שלום לכולם

נ ט ע ש ה

New member
שלום לכולם ../images/Emo140.gif

קודם כל, אני רוצה להגיד שבתקופה האחרונה לאחר חרישה אינטסיבית על הדיסק של אוהד בנסיעות (התחבר לי השיר "תעלות" בשהייה בהולנד
) גם אני התאהבתי. האלבום פשוט יפיפה. עכשיו, יש לי שאלה שאולי תשמע קצת מוזרה בנוגע לשיר "תפילין" (אחד השירים האהובים עליי): כל אותן ההבטחות בשיר לגבי החזרה בתשובה של הדובר, יעשו "אם רק תחכי לי עד שאחזור". למישהו יש איזשהן פרשנויות לגבי זה? לאן אתם חושבים שהוא צריך לעזוב? ומדוע בסופו של דבר היא לא תחכה? זו סתם תהייה שעלתה בי כל פעם במשך ההאזנה, ואשמח אם תשתפו איתי פעולה. שבוע טוב
נטע

שיר m

Well-known member
לדעתי...

"אם רק תחכי לי עד שאחזור" הכוונה עד שאחזור בתשובה. זה לא שהוא צריך ללכת לאנשהו. מדוע היא לא תחכה? כי היא לא רוצה אותו

ayaliar

Well-known member
אני לא חושבת שמדובר במקום ספציפי

יכול להיות שאפילו לא פיזי.. אולי הוא מתכוון, אם רק תחכי לי עד שאחזור אליך אבל זה לא משנה.. הרעיון הוא שלא משנה מה הוא יעשה בשבילה, והוא מוכן לעשות הרבה, אפילו דברים שהוא לא מאמין בהם, היא לא תחכה לו. למה..? "למרות שידע שהיא לא מאוהבת.. למרות שנתן את ליבו לחינם" אמנם משיר אחר אבל זו גם אפשרות לתשובה

ענת 19

New member
האמת היא...

שיותא לי המון פעמים לחשוב על שהיר הזה ואפילו שאלתי את אוהד משהו עליו פעם. בכל מקרה, השיר לדעתי מדבר על בן אדם מאוד מיואש מהמצב שלו. כנראה שיש לו אהבה קצת דתיה מה שנקרא והוא לא! אז קשה לו להתמודד עד שהוא אומר עד כאן! כלומר, הוא עושה בשבילה הכל, כל מה שצריך מבחינת ההלכה והיא בשלה לא כ"כ מתרשמת אז בסופו של דבר הוא אומר שזה לא משנה מה הוא יעשה ואיך וכמה שהוא לא יאמין בדרכו זה לא ישנה כי היא גם ככה לא תחכה לו.. כלומר לא תרצה אותו. לדעתי זה שיר ממש עצוב... ומוזר לי שאוהד לא מרחיב עליו יותר מדי בהופעות כי זה כן שיר שמעורר תהיות.

כל כך הרבה הבטים...

אני כל הזמן חושבת על השירים שלאוהד... כל פעם יש לי רעיונות חדשים לפרושים...זה אחד הדברים שאני אוהבת בשירים שלו!!!

למעלה