שלום לכולם!

שלום לכולם! ../images/Emo140.gif

אני חדשה בפורום הזה. נכנסתי בעקבות ההודעה ששרה כתבה בפורום משוב, ורציתי לראות בעצמי, איך מתנהלת קהילה מעורבת... לאחרונה אני לומדת קורס בהיסטוריה של העם היהודי. הפרק האחרון אותו למדנו עסק במהפכה הצרפתית ובהענקת שוויון זכויות ליהודים בצרפת. בקורס הביאו בפנינו הרבה טיעונים של אלה שלא תמכו במן שוויון הזכויות, ובעצם העלו בפנינו את ראשית האנטישמיות המאורגנת. כל זה גרם לי לחשוב. זה וגם הגילויים של האנטישמיות האחרונים. למה בעצם שונאים כל-כך את היהודים. גם ראיתי שבנינו לבין עצמנו יש המון חילוקי דעות. אני לא אומרת שזה המקור לבעיה, אלא בעיה שונה לגמרי. ואז שאלתי את עצמי כמה שאלות, אחרי שקראתי כמה מההודעות פה בפורום: השאלות ששאלתי הן מנקודת מבט חילונית (אני חילונית), ולא מתוך שנאה לדתיים, אלא מתוך רצון להבין למה הדברים נראים כמו שהם.
המתנדב כתב על שכן חילוני שהפעיל רדיו בקולי קולות בשבת. אני יכולה להבין למה זה מפריע. אבל מצד שני, ליד הבית שלי פתחו בית כנסת, וההתקהלות בשישי בערב ובשבת בבוקר מפריעה לשקט בשכונה. במקרה הראשון אפשר לפתור את זה עם משטרה, במקרה השני - אי אפשר. מה אני עושה? לא עושה כלום, כי אני בהחלט מאמינה שכל אחד יחיה באמונתו ויקיים את דרך חייו כפי שנראה לו.
לפני כמה זמן יצא לי לבקר מכר בבית שמש, בשכונה החרדית. ישבתי בחוץ, במרכז המסחרי, ביחד עם בעלי ושוחחנו. לפתע, משום מקום נגשה אלי בחורה חרדית, ובשיא השנאה הפטירה בכיוון שלי :"אין לכם מקום יותר טוב לשבת בו?" וכששאלתי אותה, למה היא מתכוונת, היא אמרה שפה זה לא מקום בשבילנו. רק אחר כך נפל לי האסימון, והבנתי שבגלל שאני לובשת מכנסיים, ללא כיסוי ראש, אני לא מתאימה לשבת שם...
וזו שאלה שבאמת נשאלת בתמימות, ואשמח לתשובה - למה לשומרי שבת מפריע שאלה שלא שומרים שבת נוסעים בכבישים? הרי זה לא גורם להם לחלל את השבת, לא? בקיצור, ואני מתנצלת אם דבריי לא יצאו ברורים... הייתי רוצה לדעת, גם מפי הדתיים וגם מפי החלונים, אם אתם באמת ובתמים מאמינים שאפשר לקיים חברה בה כל אחד חי את חייו, מבלי להפריע לאחרים ומבלי להתערב לאחרים? (איש איש באמונתו יחיה)... תודה מראש!

yoyo10

New member
ציפה דריפה ברוכה הבאה../images/Emo20.gif

כייף לראות אותך כאן בפורום

תודה רבה יויו יקירתי! ../images/Emo141.gif

חבל שלא נכנסתי קודם. הפורום נראה מעניין מאוד, ובהחלט מעורר מחשבה!

