שלום לכולם

s h i r k u s h

New member
שלום לכולם ../images/Emo140.gif

החל משבוע הבא אני מתחילה להיות מעין מדריכה- מנחה של ילדה בת 13, בעלת לקות למידה שמתבטאת בחוסר ריכוז, במיעוט תקשורת. אני אמורה בעיקרון לעשות איתה חזרה על כל החומר לימוד שלה בעיקר במתמטיקה ובהבעה- אשמח לכל חומר שיעזור לי בנושא כדי שאוכל להעביר לה- חומר על סיכום סיפורים ופסקאות וכו'. ובחשבון כל מה שנלמד בכיתות ז'-ח'. תודה מראש על העזרה

שלום שירקוש ../images/Emo39.gif

לקות למידה שמתבטאת בחוסר ריכוז - עדיין לא אומר מאומה על מה מצאו באבחון ומה המליצו - איזו דרך לימודית מתאימה לה. מה ההמלצות אומרות ? מה קשייה בעקבות הפרעת הקשב, מה הדרכים החזקות שלה, במה היא מצליחה, מה היא אוהבת, רק כך נוכל לעזור בבניית תוכנית מתאימה. כלומר - הכי טוב אם תוכלי לערוך טבלה של - מהן נקודות החוזק שלה, מה הקשיים שלה, איך לומדת טוב ביותר, ואם אפשר תחביבים וכו', זה יעזור. כמו כן חשבון כל הנלמד בכיתות ז' ח' זה נשמע כמו ים של חומר, מתי תצטרכי לסיים את העזרה הזו ?

FOR THE LD

New member
שירקוש, לו הייתי במקומך...

ללא ידע בהוראה מתקנת, הייתי מבקשת ממנה להניח על השולחן את הספרים והמחברות שבהם השתמשה במהלך שנת הלימודים, במקצועות הרלוונטיים. אפשר לפתוח מחברות וספרים, לערוך רשימת נושאים שנלמדו, ולסמן ביחד עם הילדה, מה הבינה ומה לא, מה היה קשה ומה קל. אפשר לקחת תרגיל או משימה מכל פרק/נושא ולראות אם היה מסוגלת לבצע וכיצד. רק אחר-כך, כדאי לחזור לפורום, לשם התייעצות נוספת - כשתדעי מה לשאול אותנו...

למעלה