שלום לכולם

ללי26

New member
שלום לכולם../images/Emo140.gif

אני סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיה באונ יברסיטת ת"א. לאחרונה,הכרתי את הפורום שלכם ואשמח להצטרף. אני כרגע בהתלבטות הקשורה למנחה לתזה. כרגע אני נמצאת בהנחיית פרופ' X במסגרת סדנת מחקר אמפירי של שנה ראשונה.אמת היא שהוא ממש לא מנחה אותי. לא עונה לטלפונים,קשה מאוד לתפוס אותו. מגיב באופן מתנשא לשאלות שלי עד כדי כך שממש קשה לי להיפגש איתו ואני לא מצליחה להעביר את המסרים/שאלות שלי. (יש לי פשוט בלק אאוט כשאנחנו נפגשים
) בהשוואה למנחים אחרים במגמה,הוא פשוט לא עושה כלום ולדעתי שחוק עד מאוד מעבודתו באוניברסיטה. העניין הוא שתחומי המחקר שלו מאוד מעניינים אותי ואם משווים את תחומי המחקר שלו למנחים האחרים במגמה,אז הנושאים שלו מרתקים אותי ,ואף גורמים לי לתהות מדי פעם על כיוון של דוקטורט בהמשך. המנחים האחרים במגמה הרבה יותר חונכים ועוזרים לעומתו,אך הנושאים שלהם פחות מעניינים אותי. הדילמה שלי היא לקבל החלטה מה עושים הלאה. האם ממשיכים עם מנחה שברור לי שחיי יהיו קשים מאוד ,עד לרמה של אפס הנחיה בתזה או למצוא מנחה עם נושא פחות מעניין אבל שנותן יותר הכוונה. מה דעתכם? מניסיונכם?

מרחף1

New member
אין דין הנחיית סדנה כדין הנחיית תזה

יכול להיות שבתור מנחה לתזה, One-on-One הוא מתנהג אחרת מאשר כשה הוא מנחה סדנה? מצד שני, קשה להפריז בחשיבות המנחה, ידידה שלי "בזבזה" בערך חצי שנה בנסיונות לסגור את התזה מול המנחה שלה אחרי שכבר הכל היה כתוב. עוד נושא חשוב (לפחות אצלנו) בהיהט בחירת המנחה זה נושא הגרנט והמלגות, יש מרצים שמסוגלים להשלים מלגות או לעזור בהיבט הזה. והערה אחרונה, אני בטוח שכל נושא שתחקרי לעומק יראה לך מעניין, ככה זה עובד...

Unicorn98

New member
לא כ"כ מסכים עם הקביעה בכותרת...

מניסיון שלי עם מנחים במחקר (אמנם עדיין לא לתיזה) - אני חושב שאדם הוא אדם, והגורם האישיותי הוא משמעותי יותר מאשר גורמים מצביים בכל הנוגע להנחייה. אם יש חוקר/מרצה שהוא באופיו נחמד, משקיע ומסור לתלמידיו, אני בספק אם הוא ינהג בסיטואציות מעט שונות זו מזו (תיזה או סמינר, נניח) בצורה שונה מהותית. לדעתי אם יש אדם שהוא מזניח את מונחיו, זה לא יהיה מהותית שונה בין מונחים ברמות שונות.

מרחף1

New member
מנסיון שלי

יש הבדל מהותי בין הנחיה לקבוצה (אפילו קטנה יחסית) לבין הנחייה יחידנית.

Unicorn98

New member
אצלנו במחלקה,

גם הנחיה סמינריונית היא בסופו של דבר הנחייה אישית...

קודם כל ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ולגבי שאלתך - תשאלי עוד ועוד תלמידים בחוג. אל תתרשמי מתחושה מיידית וראשונית. תסתכלי גם במאמרים שלנו , כאן בפורום, וותגלי את מה שאנחנו ממליצים שוב ושוב. ואני יכולה לומר לך - שבשבועות האחרונים אני מנהלת שיחות עם לא מעט אנשים מהצד השני של העניין (מהצד שמייצג את האוני' את החוג אתת מעניקי המלגות וכו') וכולם - חד משמעית (וגם אינ יכולה לומר לך מניסיון) שמנחה תומך ועוזר - הוא הדבר הנכון, במיוחד בתזה, שאת מגלה בה עולם חדש שלא ידעת אותו קודם. נושא שמרתק אותך - תוכלי לחקור גם אחרי התזה, לבד. נושא מרתק- עם מנחה שלא יעזור לך - ייקח לך הרבה יותר זןמן, והרגשת התסכול שלך תהיה כל כך גדוה, שחבל . ואני מסכימה עם החד-קרן- כל נושא שתעסקי בו כמחקר לעומק - ייהפך לנושא שמענין אותך ושאת אוהבת ככה זה עובד וחוצמזה- את תמיד יכולה לבחור נושא שיותר קרוב למה שמעניין אותך, גם אצל מנחה אחר. בהצלחה.

דיעה שלי

תבריי עם סטודנטים שעובדים תחת הנחיה ישירה שלו כרגע. אם מסתבר לך שצדקת, לדעתי אל תלכי על זה. תיזה של מאסטר היא עבודה בהיקף מצומצם יחסית לדוקטורט ועדיף לדעתי לעבוד עם מישהו שהוא יותר hands on ויאפשר לך לעשות הכל באופן יעיל ומהיר.

מממאיה35

New member
דעה שלי

קודן כל כמו שהציעו לך פה - תבררי עם סטודנטים אחרים שלו (אם יש לו) בעבר ובהווה איך הוא בתור מנחה, מה הזמינות שלו, הרצון שלו וכל שאר התכונות שחשובות לך לגבי מנחה. שנית - אני חושבת שבתואר שני יותר חשוב המנחה מאשר הנושא של התזה. כמובן שהנושא צריך לעניין אותך אבל במסטר בעיקר את רוכשת את הניסיון למחקר - כלי מחקר, שאלת המחקר, חיפוש תשובות וכו'. לכן - מנחה טוב הוא הבסיס להצלחה במסטר (אפשר להצליח גם בלי אבל קשה יותר..) בדוק' - הסיפור כבר אחר, אם כי גם שם לא יזיק מנחה זמין פנוי ונעים

למעלה