שלום לכולם

neshamma

New member
שלום לכולם ../images/Emo140.gif

מקווה שהיום שלכם התחיל בכיף אני אשמח לקבל את העזרה שלכם או אפילו איזו שהיא עיצה או כיוון אני בן 30, הנדסאי אוטומציה ובקרה
עובד משרה מלאה, שלא עוסקת בתחום, בחברת תיקשורת בגדול אין לי הרבה תלונות על העבודה עצמה אבל מרגיש שאני במקום הלא נכון אני אמנם טוב בעבודה שלי - ותאמינו לי שאני אדם צנוע
אבל ממש אין לי סיפוק מהעבודה.... ממש !! אני מחפש עבודה שלא קשורה לתחום הטכני בכלל משהו שאוכל לקדם אותו ולהתקדם בו אני לא סגור על משהו מיוחד ואני לא יודע מאיפה להתחיל לחפש אני יודע שאני רוצה לעבוד עם אנשים, עם קהל באיזו שהיא נישה של עיצוב (לדוגמא) אבל לא יודע איזה תפקיד ספציפי אני לא רוצה להשמע מעופף או מנותק מהמציאות אני פשוט רוצה שינוי כיוון בחיים ולא יודע איזה בדיוק אני ממש אעריך איזה שהם רעיונות לעבודה עם אנשים בתחום העיצוב ומישם אני כבר אברר איפה לומדים את זה (כמובן אני גם פתוח לעיצות של עבודה במיקצוע אחר מלבד עיצוב) יחד עם זה המצב הכלכלי לא קל
, אני אשמח גם לעבוד עבודות ערב כתוספת הכנסה (אני גר במרכז) נ.ב - איך לא מצאתי את הפורום הזה לפני כן אחלה פורום
אחלה יום ''נשמה''

ניובי123

New member
כמה דברים

קודם כל תגיד 7 פעמים ביום תודה שיש לך עבודה כי אין לי כזה דבר כבר 3 שנים וזה לא שאני לא מחפשת. ואם כבר יש טלפון אחד מסכן בודד ברגע ששומעים שאני ממודיעין עם תנוקת פשוט סוגרים את השיחה. אני מכירה את הנושא של חוסר סיפוק מהעבודה ויש לי חדשות בשבילך - כל עבודה הופכת לשיגרה ושיגרה זה רע כשמדובר בעבודה. גם לגדל תנוקת בת 4 חודשים זה לא קל ולא כיף. הייתי מעדיפה לשבת במשרד 9 שעות ביום מאשר מה שאני עושה עכשיו, זה בטוח. בעיצוב יש כסף בגרפיקה. גרפיקה ממוחשבת, גרפיקה לדפוס, עבודה עצמאית עם משרדי פרסום, עם חברות אינטרנט. לומדים את זה - יש בצלאל, יש מכון סלע לא חסר, אבל לימודים זה המון כסף. כל עבודת גרפיקה מתחילה במינימום של 100 דולר וכל המחירים בדולרים וכמה שאתה יותר טוב ככה אתה יכול לגבות יותר כסף וישלמו לך. עוד רעיון - לא יודעת איך זה בדיוק נקרא אבל יש אנשים שעוזרים לעצב דירות , אני חושבת שזה נקרא מעצב פנים או משהוא כזה ואז אתה יכול לעבוד בשתוף עם משרדי תווך גדולים, אבל כיום זה לוקסוס לעשירים בלבד. חוצמזה תמצא תחביב. תחשוב שעבודה זה כסף ובלי כסף אי אפשר לחיות, פשוט ככה. כשבנאדם אין לו עצמאות כלכלית כמה שנים ושום דבר לא נראה באופק בטח שלא בתחום המחשבים, החיים נראים אחרת. ככה יש לך תלוש כל חודש וגם זה משהוא בחיים היום, תראה מה קורה מסביב. במקום לעבוד בערב תעשה משהוא שיעשה לך טוב על הלב - כל דבר, אם זה ספורט אם זה התנדבות, כל דבר שיעשה לך כיף בחיים ויגרום לך להמשיך הלאה. אבל קח עצה - בחיים אל תעזוב עבודה לפני שיש לך חוזה חתום וסגור עם מקום אחר. אל תחשוב שלהיות עצמאי זה ללקק דבש. נתקלתי בהרבה עצמאים שמאוד מעוניינים לחזור למעגל השכירים. שיהיה לך רק טוב ותעשה החלטות נכונות, זה לא כיף להיות מובטל, זה זיפת נוראי.