כמה תשובות

אתחיל מהסוף: אפשר בהחלט לקיים חברה בה כל אחד חי את חייו, אבל זה בתנאי אחד: כל עוד האחד לא חי על חשבונו של האחר או מנצל את האחר. לכן, אם נפשט את העניין - חילונים ודתיים יוכלו לחיות יחד במידה ויש בהם את הבגרות הראויה (אצלי בישוב זה עובד מצויין), אבל יש לי ספק גדול אם חרדים יוכלו אי פעם לחיות יחד עם חילוני ו/או דתי. שכן שמפעיל רדיו בקולי קולות, הוא שכן לא מתחשב ואין קשר בין היותו חילוני או לא למקרה כזה או אם זה קרה בשבת. מקרה הבית כנסת הוא סיפור קנטרני שלך, כי באותה מידה יכול היה להיפתח בית ספר מרעיש. האם אז היית מעלה את הדוגמא הזו? אני מסופקת. בית כנסת, בית ספר, מרפאה וכד' הם מוסדות. אין לך מה לעשות! מקרה הבחורה החרדית הוא מקרה לא מייצג ולכן אין לי סיבה להתייחס אליו. היא בחורה לא חכמה שלא יודעת איך נוהגים עם הבריות. למה לשומרי שבת מפריע שאלה שלא שומרים שבת נוסעים בכבישים? למי זה בדיוק מפריע? לחרדים? חשבתי שהפורום הזה דן בדתיים וחילוניים. החרדים הם קיצוניים וקשה להידבר איתם. שהם יענו במקומי. לי זה לא מפריע! ואם לא הבנת עדיין אז אני מקיימת אורח חיים דתי. אני גם גרה בבניין שרובו חילוניים וטוב לי עם זה. הרבה דתיים "שפויים" חיים ככה. יש עוד שאלות?

sarav55

New member
ברוכה הבאה

בהנחה שאני זו המגייסת חברים חדשים לפורום אז אני מצדיעה לעצמי

אליאנה היקרה, איתך הסליחה

לא עשיתי את ההפרדה בין דתיים לחרדים. טעות שלי. בנושא בית הכנסת, להבדיל מבית כנסת, מוסדות ציבור אחרים סגורים בשבת, אני לא חושבת שזה קנטרני. למה הנימה התוקפנית?

את לא צריכה להתנצל כלפי ../images/Emo12.gif

אז מה אם מוסדות אחרים סגורים בשבת? מה מעניינת אותך השבת בכלל? יש לה איזו קדושה עבורך? וסילחי לי, אני נהיית תוקפנית לשאלות מהסוג שלא נחשב לעומק לפני שנשאל. השאלות שלך כאילו כוונו לתשובה חד צדדית, אם התכוונת ואם לאו. וזה חלק מדעות קדומות, קיטורים חסרי היגיון שהשתרשו בעם שלנו וכד'. ושלא תביני לא נכון - אני "תוקפת" גם דתיים על ימין ועל שמאל באופן בלתי משוחד.

אליאנה, אני אמנם לא הולכת

לבית כנסת בשבת, אבל שבת מקודשת בשבילי מבחינות אחרות. אני לא חושבת שאת תוקפת אותי מעצם העובדה שאני חילונית, והאמת, אני לא רואה שום סיבה לתוקפנות. עם כל הכבוד אני לא חושבת שיש פה בכלל דעה קדומה שלי. אני מדברת אך ורק מתוך נסיוני האישי. טוב. לא משנה. אם ככה זה נראה לך , אז זה מה יש.

lala897

New member
דתיים= כל מי ששומר דת.

ובתוכם יש דתיים לאומיים, חרדים וכו'

tamarhp

New member
חבל שאת

מתנשאת על כ"כ הרבה ציבורים. אפילו על החרדים.

מתנשאת?

בואי ונאמר שזו דרך מאוד ילדותית ולא בוגרת להתייחס אל הדברים שכתבתי. עניתי לה בצורה מאוד עניינית ונקודתית לדברים שטענה או לשאלות ששאלה. מעניין אותי למה בעניין החרדים כתבת "אפילו"? זה מאוד מסקרן. את חרדית או שאת חושבת שהחרדים הם קבוצה מושלמת? דבר אחר - יש לך תשובות טובות יותר חוץ מלהגיד שאני מתנשאת? ככה עובד הפורום הזה? במקום לתת תשובות האנשים מנסים "לעקוץ" את מי שטורח ועונה? אוקיי, הבנתי מי "נגד" מי הנמצאים כאן. אשתדל לא להגיע יותר. אני מרגישה כמו ללחוץ על הגז בניוטרל. אחזור לפינה שלי.

למעלה