שלום לכולם!

גיל494

New member
שלום לכולם!../images/Emo24.gif

שבתי!
אחרי שבועיים בצבא חזרתי לעוד סופ"ש רגוע בבית (ומעכשיו אני אפסיק לטחון כמו צעיר!).
כל-כך הרבה אנשים חדשים בפורום! אני כבר לא מספיק לעקוב. כמה אנשים אמרו לי כבר שהבעיה עם הפורום הזה שהוא רץ מהר מדי, אבל אני דווקא אוהב את זה.. - יש הרגשה אמיתית שהפורום "חי"... (רק קשה לעקוב מה חדש אחרי הרבה זמן). יש כל-כך הרבה נשים בפורום (אם ביולוגיות ואם מבחירה), שאני מרגיש שאני במיעוט כאן... יש לי שאלונת: מה זה ג'נדרקווין? ממה שהבנתי זה מישהו שמשחק ומשנה את המגדר שלו לאיך שבא לו, אבל איך זה מתבטא בפועל? מה רואים? מה שומעים? A few Personal notes: מעיין - אני שמח שאת לא עשית לעצמך משהו שהיית מתחרטת עליו, ושאת נשארת בפורום בפרט.
יסמין - אני רוצה להתנצל על ההודעה ששלחתי לך בזמנו - זה לא היה ממש במקום, ובטח לא הדרך לנסות ליצור קשר עם מישהו/י... סליחה!
ולסיום: ההודעה מיועדת לנשים, גברים, טרנסג'נדרס, דראג, בי, הומוסקסואליים, בוצ'יות, וכל מי ששכחתי להוסיף - אני כותב בלשון זכר כי זה יותר פשוט מלרשום סלאשים...

ליטל ו

New member
היי גיל, ברוך החוזר :)

בעניין ג'נדרקוויר (אני מנחשת שזו היתה הכוונה) - כשהצטרפת לפורום עניתי לך בנידון במסר פרטי. לא קיבלת אותו?

גיל494

New member
לא קיבלתי אותו כנראה

אבל את התיאוריה הבנתי. מה ת'כלס? מה יש בפועל (חיצונית אם תרשי לי להיות רדוד קצת)???

ליטל ו

New member
אוקיי

ג'נדרקווירז הם אנשים שאינם בדיוק גבר או בדיוק אישה בזהותם (כלומר, טרנסית MTF שבזהותה היא פשוט אישה, לא שייכת להגדרה). כן שייכים להגדרה, למשל, אנשים שיש להם יותר מג'נדר אחד, אנשים שעוברים, נגיד מאישה לגבר, וכגבר עושים קרוס דרסינג. וכו'. אני מצרפת לינק לדיון בנידון שאהבתי חלק מהתשובות בו. חיצונית אין חוקים. זה עניין של זהות ואי לכך לא בהכרח מתבטא חיצונית. קיים קשר לג'נדרפאק, אנדרוגניות, משחקים בין ג'נדרים, מאפיינים (מכוונים) של שני הג'נדרים הקלאסיים או של אף אחד מהם וכו', אבל זה בהחלט לא מחייב.

אמאלה!. אני קראתי את זה.. ושכחתי

שקראתי(את השירשור הזה)..הוא נראה מוכר וחשבתי שלא קראתי.. ככה היה

אורי 0

New member
אוקי נראה (מבטא פולני)

"If I would care about theory, I'd have gone to college" (LOL( ובכיין: נתון 1 קרוס דרסר לא ממש מושלם (בלשון המעטה) שחש די בנוח עם היותו גבר, למרות שהוא לא בטוח עד כמה הוא אכן "גברי" והאמת זה ממש לא כל-כך אכפת לו, אבל כשהוא מסתכל בעור של אשה ובצורות אחרות של הופעה, נשית, הוא מקנא. נורא מבאס אותו לחשוב שהוא לא יכול סתם ככה להראות המו אשה ושהקילו איפור שהוא שם עליו לא ממש מסתיר את הנקודות השחורות שמתחת. הוא נורא היה רוצה כתפיים עגולות, בטן שחומה שטוחה וטבור עגול מקושט בפירסינג אבל זה לא כל כך אפשרי. אז הוא קצת מקנא וקצת מתלבש. לאיזה מגרה הוא נכנס? הסבירי, פרטי ונמקי, התשובה מהוה 40% מציוון הבחינה, עד שני עמודים בבקשה! :)) ובשביל מה אנחנו כאן? בשביל להיכנס למגרות???

