צ י פ ה ד ר י פ ה
New member
שלום לכולם! ../images/Emo140.gif
אני חדשה בפורום הזה. נכנסתי בעקבות ההודעה ששרה כתבה בפורום משוב, ורציתי לראות בעצמי, איך מתנהלת קהילה מעורבת... לאחרונה אני לומדת קורס בהיסטוריה של העם היהודי. הפרק האחרון אותו למדנו עסק במהפכה הצרפתית ובהענקת שוויון זכויות ליהודים בצרפת. בקורס הביאו בפנינו הרבה טיעונים של אלה שלא תמכו במן שוויון הזכויות, ובעצם העלו בפנינו את ראשית האנטישמיות המאורגנת. כל זה גרם לי לחשוב. זה וגם הגילויים של האנטישמיות האחרונים. למה בעצם שונאים כל-כך את היהודים. גם ראיתי שבנינו לבין עצמנו יש המון חילוקי דעות. אני לא אומרת שזה המקור לבעיה, אלא בעיה שונה לגמרי. ואז שאלתי את עצמי כמה שאלות, אחרי שקראתי כמה מההודעות פה בפורום: השאלות ששאלתי הן מנקודת מבט חילונית (אני חילונית), ולא מתוך שנאה לדתיים, אלא מתוך רצון להבין למה הדברים נראים כמו שהם.
המתנדב כתב על שכן חילוני שהפעיל רדיו בקולי קולות בשבת. אני יכולה להבין למה זה מפריע. אבל מצד שני, ליד הבית שלי פתחו בית כנסת, וההתקהלות בשישי בערב ובשבת בבוקר מפריעה לשקט בשכונה. במקרה הראשון אפשר לפתור את זה עם משטרה, במקרה השני - אי אפשר. מה אני עושה? לא עושה כלום, כי אני בהחלט מאמינה שכל אחד יחיה באמונתו ויקיים את דרך חייו כפי שנראה לו.
לפני כמה זמן יצא לי לבקר מכר בבית שמש, בשכונה החרדית. ישבתי בחוץ, במרכז המסחרי, ביחד עם בעלי ושוחחנו. לפתע, משום מקום נגשה אלי בחורה חרדית, ובשיא השנאה הפטירה בכיוון שלי :"אין לכם מקום יותר טוב לשבת בו?" וכששאלתי אותה, למה היא מתכוונת, היא אמרה שפה זה לא מקום בשבילנו. רק אחר כך נפל לי האסימון, והבנתי שבגלל שאני לובשת מכנסיים, ללא כיסוי ראש, אני לא מתאימה לשבת שם...
וזו שאלה שבאמת נשאלת בתמימות, ואשמח לתשובה - למה לשומרי שבת מפריע שאלה שלא שומרים שבת נוסעים בכבישים? הרי זה לא גורם להם לחלל את השבת, לא? בקיצור, ואני מתנצלת אם דבריי לא יצאו ברורים... הייתי רוצה לדעת, גם מפי הדתיים וגם מפי החלונים, אם אתם באמת ובתמים מאמינים שאפשר לקיים חברה בה כל אחד חי את חייו, מבלי להפריע לאחרים ומבלי להתערב לאחרים? (איש איש באמונתו יחיה)... תודה מראש!
אני חדשה בפורום הזה. נכנסתי בעקבות ההודעה ששרה כתבה בפורום משוב, ורציתי לראות בעצמי, איך מתנהלת קהילה מעורבת... לאחרונה אני לומדת קורס בהיסטוריה של העם היהודי. הפרק האחרון אותו למדנו עסק במהפכה הצרפתית ובהענקת שוויון זכויות ליהודים בצרפת. בקורס הביאו בפנינו הרבה טיעונים של אלה שלא תמכו במן שוויון הזכויות, ובעצם העלו בפנינו את ראשית האנטישמיות המאורגנת. כל זה גרם לי לחשוב. זה וגם הגילויים של האנטישמיות האחרונים. למה בעצם שונאים כל-כך את היהודים. גם ראיתי שבנינו לבין עצמנו יש המון חילוקי דעות. אני לא אומרת שזה המקור לבעיה, אלא בעיה שונה לגמרי. ואז שאלתי את עצמי כמה שאלות, אחרי שקראתי כמה מההודעות פה בפורום: השאלות ששאלתי הן מנקודת מבט חילונית (אני חילונית), ולא מתוך שנאה לדתיים, אלא מתוך רצון להבין למה הדברים נראים כמו שהם.