שלום לכולם

song bird

New member
שלום לכולם ../images/Emo39.gif

איזה יופי של פורום! אחרי הסתובבות קצרה (מאתמול) בפורום, בעיקר אני רוצה להציג את עצמי אם כי יש לי הרבה מאוד שאלות... מצאתי אתכם אתמול בגלל התעניינותי בחינוך הביתי. יש לי שתי בנות, הגדולה בת שנתיים והקטנה בת שבעה וחצי שבועות. שתיהן איתי בבית. התחלתי להתעניין בחינוך הביתי בגלל מגוון סיבות. את שתי בנותינו ילדנו בבית. אני חושבת שזה התחיל תהליך ש"אפשר גם אחרת" - בצורה מעשית יותר. זיכרונותיי מהחינוך הפורמאלי גם בארץ וגם בחו"ל הוא די שלילי מבחינה חברתית ולימודית. בעלי הוא מוסיקאי ובין שאר עבודותיו, הוא מלמד בבית ספר תיכון. החוויות שלו משם - הקושי שלו ללמד את הכיתות עם הילדים שלא רוצים ללמוד ומערכת החינוך הבעייתית כל כך – מפנים אותי לחיפוש אחר חינוך אלטרנטיבי. אני מאוד רוצה להעניק לבנותיי את האהבה לסקרנות, לקריאה, למוסיקה, לחיים... אני לא יודעת איך, למרות שאני מניחה שבאופן אינטואיטיבי זה קורה. אבל אני מניחה שכרגע, בעוד הן צעירות כל כך, זה פשוט יותר, לא? יש לי הרבה שאלות – איך להתחיל? איך ללמוד על חינוך ביתי? איך מחליטים מה ללמד ובאיזו שיטה? איך מתמודדים עם המערכת הממשלתית, החברתית-תרבותית, משפחתית מורחבת?
יצא לי ארוך...
סליחה! יש לי עוד הרבה שאלות... אשמח על כל תשובה ועזרה.
!

ברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

אני מניחה שבשלב ראשון יענו לך אלה שמחנכים בחינוך ביתי אבל אל חשש- אי אפשר לחשוד בי שאני לא מביעה את דעתי...

song bird

New member
../images/Emo13.gifתודה!

באתי כדי לשמוע! את לא צריכה לחכות שאחרים יכתבו קודם. איזה זרם את מייצגת? אנחנו מבאר שבע ולפי מיטב ידיעתי, כאן אין הרבה אופציות.

אני לא "מייצגת" אף אחד,

יש לי רקע בחינוך דמוקרטי ואני בעד אלטרנטיבי אבל עם קצת השגות על הדמוקרטי. ילדים עדיין אין לי אבל אני בשאיפה לעבוד בחינוך אלטרנטיבי. זה שדה כל-כך רחב, כך שאם תוכלי למקד שאלה יהיה לי קל יותר לענות את דעתי. ואגב, לאחרונה פצחתי במבצע- בכל פעם שיש לי קצת זמן אני קוראת קצת בארכיון הפורום מהתקופה שלפני הצטרפותי-מרתק ומומלץ בחום!

song bird

New member
מה זה הארכיון? ../images/Emo132.gif

אני לא מתמחת בפורומים... מהקישורים הגעתי לכל מיני שיחות. לזה את מתכוונת? לגבי חינוך אלטרנטיבי - האחיניות שלי היו בבית הספר הדמוקרטי בחדרה לפני מספר שנים, אז מהן למדתי על זה קצת. מעבר לדמוקרטי, אני יודעת שקיים האנטרופוסופי - ולמרות שאני מכירה אנשים שמתעסקים בחינוך אנטרופוסופי, הם לא הצליחו להסביר יותר מדי. אני צריכה למצוא חומר קריאה. אבל בבאר שבע יש רק גן אנטרופוסופי, והוא מעבר ליכולות הכלכליות שלנו. אני לא יודעת על סוגים נוספים. מה שמטריד אותי זה שרק כאלה שיש להם יכולת כלכלית לשלם לבתי ספר כאלה יכולים לשלוח לשם את ילדיהם. יעלה לי אותו דבר להשאר בבית עם הילדים, שזה משהו שאני חושבת יכול להיות נפלא ומאתגר. לאמא שלי יש חברה שחינכה את ילדיה בבית (באנגליה) והם לא נופלים, ואולי אף ההפך, מילדים/בוגרים אחרים שאני מכירה. איזה ניסיון יש לך בדמוקרטי? אילו השגות יש לך? דרך אגב, השם שלך מקסים! אפשר לשאול לסיבה שבחרת בו? (אני מקווה שזו לא חוצפה...)