גיל494

New member
תשובה:

א. לא הבנתי את הקשר למה שכתבתי, או למה שמעיין כתבה (כן אמשיך לקרוא לך ככה - כי אני מאמין שאת בחורה, גם אם יותר נוח לך לנסות להתעלם מזה). ב.אני גם קרוסדרסר - אולי בגלל זה שישרת את זה פה? ג. אני באופן אישי מתעלם מהנקודות השחורות (גם כי אין לי מייק-אפ), ואני לא חושב שפירסינג זה יפה בכלל... ד. זה מדהים מה שפיאה יכולה לעשות - ההבדל של שמיים וארץ ממש (לא קשור לכלום אבל רציתי להוסיף). ה.אני לא מאמין בלרשום 2 עמודי תשובה - זה סתם לחרטט למרוח (למרות שמורות לספרות מאוד אוהבות את זה). כמה קיבלתי?

אורי 0

New member
הגבתי על ליטל

וההגדרה המלומדת לג'נדרקויר. ולפיכך שאלתי את השאלה: האם אני נכנס בפנים, לא כקרוס סתם אלא כקרוס בסגנון הייחודי שתואר לעיל. בקשר להתעלמות מהנקודות השחורות של הגילוח: נראה אותך בגיל 38. באשר לפירסינג - ענין של טעם. עגילים אתה אוהב? הכל התחיל אצלי מהעגילים. פאה: אין לי מושג למה אני לא רוצה פאה. אולי פעם אשנה את דעתי. הזמנים משתנים אמר דילן (בוב) ולדעתי צדק. בקשר לשני עמודים: כתבתי עד שני עמודים, זאת אומרת שאפשר לכתוב חצי עמוד. זו פרודיה על ניסוח שאלות בשאלוני בחינה, שבעבר עניתי על רבים מהם ועתה עלי לכתוב אותם בעצמי.
ובקשר לציון לא ענית על השאלה (מאוד אופייני אצל סטודנטים): האם אני ג'נדרקויר? ואם כן, מה אני? הכי הרבה תחזור על הקורס או תיקח קורס מונוגרפי ב"תרבויות קויריות, גלאם ומשחקי תפקידים" אצל ד"ר ליטל ו

גיל494

New member
אז ככה

זה ממש מוזר - אף- פעם לא חשבתי על עצמי בתור ג'נדרקוויר, אלא בתור קרוסדרסר. אולי זה לא ממש סותר אבל קרוסדרסר נראה לי קצת יותר מוגדר וברור מג'נדרקוויר (לפחות בעיני). וממש כדאי לנסות פיאה - זה נותן מראה מאוד משכנע... (אולי כשאני אצא מהצבא אני אאריך שיער - זה יותר פשוט מפיאה). ועגילים אני לא ממש אוהב - אולי באמת כדאי לנסות (רק שאין לי חורים!)

ליטל ו

New member
בעיקרון

נהוג להשתמש במונח לתיאור אנשים שלא נופלים בקטגוריות אחרות, כך שאם קרוס-דרסר מרגיש לך כהגדרה מדוייקת לא הייתי מסתבכת עם ההגדרה כקווירג'נדר, אבל כ-מו-בן שיש קווירג'נדרז שכן מרגישים מתאימים להגדרות אחרות, ואפילו הרבה (במיוחד אנשים שנהנים לשחק עם הגדרות ו/או משתמשים בהן לגנדר פאק). בקיצור: אורי - דעתי בעניין לא רלוונטית. זה עניין של הגדרה אישית. אם אתה רוצה להשתמש בהגדרה זו בחירתך, אם כי במקומך הייתי מחפשת עליה יותר מידע ממקורות שאינם "דר' ליטל ו". גיל - אולי עגילים עם קליפס? בהרבה עגילים אפשר לפרק בקלות את הסוגר שמיועד לחור ולהחליף, כך שנשאר מבחר :)

אורי 0

New member
אנא עארף...

