שלום לכולם

plus minos

New member
שלום לכולם ../images/Emo140.gif

אני חדשה פה , אני לומדת בבית הספר קולנוע על תוכנת פרימייר, עכשיו הורדתי את התוכנה למחשב שלי בבית, ויש כמה דברים שלא מסתדרים לי כמו בבית הספר, אז אם מישהו יכול לעזור לי אני ישמח. דבר ראשון התוכנה היא |Adobe Premiere את הגירסה אני לא יודעת. אין לי מצלמה בינתיים ככה שכשהייה לי אני ישאל , אבל בינתיים יש לי כמה חומרים במחשב ואני רוצה לברר כמה פרטים. כשדלקתי את התוכנה הוא שאלה אותי load project setting... מה אני אמורה ללחוץ? אין לי מצלמה..... האם אני יכול לערוך קטעים של סרטים שנמצאים אצלי המחשב
שמתי קטע שהיא לי במחשב ומעליו היה פס אדום והוא התחיל לפתוח עוד חלון ששמו bulding preview. מה זה אומר
איך אני יכולה להוסיף מוזיקה
מוזיקה שקיימת אצלי במחשב ומוזיקה שלא קיימת.

plus minos

New member
תודה ../images/Emo140.gif

ומה בקשר לקצת תשובות
מישהו יכול לעזור

preacher

New member
אם את לומדת פרמייר בקולנוע

לא כדאי שפשוט תשאלי את המורים שלך?

plus minos

New member
רעיון מעולה...

לא חשבתי על תשובה יותר טובה מזאת. אבל אני שואלת פה , כדי שתעזרו הרי מדברים פה על עריכות, למה להפנות אותי למקום אחר, אם אין לך תשובות ,אז אתה לא חייב לצאת ידי חובה. באתי לכאן כי אני מחפשת תשובות. יש לי קצת בעיה לישאול כי זה לא אותו פורמט, והמורה לא ממש נחמד כי להסביר לי. אז אם יש למישהו תשובה אחרת אני ישמח...

preacher

New member
תראי, השאלות ששאלת,

הן נורא כלליות ובסיסיות. אם את לומדת, אין לי ספק שאחרי השיעור הראשון תדעי את התשובות לכולן. למשל "האם אני יכול לערוך קטעים של סרטים שנמצאים אצלי המחשב" - כמובן שכן! לערוך קטעי וידאו זה הרי המטרה של התוכנה, לא? או השאלה של איזה settings לבחור. הרי לא יעשו כמה SETTINGS אם רק אחד מהם היה ה"נכון". התשובה היא כמובן "תלוי מה את רוצה לעשות". רוצה לעשות משהו לקולנוע? טלויזיה? הצגה על DVD? VCD? במחשב? בסטרימינג? לכל אחד יש את ה- SETITNGS שלו. כדי להוסיף מוזיקה מוסיפים קובץ של מוזיקה עם file-import, ואז גוררים ל-TIMELINE. וזה אותו הדבר בכל גרסה של פרמייר שאני מכיר. ועכשיו עם יד על הלב - מה זאת אומרת שאת לומדת פרמייר? כמה שיעורים כבר למדת?

plus minos

New member
אז ככה...

אני למדתי כבר כמה שיעורים בקולנוע, אבל אצלהם בחדר עריכה כבר הכל מוכן רק לשימוש, אני הורדתי את המע' במחשב הביתי, ורציתי לדעת איך אני אמורה להישתמש, כי בבית אין לי את המורה לקולנוע שיכוון לי הכל פיקס ,רק לשימוש. וכששאלתי אם אני יכולה לערוך סרטים או קטעים הנמצאים אצלי במחשב , אולי לא הצגתי את זה טוב אבל התכוונתי , איזה קבצים אני יכולה לערוץ אצלי בפרימייר? איזה סיומת צריכה להיות להן? בקשר למוזיקה, תודה על ההסבר, אבל מה עם קבצי מוזיקה שכבר נמצאים אצלי במחשב, איך אני מכניסה אותם לסרט? למדתי איזה 3 שיעורים, ושתדע שהכל כבר מוכן לי מבחינת תיכנות, רק מזבירים לי את הכפתורים, אבל אני רוצה גם לערוך בבית אז אני רוצה לדעת לפני כל השלב של העריכה כיצד לבנות את העריכה שתוצג לי בצורה הטובה ביותר לפני העבודה.. ועוד שאלה ... בקשר ל setting , לא ממש הבנתי, מה הכוונה של השאלה הזאת? מה אני רוצה לעשות? אני רוצה לערוך בינתיים למחשב הביתי ולעלות את זה לאינטרנט, כי בינתיים אין לי מצלמה ואין לי חיבורים. יש מצב לתשובות

