שלום לכולם!

TheImpactBoy

New member
שלום לכולם! ../images/Emo203.gif

אני כרגע נמצא במצב של אימוני כוח+ אירובי+ שמירה על כ 1500 קלוריות. המטרה היא להתחטב. עכשיו, יש לי הרגל מזה שנים לשתות כוס גדולה (כ200 מ') של מיץ תפוזים סחוט טרי בסביבות 21:00. זה פוגע בירידה במשקל? עד כמה זה "משמין"? אשמח לדעות ועצות :]

שלום

חסרים פרטים חשובים אודות מימדיך. 1500 קק"ל נשמע מעט לבחור פעיל שמנסה להתחטב...החשב את המיץ כ- 2 מנות פרי, וזכור כי אין "משמין" שכן זה יחסי ותלוי בכמות ובסה"כ הקלוריות שאתה צורך ומוציא ביממה, חג שמח.

TheImpactBoy

New member
אוקי ../images/Emo9.gif../images/Emo203.gif

גובה: 1.75 משקל: 72. גיל: 19. מתאמן: קצת יותר מחצי שנה. אני משתדל להכניס 1500 קק"ל, לפעמים יותר... אני בצבא יודעים איך זה.

Shinkan

New member
1500?

אתה מנסה להתחטב ומתאמן על 1500 קלוריות? זה לא כ"כ טוב, אבל אם אתה עובד עם דיאטנית אני לא יכול להתווכח... הייתי מחפש חוות דעת נוספת בכל זאת.

TheImpactBoy

New member
הממ ../images/Emo203.gif

לא עובד עם דיאטנית. אבל 1500 זה קצת יחסית לגבר מתאמן לא? אני אשמח אם תתן את דעתך :]

Shinkan

New member
אוקיי...

קודם כל דע שאני לא למדתי ביולוגיה או משהו, אין לי רקע רפואי ומה שאני אומר זה ידע כללי, אישי שלי מתוך סקרנות ודאגה לבריאות שלי בלבד... גברים ונשים שונים מאוד, גבר בגיל 19-20 בערך, שורף בסביבות ה2000 קלוריות ליום פחות או יותר, כשהוא אדם "יחסית" פעיל - ז"א שלא עושה ספורט באופן קבוע אלא חי את החיים שלו כמו כל אחד אחר מהבוקר עד הערב ואז ישן. זאת עובדה שאני לא 100% סגור עליה ואני אשמח אם יתקנו את הטעות שלי במקרה ויש כזאת, למרות שעד היום העובדה הזאת הוכיחה את עצמה כמדוייקת. אם אתה אוכל 1500 קלוריות ביום, זה אומר שהגוף שלך לוקח 500 קלוריות מהמאגרים שלו, השומנים והשרירים, ומשתמש בהם כדי להמשיך לפעול. 500 קלוריות זה - המון! עכשיו אם היית בדיאטה, בשביל לרדת במשקל, אז זה היה מצויין, למרות שעדיין היה עדיף אם היית אוכל 2000 קלוריות ועושה הרבה ספורט. אבל אתה אומר שאתה רוצה להתחטב... דבר בעייתי. הגוף שלך לוקח 500 קלוריות מהשרירים לפני שהוא פונה לשומן, כי השרירים יותר זמינים לו ובמילים פשוטות, השומן זה מלאי לשעת חירום. אתה הולך למכון, מתאמן, מרים משקולות, רץ, שכיבות שמיכה וכפיפות בטן... עכשיו לא רק שחסרה לך אנרגיה ואתה לא מוציא את מירב הפוטנציאל באימון, הגוף גם לא מתחזק והשרירים לא מתפתחים כמו שהם צריכים להתפתח. אתה אמנם תתחטב ותתחזק עם הזמן, אבל זה יהיה איטי וסביר להניח שאתה לא "תגדל" או "תתנפח".. הגוף ישאר באותו גודל, יבין את הרמז וייקח אנרגיה מהשומן, אבל השרירים לא יבנו בצורה אפקטיבית... מצד שני, אם תתן לגוף שלך אנרגיה שבאה בצורת חלבונים בעיקר, תעקוב אחרי הכמויות הנדרשות, תאכל פחות פחמימות, תעשה אימונים נכונים ותאכל כמות קלוריות נכונה, לפי מה שדיאטנית תגיד לך - הכי חכם - הגוף שלך יעבוד כמו שצריך. ייקח אנרגיה מהשומנים כשצריך, יבנה את השרירים, ותמיד תהיה לך אנרגיה בגוף כדי לעבור את האימונים ולהוציא את מירב (טוב, לא מירב) הפוטנציאל שיש בך. אני שוב אומר - כל זה ידע כללי שאספתי עם הזמן, יכול להיות שאני טועה ובגלל זה פשוט קח לתשומת ליבך שכדאי לך לבדוק שוב את מה שאתה עושה, אבל אל תסתמך על מה שאני אומר כעובדה.

TheImpactBoy

New member
אוקי../images/Emo203.gif

ידעתי בעקרון את כל זה, אבל תודה רבה על ההשקעה שלך! אני צורך כ1500 קלוריות. אבל הרוב מגיע מחלבונים. אני לא צורך עוגיות, מיצים וכו' כלל. ופחממות מגיעות מאורז ופסטה לדוגמא. המטרה להתחטב.

למעלה