אני חושב שאולי קלקלתי דיון רציני... בס"ה זו נראית לי הגדרה טובה לעצמי - כמו הרבה אחרות. קצת כמו התגובה שלי לאלה שמדברים אלי בלשון נקבה - אני מקבל את זה כמחמאה. קרוס דרסר זו התנהגות. ג'נדר קויר זו הגדרה של תחושה או עמדה ברצף המגדרי. קרוס דרסר יכול להיות הרבה דברים. לא חייבים הגדרות כמובן - ניסיתי לרמוז וליטל היתה הרצינית הפעם. למה דעתך בענין לא רלוונטית - אם אני שואל, אז היא כן רלוונטית. מה זה - מידע על הגדרה. הכי הרבה נשתמש איזה יומים בהגדרה הלא-נכונה. גיל יקירי: עגילים זה פטיש ישן שלי (ודווקא עם חורים!). מ-מ-ש לא מחייב אותך.
אורי הקרוס דרסר הבלתי ממוגדר (או שככה הוא אוהב להשויץ בלילות ירח מלא)

ליטל ו

New member
הבנתי

שאתה רומז שהגדרות זה לא זה. במקרים רבים אני מסכימה איתך, במיוחד כשאנשים נותנים להן כוח עליהם, כאילו יש בהן איזו אמת נעלה. מצד שני, הגדרות יכולות להיות יופי של משחק ו/או כלי, ואם הדיון עוסק בהן, אני לא רואה טעם בלשבור את הכלים כל פעם מחדש. דעתי בעניין לא רלוונטית לדעתי (כן, כן) כי אני לא יודעת איך אתה מרגיש ומה החוויה שלך בפנים (אני נוהגת להשתמש במונח קרוס דרסר גם כזהות, למרות שאני רואה שזו יכולה להיות רק התנהגות - אבחנה מעניינת). אם אתה רוצה את דעתי - לא, לא נראה לי שאתה קווירג'נדר, כי לא שמעתי ממך דברים שיגרמו לי לחשוב שאתה כן. שמעתי ממך חוסר מוכנות להשתבץ בהגדרה (שזה סבבה, בסדר גמור), אבל זה נשמע לי יותר עקרוני ונובע מהשקפת עולם מאשר אינדיקציה לזהות. בכלל - אם לא מתאים לך להיות מוגדר, מרגיש לי לא מתאים להגדיר אותך, אתה יודע?

אורי 0

New member
אולי הגזמתי

בנטיה שלי להשתעשע עם הגדרות ותפיסות. למרות שלדעתי אם לא ניקח את עצמנו יותר מדי ברצינות, זה יעזור לנו לפגוע פחות אחת בשניה (ולא שפגעת פה במישהו אי פעם, להיפך! אבל פה ושם אני רואה קוצים מזדקרים כאן, ונשים מתלוננות על דקירה). אני דוקא כן רוצה שיגדירו אותי. אבל הגדרה רכה. ושלא ינסו לגרור אותי למקומות שאני לא שייך אליהם בכלל (כמו כל הטרנסיות החביבות שחושבות שיום אחד אתחיל לקחת הורמונים). רכה אני מתכוון - גמישה. שתפעל בתור שמיכה ולא בתור קיר. גדר מטר וחצי מאבן, שאפשר להישען עליה, לשבת בלי ליפול וגם לקפוץ מעליה בקלילות (כלומר פעם הייתי קופץ בקלילות מטר וחצי, היום אני בספק). וכן די רלוונטי מה שאחרים אומרים. בגלל שלי אין מושג - אני די מבולבל ממה שקורה לי. אני בכוונה תארתי יותר מכרגיל את התחושות שלי, שאפשר יהיה להסתכל על זה ולחשוב ולנתח. ואם תטעי (או מישהי אחרת. נראה לי שלך אין חשק), אז קורה שטועים נלך נמציא הגדרה חדשה או לא. כלומר אני לא חייב את זה, אני עוצם עיניים ומחכה לראות איפה אתעורר. טוב די, זה לא לענין להתעלק על אנשים בצורה כזאת לעניני זהות עצמית. וכן, ההגדרה של ג'נדרקויר נראתה לי עד עתה כדבר הכי קרוב אלי. אבל אולי אני פשוט לא מבין אותה כמו שצריך.

ליטל ו

New member
אוי,

הבעתי את הרושם הלא-מושכל שלי מתוך הבנה שתתעלם ממנו... תראה, ממה שאתה אומר כן הייתי פשוט אומרת שאתה קרוס דרסר (זהותית) - אולי אם תוכל להגיד לי מה במינוח לא מתאים לך אני אוכל להציע משהו אחר. אבל שוב, אני לא בהכרח יודעת על מה אני מדברת :)

למעלה