ספר

באחת ההודעות האחרונות יש המלצה לספר בהוצאת פוקוס (קניתי אותו היום) והוא ממש נהדר. אז למה שלא תרכשי אותו ופשוט תוכלי להיעזר בו בכל עת, מבלי לחכות שעות ואף ימים לתשובה בפורום. נראה לי שהפורום יעיל יותר במצב שהספר כבר לא עוזר או שיש בעייה. אם נשאר לך עוד זמן ללמוד, הרי שרכישת הספר מומלצת כפליים...

plus minos

New member
תראה,

זה לא שאני ממש לא יודעת להשתמש בתוכנה, פשוט אני רוצה לדעת כמה דבר דברים בסיסים כדי להתחיל לעבוד עם התוכנה. אז אני לא יקנה ספר בשביל שאלה אחת, בכל זאת יש לי את המורה, אבל חשבתי שבפורום הפקת וידיאו יושבים אנשים שמבינים בעריכה ויש להם תשובה או 2 למתחילה. מה ההיגיון להיכניס לפורום ולענות על תשובה ב "לכי תשאלי את המורה שלך" "לכי תקני ספר" מה יש לכם?? זה שאני חדשה בנושא לא אומר שאתם לא צריכים לעזור.

plus minos

New member
יאא.

ראיתי תגובה מפורום הפקת וידיאו. ואז חשבתי, ואו מישהו ענה לי. מעניין אם זאת תשובה לשאלה ששאלתי, אם סוף סוף אני יקבל תשובה ולא יעוץללכת למורה או לקנות ספר. . . כנראה שלא... כן אני בת 18 ובכיתה י"ב ... מה הבעיה

שלום הנה מספר תשובות

ראשית, קשה לענות לך על השאלות כיון שחסרים פרטים חשובים. הקטע שהיה לך במחשב, מה הסיומת שלו? איזה סוג סרט הוא? MPG AVI קוויקטיים DV. ישנם פורמטים שונים של סרטים, וכל פורמט מקבל את הסטינגס שלו. גם באותו פורמט, MPG למשל, ישנן אפשרויות רבות, כמו גודל הפריים, וסוג הדחיסה. הפס האדום מראה שלא ניתן לראות את הקובץ במוניטור מיידית ועל התוכנה לבנות קובץ "פריוויו" חדש כדי שתוכלי לראות את הסרט. בדרך כלל כשסוג הקובץ שלך לא תואם את ה"סטינגס" של הפרוייקט, את תקבלי הודעה כזו. או כשהסרט אותו את עורכת לא נתמך לעבודה בזמן אמיתי. (או כשאת מוסיפה אפקטים.) אם את מעוניינת לראות את הסרט, עלייך ללחוץ על אנטר ולהמתין עד שהתוכנה תבנה את הפריוויו, או לבחור מתפריט FILE את האפשרות EXPORT MOVIE ולייצא קובץ סרט חדש שנתמך על ידי פרימייר. אני מניח שכדי לעשות את זה עלייך להתמצא קצת יותר באפשרויות ובהגדרות השונות. כדי להוסיף מוסיקה, עליך לבחור FILE / IMPORT, לאתר את קטע המוסיקה ולבחור אותו. כדי להוריד קטע מוסיקה שנמצא על דיסק צריך להשתמש בתוכנה שממירה מדיסק לWAV או MP3. זהו לעכשיו. אם התבלבלת זה בגלל שבאמת צריך הרבה ידע בסיסי כדי לעשות את כל הדברים האלו, ובכל אופן בהצלחה.

plus minos

New member
לא התבלבלתי...

הבנתי כמעט הכל. ומאוד עזרת לי. תודה על התשובות, כמעט והתייאשתי מהפורום הזה.... ממש תודה לך... ואם יהיו לי שאלות נוספות אני ידע שלמרות כל התשובות "הניפלאות" שאני יקבל , יש תשובה שממש תתאים לי ממש תודה רבה.

אתה מורה או משהו?

יש לך כושר הסברה מעולה, ת'אמת אני התכוננתי לענות לה אחרי שראיתי את כל התשובות האלה.... שלא ניראה לי שיש להם מושג מה הם עונים, אבל אני רואה שאין לי יותר מה להוסיף.... בקיצור.... יש עליך...

למעלה