך לא רגילים.. והוא גם שינה אותי ונורא קירב אותי לסבא ז"ל (אפילו שזה קצת טיפשי שאני אומרת את זה, הרי הוא נפטר כשהייתי בת 10....) ממש התחברתי למה שאמרת על התקווה... אצלנו בכל טקס שהיה שרו את התקווה נורא בשקט, קטע ממש מוזר.. כאילו מפחדים לשיר את זה במקום כזה, יותר לוחשים מאשר שרים... וביום האחרון היה לנו טקס ספונטני ולא מתוכנן שהיו בו קטעים שנכתבו תוך כדי המסע. בסוף הטקס שוב שרנו את התקווה, רק שהפעם לא שרנו, צעקנו!! זה היה כלכך יפה ומרגש :] שמחה שהיה לך מסע נהדר
גם שלי עדיין כזה :)

caroline barina

New member
תודה רבה על התגובה...

תאמת שאני דיי מצטערת שנסעתי עד לשם למקום כל כך חשוב והרגשתי ריקנות במורה שהרגשתי... כאילו קצת ביזבוז.. לא של הכסף שלי או משהו כזה.. אלא בזבוז של בחורה שהייתה שם והמקום פשוט לא עשה לה כלום.. כאילו מישהו אחר היה יכול לצאת במקומי ולהרגיש את זה קצת יותר טוב.... הרגשה מוזרה כזאת...

N B I

New member
תודה

תודה על השיתוף
אני מזדהה עם חלק מהדברים שכתבת אני רוצה להתייחס לשירת ההמנון פעם לפני הרבה שנים היתי עם אבא שלי בטקס לזיכרון לשואה, כשהורדתי את הראש בשירת התקווה כי ראיתי שזה מה שאחרים עשו הוא אמר לי בחיים בחיים לא לעשות את זה יותר. צריך לשיר את התקווה רק בראש מורם ובגוף זקוף אחרת אין לה את אותה משמעות כמו שיש לתפילה. כל השנים עשיתי את זה, רק כי הוא ביקש, לא באמת הבנתי מה הא רוצה. הטקס הראשון שעשינו בפולין היה בטרבלינקה, כששרנו את התקווה, שם בין 17,000 המצבות פתאום הבנתי למה הוא התכוון. ולמרבה הבושה בקושי הצלחתי להתרכז במילים ובלבלתי את כל השורות עד שפשוט הפסקתי. כל הדרך חזרה לאוטובוס חשבתי למה זה קרה, ואז חשבתי על זה שאף פעם לא באמת חשבתי על המשמעות של המילים. הטקס השני היה במיידאנק, שם כבר היתי מוכנה לזה, עמדתי וצעקתי את ההמנון בכל הכוונה שאני רק מסוגלת לבקש, אולי זה נראה לי קצת כמו התרסה לעמוד מול המשרפה במיידאנק ולצעוק, כשהרעש היחיד שם הוא רעש התנורים. הטקס השלישי היה באושוויץ ושם כבר יש דמעות, ואפילו שהעיניים דומעות אני ממשיכה עם הראש למעלה ומתעקשת להשאיר את העיניים פקוחות. הטקס הרביעי והאחרון שערכנו בפולין היה טקס הסיום מול אנדרטת רפופורט בוורשה, שם לשירת ההמנון כבר התלווה חיוך קטן, אפשר אולי לקרוא לזה הפנמה. מול האנדרטה המציגה את הדמויות הלוחמות הרגשתי גאווה להיות חלק מהעם הלוחמני והעקשן הזה, העם הכל כך נפלא הזה. סגירת המעגל שלי היתה בטקס ערב יום השואה שערכנו כבר בבית, בירושלים. אותם שירים ששרנו שם, אותם קטעים שקראנו שם. כששרנו את התקווה פשוט לא יכולתי להחזיק, בכיתי כמו מטורפת, אני לא חושבת שאי פעם בכיתי ככה. לא יכולתי לשיר (בקושי לעמוד או לנשום) אבל התעקשתי, לפחות לשמוע את המילים בראש. בשתי הראשונות: להיות עם חופשי בארצנו ארץ ציון וירושלים צרחתי אותן, את שתי השורות, מיד בסוף נפלתי חזרה לכסא כאילו כל הכוח פשוט נשאב ממני. למרות הכול אנחנו כאן, עם חופשי בארצנו, ארץ ישראל ובירתה ירושלים.

caroline barina

New member
אני חייבת להגיד לך..

שריגשת אותי עכשיו בטירוף צמרמור נוראית עוברת בי.. אין מילים פשוט....

לזרושקה

New member
גם אחרי שקראתי את מה שכתבת..

אני עדיין לא מכימה עם זה שאת קוראת לזה טיול.. זה לא טיול! חד וחלק! זה מסע! ובקשר להכנות של המסע.. אני גם עברתי "הכנה".. יצאתי למסע מהנוער העובד והלומד (תנועת נוער) יצאנו משלחת של כ 500-600 בני נוער.. עברנו פעולות (כל קבוצה לבד) פעם בשבוע.. כל פעולה משהו כמו שעתיים.. ל אלמדנו.. באמת דיברנו, והיו שיחות ממש טובות.. גם בהתחלה שאני הגעתי לשם.. היה לי כ"כ מוזר.. הרגשתי בערך מה שאת הרגשת.. כאילו אני בתוך מוזיאון.. וניסיתי הבין למה זה קר.. כל הזמן דיברו איתי ואמרו עד כמה שזה משמועתי המסע הזה... ועד כמה שהוא ישנה אותי.. לא ראיתי את זה.. חיפשתי, אבל לא מצאתי.. הבנתי שמי עושה את המסע הזה משמועתי זה לא המחנות השמדה, והתאי גזים.. אני.. אני עשיתי אותו משועתי.. התכנים שעברתי בו, הקבוצה המדהימה שההיתה לי.. זה היה משמועתי.. אני לא מתחרטת לשניה שיצאתי למסע הזה.. זה בטוח.. אני לא יודעת אם עצם זה שאת בפולין זה ה-שיא של המסע.. כי יש עוד כ"כ הרבה במסע עצמו.. התהליך, ההכנות.. אניהרגשתי שהשיא כן היה לי בפולין.. אבל זה לא חייב להיות ככה.. כל אחד מרגיש אחרת, כל אחד חושב אחרת.. בלי שום קשר.. אני שמחה שהיה לך טוב במסע.. זה חשוב.. חשוב מאוד אפילו

למעלה