שלום לכולם

BrokenLight

New member
שלום לכולם../images/Emo39.gif

שאלה קצת טפשית, אבל זה די עניין אותי: למה התווים נקראים בשמם, כלומר, למה דו נקרא דו, רה נקרא דווקא רה וכו'... בתודה, BrokenLight

קטטוניה

New member
דווקא שאלה טובה, והנה תשובה:

באיזור שנת 720 לספירה נכתב שיר מזמור לסנט ג'ון דה בפטיסט, קדוש כזה או אחר, ע"י פאולו דיאקונו. מלות המזמור היו: "Ut queant laxis, Resonare fibris, Mira gestorum, Famuli tuorum, Solve polluti, Labii reatum שמשמעותן: "כך משרתיך ישירו בשיא קולם את תפארתך, וינקו את החטא משפתיהם המוכתמות". מאוחר יותר,נזיר איטלקי בן המאה התשיעית בשם גואידו מארזו (גואידו ד'ארזו) גילה שלתלמידיו קל יותר לשנן את הנעימות הכנסייתיות כשלכל תו מוצמדת הברה. הוא לקח את ההברות הראשונות מהמזמור לסנט ג'ון הבפטיסט, ויצר את ההברות, "שמות התוים", על פיהן: ut, re, mi, fa, sol, la לאחר מכן הוחלף ut בהברה do, שהיתה קלה יותר לשירה (תנועה לעומת עיצור), סול התחלף ב"סו", כדי להעניק לכל ההברות איות דומה, וסיום בתנועה, והתוספה ההברה "סי", או "טי", ויצרה עם השאר סולם בן שבע דרגות, שסייע לתלמידיו של ד'ארזי לשיר את הנעימות, ליצור את המפלצת ג'ולי אנדריוס, והתפשטו ברחבי הכנסיה ומאוחר יותר בעולם המוסיקלי כולו, והם חיים באושר ועושר עד עצם היום הזה. מקווה שעזרתי:)

RotemAss

New member
תוספת לתשובה

מאוחר יותר, קיבלו התווים את האותיות. לה, התו שעליו מבוססת מערכת התווים (והאבוב עוזר לכוון על פיו), מוספר בתור A, ואחריו מוספרו השאר עד G. C נקבע כתו הראשון. ישנן אסכולות שמחליפות את התו D(סי) ב -H וD מתפקד כסי במול.

ואם באותיות עסקינן.....

למיטב זכרוני מלימודי במגמת המוסיקה (הכל קצת מעורפל... זכור לי הרבה דשא ושיעורים חופשיים) - היה מלחין כלשהו, ברח לי מי הוא, שכתב פוגה שהנושא שלה התבסס על הצלילים -סיבמול-לה-דו-סיבקאר- כלומר: B-A-C-H, כמחווה ל... נחשו מי
ואם מישהו זוכר מי המלחין הנ"ל מוזמן להגיב...

yuval k

New member
אני חושב שזה היה באך עצמו...

ואז הוא מת, בדף האחרון של היצירה... כלומר, בעת הכתיבה, כמובן. אז הבן שלו השלים. אני ממש לא סגור על זה שזה באך עצמו, יכול להיות שזה הבן שלו... ככה אני זוכר

כבר גיליתי שיותר ממלחין אחד עשה זאת

ואתה מוזמן לפורום מוסיקה קלאסית ואופרה לגלות בעצמך...

elad2040

New member
זה נשמע כמו אגדה.

אם אני לא טועה, באך השתמש במוטיב BACH ביצירות רבות.

למעלה