שלום לכולם

דפדפית

New member
שלום לכולם../images/Emo160.gif

שמי דפנה ויש לי תינוקת בת 5 חודשים בשם מיה. אנחנו מתכוונים לנסוע לשיקאגו לחודשיים באוגוסט-ספטמבר, למטרות מקחר של בעלי. אנחנו אמורים לעבור בלונדון ולשהות שם 3 ימים. שאלתי היא האם יש כאן בפורום מישהו משיקאגו? האם יש לכם המלצות מה לקחת? האם ניתן להסתדר 4 ימים ללא עגלה, אותה אנחנו מתכוונים לקנות בשיקאגו? המלצות יתקבלו בחום!!!

תמיד אפשר להסתדר ללא עגלה

למרות שלטעמי עדיף שתהיה. אם את נוסעת בלי עגלה קחי לפחות מנשא. אתם נוסעים לחודשיים ותקנו כאן עגלה? תוכלו להזמין אותה באינטרנט לפני שתחכה לכם שם כשאתם מגיעים... אם תשאלי שאלות ספציפיות יותר נוכל לעזור לך, השאלה שלך כללית מדי "מה לקחת"...

דפדפית

New member
תודה על התשובה המהירה

הכוונה היא לקנות עגלה (טיולון) בשיקאגו. אילו חנויות למוצרי תינוקות מומלצים באזור שיקאגו? האם המחירים המופיעים באינטרנט מעודכנים? האם יש צורך לקחת דפני? האם יש אפשרות להשכיר מוצרים, כמו מיטה לתינוק, סטריליזטור וכדומה, או שיש צורך לקנות ? רציתי גם לשאול לגבי עבודה זמנית בקהילה היהודית בשיקאגו (אני דוקטורנטית בממשל ומנהיגות). האם יש סיכוי למצוא משהו לתקופה כה קצרה? רוב תודות

קצת תשובות

אני לא מגירה את שיקאגו אבל בטוח יש שם רשתות כמו Target, Babies R Us, Toys R Us, Buy Buy Baby, Burlington Baby Depot ואחרות. בכולן אפשר למצוא טיולונים. המחירים באתרים של הרשתות האלה מעודכנים, ולפעמים יש מבצעים. אפשר להזמין הכל על הרשת ושזה יחכה לכם שם. דפני אין להשיג כאן, אם הילדה צריכה אותו (היא כבר תשב אז? אולי לא) כדאי בהחלט לקחת. אני לא זזה מהבית ללילה בלי הדפני שלי. סטריליזטור אי אפשר לשכור ולדעתי גם מיטה לא אבל אפשר לקנות לול של גרקאו בארבעים דולר שישמש גמיטת תינוק ותוכלו לקחת אותו אתכם חזרה, הוא מתקפל לתיק. זה נקרא Pack and Play ויש לזה כמה דגמים, היקרים יותר באים עם עריסה ומשטח החלפה. לגבי עבודה אני ממש לא יודעת לענות.

סליחה על השגיאות אין לי עברית

על המקלדת. אם תגידי לנו איפה בדיוק באיזור שיקגו תהיו אולי אני אוכל לחפש לך כתובות של חנויות. בינתיים הנה קישור.