ברוך הבא, נשמה../images/Emo140.gif

אני מסכימה עם ניובי: אתה אומר שיש לך עבודה טובה, שנותנת לך בטחון כלכלי ואין לך בעיות מיוחדות בה (בוסים מעצבנים, עמיתים דורסניים, תנאי עבודה בלתי אפשריים וכו') וכל מה שחסר לך כרגע זה איזושהי תחושת "אקסטרה" - אתה אולי רוצה לנסות משהו חדש, לדעת שאתה לא מפספס חוויות ממקומות אחרים, אולי אתה בעצם מחפש את הריגוש שבהימור הקיים במעבר מעבודה בטוחה ומבססת להזדמנויות עסקיות הרפתקניות, לבחון את היכולות שלך.. שזה סבבה.. באמת
ניובי צודקת, לדעתי, כשהיא מציעה לך לא לסכן את העבודה הקיימת וקודם כל לבחון את ההזדמנויות האחרות מול הסיכונים ורק אחרי שתהיה לך משרה אחרת, או לפחות תכנית פעולה ברורה ביד, רק אז תוכל להרשות לעצמך לנסות משהו חדש. השגרה מגיעה לכל עבודה בסופו של דבר, אבל אפשר לשבור שגרה בדרכים הרבה פחות קיצוניות מאשר התפטרות מעבודה: אימוץ תחביבים, הוספת תחומי התעניינות, גיוון שיטות עבודה - וכל זה מבלי שתצטרך לוותר על התלוש החודשי (או קרנות הפנסיה/ביטוח..) ואם אתה ממש סגור על נטישת המקצוע הקיים - אני ממליצה לך לקחת את זה לאט ובזהירות. קודם כל להשיג את המשרה הנחשקת האחרת, לבטח את עצמך עם "רשת הצלה פיננסית" ורק אז לקפוץ על ההזדמנות. שיהיה בהצלחה

siv30

New member
../images/Emo24.gif אכן המצב במשק קשה וכל אחד

שיש לו עבודה זו ברכה. אני מצטרפת להמלצת ניובי. חייבים להפריד בין העבודה והבית. הפרדה כזו מונעת שחיקה מאוצת. אני ממליצה לך באמת אם אתה אוהב לעבוד עם אנשים או גרפיקה או עיצוב ללכת על קורס באומנות שיפגיש אותך עם אנשים שונים ויוציא אותך מהשיגרה. אני מודעת לכך שאין כאן פתרון אמיתי לשעמום שאתה חש, אבל, אם תצליח למצוא איזון ע"י כך שתמצא סיפוק בשעות הפנאי שלך, לא תאלץ להחליף עבודה בתקופה שהיא באמת אחת מהקשות ביותר.

ברוך הבא neshamma

ראשית רציתי לברך אותך על כניסתך לפורום ...
שנית ...בכרטיס שלך כתוב שאתה רווק בן 30 ...ומבלי שכולם כאן יקפצו עליי...יש לך כאן אפשרויות תימרון הרבה יותר מאשר לבן 30 נשוי + 1 ואולי עוד ילד בדרך ...בחירת השם שלך ..מעיד על חשיבות הנשמה ...[כך לפחות זה נראה לי] מאשר דבר אחר ...לכן הצעתי היא תעשה את שיקולי הבעד והנגד ותחליט עם הנשמה שלך ... זה לא שאני חיה לי בעולם או פלנטה אחרת ..אני יודעת ומבינה את כל השיקולים וכמו שהחברים כאן כתבו ...זה נכון שאסור לעזוב מקום טוב ..אבל הכל תלוי בכמה "הנשמה" שלך משלמת על כך ... מאחלת לך הצלחה ..בכל דרך שתבחר ... שרוני

neshamma

New member
חמודה שלי

קודם כל תודה רבה לכולם !! על ההתיחסות
לניובי, קראתי את מה שכתבת וכתבת את זה עם המון רגש אני ממש מבין אותך ואני ממש מאחל לך טוב והמון ממנו תאמינו לי שאני לא מאלו שמתפנקים ולא מעריכים עבודה ''טובה'' אבל אני מאוד רוצה לעבוד במשהו שבכנות ארגיש מרוצה שיהיה לי את ההרגשה הטובה של לקום בבוקר וללכת לעבוד ואני יודע להבחין בין זה לבין ההרגשה של אופוריה של ה''אקסטרה'' כמו שהגדירו או הרגשה של ''ואוו, יש לי עבודה פצצות''
אני מדבר על הסיפוק הבסיסי אני עובד בעבודה שלא אשקר בחברה טובה קרוב לבית עם שכר ממוצע - לא גבוה אבל זה לא זה אני בן 30 ורצה להגיע לאיזה שהוא עבודה שאוכל להניח למוח שלי מלחפש את עצמי בה אני פשוט לא יודע איזה תפקיד ואיך למען השם אני עושה את המעבר הזה כי אמרתם נכון וצדקתם, העבודה הזאת מביאה לי את הלחם על השולחן ואני לא בז לה אני במין מבוך כזה ודרך אגב, עמיתים דורסים ובוסים מעצבנים ולא אנושיים קימים אצלי אבל אני מאלו שלמדתי ולא בקלות לשים עליהם ****
ולך שרוני, צדקת, קלטת אותי הנשמה היא זאת שמתבוננת בי כשאני מביט במראה
אין ספק שאקח את העיצה שלכם ואתחיל משהו בעצוב כתחביב ואלמד אותו אבל שוב מברור זה לא עסק זול אז מה, נישארים במקום מוותרים על סיפוק למען ''שוואמה בלאפה'' ???

הצעת עבודה

היי ניובי 123, צר לי לשמוע שאת מובטלת זה זמן רב. יש לי שתי הצעות שיכולות לעניין אותך. אני מקווה מאוד שתישקלי אותן בחיוב, כי הן יעזרו לך לצאת מהמצב שבו את נתונה. ללא השקעה כספית ברכישת מלאי! ללא מסעי שכנוע! צרי עימי קשר וכנסי לקישור שלך, נורמה תבור

למעלה