שלום לכולם.

eyyl33

New member
שלום לכולם. ../images/Emo23.gif

איזה פורום מצויין.. (לא ידעתי שיש כמוהו) אני עובד כשומר מאז הצבא. כבר 3 שנים בערך,בחברות שונות. הבעייה היא שאני מגיע ל-9 - 10 חודשים מתחילת עבודתי אני מפוטר כדי שלא יהיה לי תנאים... השאלה שלי: מכמה חודשים מתחילת העבודה מגיע לי פיצויי פיטורים? תשע חודש או עשר?? ומתי אני הופך להיות עובד קבוע עם הפרשות לפנסייה מתחילת העבודה? אחרי כמה חודשים שעבדתי?? תודה.
 

joshh

New member
שאלה מורכבת.

השאלות הם: 1. האם מפטרים אותך כל פעם מאותה חברה ? לגבי 9 או 10, בגדול ניתן להוכיח כי פוטרת שלא כדין ובהמ"ש צריך להחליט שפטרו אותך אך צריך לבדוק כל פיטורים לגופם. לגבי פנסייה ועובד קבוע - תלוי מה כתוב בחוזה שלך עם העבודה. אם אתה לא מחזיק שנה אזי כנראה שאין לא זה ולא זה. joshua
 
תשובות:

1) אם הפיטורים נעשים בסמוך לסוף השנה, על המעביד חלה החובה להוכיח שלא פיטר אותך כדי להמנע מתשלום פיצויי פיטורים. "בסמוך" מפורש בדרך כלל כ-11 חדשים, אבל אני מניח שאם תוכל להביא עדויות לפיהן המעביד נוהג לפטר עובדים אחרי 9- 10 חדשים באופן קבוע זה יספיק כדי לחייבו בתשלום פיצויי פיטורים. 2) פנסיה- המעביד חייב בהפרשה מהיום הראשון. הבראה אתה מפסיד אם אינך עובד שנה לפחות. כמו כן המעביד חייב לך גם פדיון חופשה, תשלום עבור ימי חג אם עבדת יותר מ-3 חדשים (וגם את ימי החג שב- 3 החדשים הראשונים רטרואקטיבית), ובמקרה שפוטרת ללא הודעה מוקדמת גם תשלום חלף הודעה מוקדמת.
 
לא מדויק

1. לגבי פיטורים - נכון הדבר שהפסיקה מפרשת את "בסמוך לתום שנת העבודה" כ - 11 חודשים. לכן, הטענה המתאימה תהיה פיטורים שלא כדין, בשל כך, למשל, שישנה שיטה של פיטורים אחרי 9 או 10 חודשים, כך שמדובר בפיטורים משיקולים שאינם רלוונטיים. בנוסף, יש לבדוק האם החברה חתומה על ההסכם הקיבוצי לחברות השמירה, ואז, כעיקרון, היא מחוייבת להיוועץ עם ההסתדרות לפני הפיטורים, וכן על הפיטורים להיות "מסיבה מספקת". ככלל, החברות לא נוהגות כך, אבל אלה שחתומות על ההסכם אמורות לעשות את זה, וזו טענה שניתן להעלות. 2. לגבי הפנסיה - זה נכון שחייבים להפריש למן יום העבודה הראשון, אבל זכות זו לא קמה לעובד מיום עבודתו הראשון. לפי ההסכם הקיבוצי וצו ההרחבה, רק עובד שעובד ששה חודשים, קרי עבר את תקופת הניסיון, זכאי להפרשות לקרן מבטחים, ואז מפרישים לו רטרואקטיבית, מיום העבודה הראשון. הבעיה היא שהסכם מסגרת שנחתם בשנת 95' מאריך את תקופת הניסיון לשנתיים, ולא לשישה חודשים, כך שלגבי עובדים שעובדים 9 או 10 חודשים, זה די מרוקן את זה מתוכן, משום שהזכות ממילא לא קמה להם. מצד שני, ביה"ד וכן חברות השמירה עצמן נוהגות שלא לייחס משקל כלל להסכם זה, והן כן רואות עצמן מחויבות (אם כי לא עושות את זה בפועל, אך כך נפסק בביה"ד) להפריש את הסכומים לקרן הפנסיה לאחר ששה חודשים. כלומר, אם המאבטח עבד מעל ששה חודשים, יש מקום להעלות טענה שהוא זכאי לכספים הללו וביה"ד ככל הנראה ייענה לבקשה זו, אך אם לא עבד ששה חודשים, בוודאי שטענה כזו לא תתקבל. 3. לגבי הבראה - פסיקה מהזמן האחרון קבעה כי גם מי שלא עבד שנה מלאה, אך פוטר כדי לא לשלם לו פיצויי פיטורין (בסמוך לתום השנה) זכאי לקבל דמי הבראה בגובה החלק היחסי של השנה בה עבד. 4. הודעה מוקדמת - נכון. מגיע לך תשלום עבור יום אחד לכל חודש עבודה בו עבדת, חלף הודעה מוקדמת.
 
למעלה