שלום לכולם...

b u b a

New member
שלום לכולם...../images/Emo140.gif

לפני שבוע וחצי גילו לדודה שלי גוש. עשו לה בדיקות ואתמול הגיעה הבשורה המרה שזה סרטן הלבלב... הבכי מצידי לא איחר לבוא, שכן היא כמו אמא שניה בשבילי. גידלה את אחותי הקטנה ואותי מכיוון שלה אין ילדים. רציתי לדעת כמה שיותר פרטים על סוג הסרטן הזה - במידה ומישהו יודע... והאם הוא קטלני או שניתן לטפל בו בהצלחה? כרגע קבעו לה פעם בשבוע טיפול כימותרפי למשך חודשיים ואחריו יחליטו על המשך... ההרגשה היא נוראית...אפילו שזה לא אצלי... ומצד שני - הרגשת כעס עצמית על איך אני בכלל מעיזה לרחם על עצמי כשהיא זו שהייתה צריכה להיות כ"כ חזקה אתמול כשישבה מול הרופא ולקבל את הבשורה הנוראה מכל... אני לא ממש יודעת איך להתייחס אליה כעת.. האם לדבר איתה על זה? האם לחכות שהיא תעלה את הנושא? אשמח לשמוע את דעתכם... ושיהיה לכולנו רק בריאות! אמן...
לירון

היי בובה

אז קודם כל - לגבי מידע - יש בתגובה שלי לחלומית מידע איפה ואיך אפשר לקבל או למצוא מידע. כל סוג של סרטן אפשר לטפל וגם להרפא, תמיד השאלה היא באיזה מצב מתחילים את הטיפולים וזה גם תלוי בכוח רצונו של החולה. וכמובן שיש השפעה של בני המשפחה בנושא הזה. וכן - אפשר להחלים ברוב המקרים. אני חושבת שמותר לך להרגיש רע עם העובדה שדודתך חולה וגם מותר לך לרחם על עצמך, כי בעצם כולכם נכנסים עכשיו לאיזה מקום של חוסר ידיעה ותמיד קשה להתמודד עם מחלה שכזו כיוון שברוב המקרים סרטן מקושר עם מוות. אבל שוב - זה לא חייב וזה שאנחנו פה מוכיח שיש גם הרבה מאד אנשים שחיים אחרי זה. איך להתייחס לדודתך גם תלוי בך וגם בעצם במה שאת קולטת מהדודה. אם היא רוצה לדבר אז לתת לה להוציא החוצה מה שהיא מרגישה ואם לא רוצה אז לא להכריח. כל אחד מתמודד אחרת ובזמנו שלו. אל תשכחי גם את עצמך בסיטואציה כיוון שברור שכמו שלדודתך לא קל גם לסביבה לא קל וכל התחושות והפחדים משותפים לכולם ואני גם יכולה להציע לך לפנות לעו"סית או לפסיכולוגית של המחלקה כיוון שתפקידם הוא באמת לעזור ולייעץ בבמצבים כאלו. נשמח אם תחזרי לשתף אותנו גם בדרך שאתם עוברים יחד עם ההתמודדות וגם עם כל צורך אחר שלך בריאות וכוח לכולכם גלי

ס ו ז נ ה

New member
הי בובה

איזה יופי שאת מתעניינת וטורחת ומבררת ודואגת. מזלה של דודתך על שיש לה אותך. היא בטח יודעת את זה גלי הפנתה אותך למקורות מידע, ואני מסכימה איתה שהכל מופיע באתרים הנכונים. עלייך לברר איך כותבים נכון את סוג הסרטן בעברית ובאנגלית, ופשוט לגלוש ולקרוא הבשורה בעיני היא נוראה, אבל לא נוראה מכל יש הרבה מקום לתמיכה ואהבה וכנות ביניכן עכשיו, לפי התפיסה שלי. את יכולה להראות לה כמה היא חשובה לך בדרך הכי אמיתית והכי מתאימה לכן. תהיי שם בשבילה, ותני לדברים לקרות. אם תרצו לדבר - תדברו, אם תרצו לשתוק ולהחזיק ידיים - זה מה שתעשו. נצלו את ההפוגה הזאת מהמירוץ המטורף של החיים לאתנחתא כפי שאתן מבינות אותה. אצלי נשמרו זכרונות מרגשים מתקופת החולי. הרבה שיחות עם אנשים, הרבה קירבה, אינטימיות, קצב אחר של חיים. יש בזה הרבה יופי וקסם, אם יודעים לנצל נכון את התקופה הזאת, למרות שהיא לא קלה בכלל. תמשיכי לבוא לכאן. יש כאן הרבה כוח ותקווה, הרבה מחלימים, והרבה שישמחו להיות איתך ועם דודתך בתקופה הזאת. מחבקת אותך סוזנה

אחשל

New member
שלום גם לך ../images/Emo140.gif

מחלת הסרטן נוגעת בד"כ לא רק בחולה, אלא בכל האנשים שסביבו - בני משפחה, חברים, מכרים - כולם מושפעים באופן כזה או אחר... לכן, המצוקה שאת מרגישה (קראת לזה רחמים עצמיים...) מאוד מובנת ואין לך סיבה לכעוס על עצמך. לא אחת, קורה שדווקא ה"חולה" הוא זה שמנחם ומחזק את הסובבים לו... תשובות לשאולתייך תוכלי למצוא אצל חברי עמותת ח.ס.ן, בקבוצות התמיכה שמפעילה העמותה, או אפילו בשיחת טלפון לקו התמיכה והמידע - 1-700-506-600. בריאות ואריכות ימים ניר

b u b a

New member
../images/Emo24.gif

היי לכולם!!!! רק רציתי להגיד המון תודה... לקח לי קצת זמן לענות כי היה לי המוווון לחץ בעבודה ואומנם קראתי את תגובותיכם אבל לא הספקתי לענות... אז שוב - המון תודה, מקווה שהזמן יעזור קצת להתרגל למצב ולא לקחת אותו בתור כזה שוק...אלא פשוט ללמוד להתמודד כל יום בניפרד.. והכי מקווה שתהיה בריאות... לכולנו!! שיהיה לכולכם שבוע מקסים ושקט...
לירון

למעלה