שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo140.gif

זהו לי הביקור הראשון בפורום, ואני מניחה שהוא ראשון מרבים. הנושא של חינוך ביתי וחלופי הוא נושא שמעסיק אותי מאוד, אף כי רחוק ממני בתחום היישום מכיוון שעדיין אינני אמא. אך הייתי רוצה להעזר בנסיונכם ודעתכם לגבי תחום עבודתי, אני לומדת ככל שהזמן עובר שמכל מלמדי אני משכילה, ולפעמים האנשים שנראים לי הכי פחות קשורים לנושא מספקים לי את פריצות הדרך. במסגרת תפקידי אני אחראית על נושא של קידום בריאות במחוז דרום (הערים אשדוד ודרומה לה עד בואכה אילת). אני משתוקקת לרעיונות של אנשים שהתחום קרוב לליבם, מה ניתן להכניס תחת הכותרת קידום בריאות - גם בראיה הוליסטית, למשל בתיכונים במסגרת חינוך מיני, מדברים גם כל אור אדום בזוגיות, תפיסת הזוגית הבריאה, תפקיד היחיד והסביבה. . כך שניתן לשלב המון נושאים בתחום. בגלל הגישה של אנשי הפורום הייתי שמחה לשמוע על רעיונות שאתם רואים שיש מקום לשלבם במערכת החינוך בכלל תחת הנושא, ומי יודע אולי כשאעביר אותם הלאה תהיה להם השפעה. מקוה שהודעתי ברורה מספיק, אשמח להרחיב ולהגיב על הכל.

ברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

גם אותי הנושא מעסיק למרות שעדיין אינני אמא... אין לי מושג לגבי שאלתך אבל אגיד אם יהיה לי רעיון כלשהו. תביעי דעה בנושאים שקורים פה בינתים!

../images/Emo13.gif תודה על התשובה

אני בהחלט נהנת לעבור על הדפים בפורום וללמוד מהנסיון ומהידע של האנשים הפעילים פה. והתעוררו בי שאלות, אך עדין לא קראתי את כל הקישורים שהפורום מציע, על מנת לראות מה נענה כבר בעבר.

בארה"ב יש פרוייקט שאני מתלהבת ממנו

כל פעם שיוצא לי לראותו בסרט. הם עושים משחקי תפקידים. 1.זוגות שצריכים לנהל תקציב ולהחליט החלטות חיים כמו: לקנות בית או לשכור? איפה? למה? הם מקבלים כל מיני בעיות שיכולות לקרות אצל כל אחד (כרטיסים לשליפה), והם צריכים להתמודד איתן. 2. הם מקבלים בובה שהיא התינוק שלהם. צריך לטפל בה כמו בילד. אי אפשר להשאירה בלי בייבי-סיטר, צריך לקום בלילה להאכיל אותה וכדומה. בתכנית של ריקי לייק השתמשו בבובה כזאת אצל ילדות שרצו להיות אימהות בגיל 13 אחרי שבוע הן צעקו "הצילו" והסכימו לחכות
זה נותן לילדים פרספקטיבה טובה מאוד על החיים בזוג ועל הורות. "זוגות" רבים "מתגרשים" בגלל חוסר התאמה, אחרים "מסתדרים" ויש פה ושם כאלו שזה מחבר ביניהם. כך או כך, "עולם המבוגרים" הופך ממשי יותר ופחות קסום (מענה למשפטים כמו: 'אני רוצה להיות גדול כדי שאוכל לעשות מה שאני רוצה') וחלקם אפילו לומדים להעריך את מאמצי הוריהם. לא מזמן אמרתי לבן שלי: אתה חושב שהמנקה שלנו מגשימה את חלום הילדות שלה? כולנו רוצים להיות עשירים,. הרוב עובדים כפקידי ממשלה, מנקים, פועלים ועוד עבודות לא מעניינות, מתקיימים בקושי ממשכורות מינימום או משכורות ממוצעות וכורעים תחת נטל המשכנתא, האוברדראפט והחובות. כולנו היינו רוצים להיות בזוגיות מופלאה הרוב מתגרשים או חיים בזוגיות לא מספקת, או מראש חיים לבד. כולנו היינו רוצים לגדל ילדים מצליחים לילדים של כולנו יש קשיים כאלו ואחרים כולנו רוצים בריאות ואריכות ימים לכל מקורבינו, רבים מתמודדים עם מחלות ומוות שלהם או של יקיריהם. בהצצה המוקדמת חבויה האפשרות לדלג על חלק מהטעויות. ועוד רעיון, באיזורים מוכי סמים - לתת לילדים / לנוער לחוות יום בחייו של נגמל - כמלווה, כחונך. זה חשוב לנגמלים, וגם למסוממים פוטנציאליים. אולי זה יקטין בקצת את הבעיה. יש עוד פרוייקט ייחודי שנתקלתי בו ואהבתי: שיתוף פעולה בין גן ילדים ובית אבות בקהילה. מחברים בין הילדים לקשישים כך שיש לכל ילד את הקשיש שלו, יש בקרים משותפים, יש מערכת גומלין בין כל ילד לסבא/סבתא, יש חגיגות משותפות כמו למשל: בחגים. לפרוייקט זה ערך רגשי חשוב בקבלת הזיקנה והזקן כחלק מהקהילה, אבל גם מפגש עם הזיקנה בצד היפה שלה (לעומת הפחד מהזיקנה כמקדימה את המוות) ובעניין אחר, אפשר גם לשלב בבתי הספר קורסים מקצועיים בתחום המגע והתזונה. וחשוב עוד יותר: סדנאות מודעות וצמחיחה אישית - מתן כלים רגשיים ואחרים מקווה שעזרתי בקצת...

אני זוכרת את הרעיון שלך

על תינוק בכאילו מהסדרה "דגראסי" ששודרה פעם בטלויזיה. שם נתנו לזוג תיכוניסטים בהריון "לגדל" ביצה ולשמור עליה 24 שעות ביממה- הביצה יכולה להישבר...

Ella Bella

New member
ברוכה הבאה אינסופ ../images/Emo24.gif

כבר בירכתי אותך בפורום אחר
אבל כייף לראותך גם פה.

נאוה שלום

לא הגבתי עד היום משום שהייתי בלי מחשב. אשמח אם תוכלי לפרט עוד על נושאים ספציפיים בסדנאות מגע/תזונה, גורמים המעבירים זאת ועוד...

למעלה