שלום לכולם!

CIRCUS CAT

New member
שלום לכולם!../images/Emo140.gif

היי,אני יסמין ואני חדשה פה. כבר הרבה מאוד זמן שאני מתעניינת במוזיקה יוונית ולא יודעת איפה להתחיל,כרגע אני מאזינה רק לרדיו ביוונית אך אני מעדיפה להתעמק יותר באמנים מוערכים. אשמח לשמוע המלצות ליוונית "אמיתית",אני זוכרת שלפני כמה שנים שמעתי שיר ביוונית של זמרת,מאוד עצוב ומאוד אהבתי אז אשמח אם יש המלצות גם בז'אנר כזה,נשי ומלנכולי
אשמח לכל המלצה שהיא! בתודה מראש,יסמין

יפיקה

New member
הי יסמין, יש לחאריס אלקסיו ישירים כאלה יפים

מלנכוליים כמו שאת רוצה ויש עוד, למשל לנטשה תיאודוריד יש שיר יפהפה מתוך הסרט אהבה פילפל וקינמון שם השיר הוא "sta lumania והשם שלה נכתב כך-natasa thodoroidou ויש זמר בשם giannis kotsiras ויש לו שיר יפהפה בשם אלכסנדריה to alexandria חפשי ביוטיוב ותגיעי לכל השירים היפים. אם תרצי עוד אשמח להוסיף לך, חוץ מזה אני ממליצה לך להקשיב לתכנית של ירון אנוש בימי שיש ברשת ב' בים שעה 16.00 ל- 18.00 ממנו למדתי המון על מוסיקה יוונית לאחרונה.

Xavies6

New member
גם אני מצטרף וזקוק לעזרה... ../images/Emo13.gif

ישראלי, מה לעשות.. [: יהודה פוליקר הכניס אותי חזק למוזיקה יוונית, בעיקר בעזרת מה שעשה בהופעה בקיסריה... וחיפשתי בנרות את השיר "המכתב", מי כתב אותו, מי ביצע ומהם המילים. וברוב טיפשותי לא חשבתי לחפש בפורומים של תפוז שסייעו לי המון.. אז בכל זאת גיליתי את כל הפרטים, והנה גם המילים ביוונית: Στίχοι: Γιώργος Μητσάκης Μουσική: Γιώργος Ζαμπέτας Πρώτη εκτέλεση: Στέλλα Χασκίλ, Σαλονικιά Άλλες ερμηνείες: Γιώργος Νταλάρας ___________ Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα εγώ θα είμαι πολύ μακριά και θα πιστέψεις πως δε χωράνε δύο αγάπες σε μια καρδιά Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα τότε θα κλάψεις με μαύρο κλάμα Πάντα με μάσκα εσύ μιλούσες κι ήθελες να 'χεις δυο αγκαλιές μα που το βρήκες αυτό γραμμένο εσύ να παίζεις με δυο καρδιές Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα τότε θα κλάψεις με μαύρο κλάμα Κι εδώ τελειώνει μια ιστορία μ' αυτό το κλάμα το θλιβερό δε μετανιώνω που σ' αγαπούσα όμως λυπάμαι που σ' αγαπώ למי שמבין את זה, אז אני לא טעיתי, נכון?.. זה השיר... טוב, בכל מקרה, מה שחסר לי זה תרגום לעברית (שהשגתי בערך, אבל התרגום לא מדויק ונעשה בצורת רובוטית ע"י גוגל אם הבנתם אותי, אני אשמח לתרגום קצת הגיוני יותר... כמו כן, אם מישהו ימצא לי את את מילות השיר כפי שהן נשמעות באנגלית \ עברית בצורה מסודרת, אני אהיה אסיר תודה ואעזור במה שתרצו בתמורה... מההופעה בקיסריה ניסיתי לכתוב את המילים משמיעה, כמובן שאין בזה דיוק רב אבל זה כל כך יפה, הייתי חייב. תודה לעוזרים שיש כאן... אני תומר, לשירותכם.

למעלה