שרונה13

New member
קצת עיצות

אני לא משיקגו... אבל: לגבי טיולון קנו בארץ...בהנחה שזה מקומכם הקבוע, זה רצוי בגלל האחריות מה גם שמנסיוני הטיולון שלי המשוכלל עלה הרבה פחות בארץ!! גם אם זה יהיה יותר זול אני לא מאמינה שההפרש שווה זאת, להסתדר בלי עגלה 4 ימים עם תינוקת יחסית גדולה כשאין מקום קבוע לדעתי מאוד קשה. מנשא זה פתרון אפשרי אבל ממש לא אידיאלי לכל היום בטח שלא לתינוקת גדולה כל כך... לגבי הדפני - הבת שלי בגיל 6 חודשים כבר קולחה באמבטיה רגילה ואת הדפני העפתי כשכבר הייתה בת 4 חודשים כי היא כבר ישבה יציב לחלוטין, כך שאני חושבת שלנסיעה כזו זה די מיותר, סה"כ האמהות שלנו הסתדרו בלי דפני וכמה שזה ישמע אדיוטי כשאמא שלי הייתה באה לקלח את ביתי ממש כשנולדה היא לא הייתה מסוגלת בכלל להשתמש בדפני... היא לא סמכה עליו
יש כאן לקנות כל מיני אמבטיות מתנפחות כאלו שבמידה ותחששו לקלחה באמבטיה הרגילה תוכלו לרכוש ומקסימום אח"כ להוציא את האוויר ולהביא לארץ. לגבי לול - אם תשהו בבית מלון או במוטל אז תמיד יש להם עריסות כל שצריך לעשות זה להזמין אותן מראש. לגב ה PACH AND PLAY אני חלוקה בדעתי - היה לי כזה אבל הוא היה שימושי רק עד גיל 6 חודשים מרגע שהילדה שלי התחילה לזחול ולהתיישב ולעמוד באופן פתאומי בגיל 8 חודשים אני חוששת שזה כבר לא כל כך מתאים... מה שכן הייתי לוקחת זה: אם יש סוג מסויים של מוצצים שאליהם הילדה רגילה ... בקבוקים ...מספר צעצועים לטיסה ואני אחשוב עוד טיפה. פתרון לסטריליזציה: בישראל בכל סופר פארם את תמצאי כדורי סטריליזציה שנקראים טהר-טף... דבר גאוני לנסיעות כי כל מה שאת צריכה זה כלי פלסטיק גדול ואת הכדורים... את ממלאה פיילה במים שמה כדור וטובלת בפיילה את הבקבוקים וכו' לפחות לחצי שעה... והנה הם אחרי סטריליזציה ... אותם המים טובים ל24 שעות...מה שמאפשר לך לסחוב אולי 2 חפיסות כאלו... אגב אני בגיל חצי שנה הפסקתי לעשות יום יום סטריליזציה כי ממילא היא זחלה בכל פינה והידיים הרי על הריצפה וישר בפה... הייתי בהחלט ממליצה לעשות כל כמה ימים באופן מרוכז. לגבי עבודה לך: עקרו נית את חייבת אישור עבודה!! בלי זה אף אחד היום לא יסתכן בלהעסיק אותך, אז אם יש לך כזה או לחילופין אזרחות או לחילופין גרין כארד יש סיכוי... אבל בתור מורה מן הסתם תצטרכי להתחייב לשנת לימודים כך שאני לא יודעת כמה זה רלוונטי אליך... למעשה הסיכוי למצוא עבודה כזו הוא די קלוש אבל תמיד תוכלי ללכת ומקסימום לעבוד בחנות וכו'. שיהיה לכם בהצלחה

דפדפית

New member
תודה, תודה

על כל התשובות המהירות והמלאות. אמנם אנחנו נוסעים רק לחודשיים, אבל לוקחים את הכל כמו לשנה...כי אנחנו עוברים בלונדון, שם קריר יחסית בעונה זו (למרות שזה הקיץ). בכל מקרה, אנחנו רוצים להיות מוכנים. קיבלנו את העצות הרבות וכנראה שנקנה את הטיולון בארץ (וגם את הטהרטף). השאלה היא, כשיצאתם לטיולים בסופי שבוע, איפה התינוק ישן, במידה ולא היה לכם לול נייד? אנחנו נהיה בשיקאגו ממש בדאון-טאון, רח' אונטריו. יש סופרים מומלצים לקניות לתינוקות באזור? ושאלה נוספת. לבעלי יהיה ויזת J1 (בואו נתפלל, עם כל הקשיים של הויזה כיום) ולי תהיה ויזת נספח לויזה זו. האם זה מאפשר לי לעבוד? נכון שכנראה אני אהיה עסוקה בשופינג ובעבודה על הדוקטורט, אבל זה מעניין אותי גם לעתיד. רוב תודות

efrat100

New member
באופן עקרוני כן.

אבל במקרה שלך לא (מצטערת...) כי את יכולה להגיש את הבקשה לאישור העבודה רק אחרי שאת נכנסת לארה"ב וזה לוקח 90 יום (לפחות) עד שהאישור מגיע.

efrat100

New member
היי דפנה

קודם כל הייתי מסתכלת על האתר של הקהילה הישראלית בשיקאגו, ומנסה לפנות לאנשים שם, אולי הם יוכלו לעזור לכם. בנוגע לעבודה - גם את באה למעט זמן, מה שמוריד לך את הסיכויים וגם מה תעשי עם הילדה? גן לא תמצאי כל כך מהר, וגם מטפלת זה משהו שצריך להכיר לפני שמשאירים את הילדה, לדעתי האישית צאי מתוך נקודת הנחה שאת הולכת לבלות חודשיים עם הילדה בשופינג ובילויים כל היום
בכל אופן, שיהיה בהצלחה.

למעלה