שלום לכולם!

שלום לכולם! ../images/Emo39.gif

כתבתי כאן לפני כשבוע ושאלתי לגבי מתנה לאקס שהוא גם החבר הכי טוב שלי
, צליל אמרה שלאחר שאחשוב על מתנה מסוימת ניתן יהיה לפתוח בקלפים בכדי לראות האם זו תהיה מתנה שתתאים לאדם. אשמח אם תוכלו להדריך אותי איזו שאלה לשאול!! המון תודה!!

השאלה שאפשר לשאול

האם המתנה שקניתי מתאימה ל-X לארוע Y (יום הולדת) + קלף סיכום.

עדיין לא קניתי ../images/Emo9.gif

זה משהו שאני רוצה לדעת אם נכון לקנות...זה משנה את השאלה?

משנה את מה שאת חושבת

עליו לפני שאת פותחת. השאלה שתישאל תהיה בעלת אותו מבנה, רק במקום "המתנה שקניתי" תחשבי על "המתנה שחשבתי עליה".

אפשר אולי לשאול:

האם מתנה X מתאימה ל-Y לכבוד יום ההולדת? (במידה וכן, אשמח אם תגידי לי כמה קלפים צריך בפריסה) תודה!!

למה תגידי?

מה, אני לא גברי מספיק? השאלה: האם מתנה X מתאימה ל-Y ליום הולדתו + קלף סיכום סה"כ 6 קלפים

../images/Emo12.gif

סורי...טעות, טועים, טעינו... והנה מה שיצא בפריסה:(נראים לי קלפים קצת מפחידים
) האם - האיש התלוי מתנה X- שישה מטבעות מתאימה - נזיר ל-Y - שתי חרבות ליום הולדתו -תשעה מטבעות סיכום - שבע חרבות תודה

הממ...מתנה כן, את המתנה הזאת-לא

האם - האיש התלוי מתנה X- שישה מטבעות מתאימה - נזיר ל-Y - שתי חרבות ליום הולדתו -תשעה מטבעות סיכום - שבע חרבות המתנה יקרה? כי הצירוף של הקלפים (לא כולל קלף הסיכום) ממש יוצר כאן משפט שאומר שאם את צריכה לוותר על משהו (תלוי) בשביל לצאת איתו לארג'ית (6 מטבעות), המתנה ה"כבדה", שאמנם מושקעת בה מחשבה רבה (נזיר) שתביאי לו סתם תבלבל אותו, תכניס אותו למצב של חוסר נעימות (2 חרבות) ובסופו של דבר הוא לא יהיה מרוצה ממנה כל כך, כי יהיה בה איזה שהוא משהו שיטריד אותו (9 גביעים). אם את מנסה להעביר לו מסר דרך אותה מתנה, משהו רב משמעות - יכול להיות שהפרשנות שלו לעניין לא תהיה כפי שרצית. גם קלף הסיכום הוא די שלילי ולכן לא הייתי הולך על המתנה הזאת. מקווה שעזרתי.

batgalim

New member
קפוצינו, כל הכבוד !!!

חרוץ ולומד מהר! אהבתי את הפירוש שלך!

../images/Emo12.gif

עד כדי כך גרוע?? זו לא מתנה שבאה להראות משהו, או יקרה במיוחד, אבל זו כן מתנה מקורית.... תודה על תגובותיכם!!

אני אחדד, אם כן , את מה שאמרתי

המקוריות של המתנה היא בדיוק המסר אותו את מנסה להעביר לו - זה יכול להיות ספר, או דיסק או משהו שיגיד לו משהו - ועצם היוזמה היא מקסימה. ספציפית למתנה שחשבת עליה, עכשיו שוב לאחר שנתת קצת יותר רקע אני אומר לך - עזבי. לפעמים אנחנו מביאים משהו למישהו והוא לוקח את זה למקומות שלא דמיינו. וזה מניסיון אישי שלי, שפעם הבאתי לחברה יקרה בושם (פעם זה נחשב מתנה רומנטית)והיא חשבה שאני רומז שהיא מסריחה (מה שכמובן היה רחוק מהמציאות). לכי תביני אנשים.

../images/Emo6.gif

היו פעם תקופות כאלה, שכשאנשים קיבלו בושם זה מה שהם חשבו.. כמה מצחיק!! תודה!! אני אנסה לחשוב על משהו אחר לקנות לו

למעלה