כמה תשובות../images/Emo140.gif

ואתחיל מהסוף- הכינוי שלי לקוח מהספר המקסים "הספור שאינו נגמר". אני אוהבת אותו מאוד וגם קצת בשביל המזל
תודה על המחמאה- בכלל לא חוצפה... לגבי העניין הכלכלי אני מסכימה אתך מאוד ושואפת מתישהו, בעתיד, כשאינשאללה אקים בי"ס, לייעד אותו גם לאוכלוסיות חלשות כי גם להם מגיע!בינתים, לרוב בתיה"ס הדמוקרטיים יש ועדות הנחות או מילגות- שווה בדיקה. הארכיון נמצא כאן בפורום למטה, כתוב ארכיון ונמצאים שם כל העמודים מתחילת הפורום- אני ממליצה לבחור בעמוד מס' 1 ולקרוא כמה שבא לך ובפעם הבאה להמשיך בעמוד בו הפסקת. זה מה שאני עושה וזה יענה על המון שאלות, לפעמים אפילו לפני שתשאלי... אני מכירה הרבה ספרים בתחום אבל נראה לי שכדאי למצות קודם את הקישורים- בחלק מהאתרים (למשל של הדמוקרטי בבקעת אונו והקישור החדש שאלה בלה הכניסה ל"קדם" בערד ) יש גם הרבה מאמרים. קחי את הזמן, כמו שאמרה נאוה, שלא תהיה לך הצפה של חומר וכשיעלה לך משהו ספציפי אשמח (כולנו...) אם תשתפי. המחשבות שלי על החינוך הדמוקרטי כל- כך רבות, לאט לאט אטפטף אבל תשאלי אם משהו ספציפי מעסיק אותך! נתראה...

קחי אוויר, יש לך ז מ ן ן ן ן ן ...

הבנות עוד קטנות ויש לך מלא זמן. אני מציעה שתעלי כאן שאלות על מה שמטריד אותך עקרונית - איך להתחיל? - איך מחליטים מה ללמד ובאיזו שיטה? - איך מתמודדים עם המערכת הממשלתית, החברתית-תרבותית, משפחתית מורחבת? את מבינה שזה מוקדם מידי ויכול להשתנות כמה פעמים עד שתיישמי את זה? תעלי את החששות, הפחדים, הדעות של הסביבה, ואנחנו נחלוק איתך את דעותנו וניסיוננו. שווה לבדוק גם בתי ספר חלופיים לפעמים הם תשובה נכונה יותר לחלק מהילדים. השאלות יהיו ממוקדות יותר עוד שנה ויותר כשהצורך החברתי עולה, וכאשר הסקרנות שלהם מזמינה יותר גירויים, וההתפתחות שלהם דורשת יותר חופש ומרחב מחייה. את הקישורים קראת כבר?

song bird

New member
../images/Emo140.gif תודה על התגובות.

כן, אני יודעת שיש זמן ואני יודעת גם שיש חלופות, אם כי אנחנו גרים כרגע בבאר שבע, וכאן אין כל כך. למרות שזה עוד מוקדם לדברים מסויימים, אף פעם לא מוקדם מדי להתחיל להתעניין ולחקור את הנושא. חלק מתהליך החקירה נובע גם משאלות והרבה מהשאלות עולות תוך כדי החוויה והחקירה עצמה. יש נושאים שכן רלוונטים לעכשיו. לדוגמא, מבחינת תגובות הסביבה. יש כאלה שאומרים ש"הכי טוב עם אמא". עם זאת, למרות שביתי הגדולה היא רק בת שנתיים, עדיין הסביבה מניחה שהיא בגן וששם מקומה. חמי וחמותי מעקמים את האף על כך שהיא לא. היא היתה ארבעה חודשים בגן ולא חזרה אחרי חופשת הקיץ. בתקופה ההיא הם אמרו שכל דבר בהתפתחות שלה קשור בגן, למרות שהיא היתה ילדה סקרנית, חברתית, פתוחה ובטוחה בעצמה לפני הגן. בין השורות מה שהם אמרו זה שהגן הוא זה שמפתח אותה, החברה שם והגנן - דברים שאני לא יכולה לתת לה בבית. כך שהתגובות מהאנשים הסובבים אותנו כבר קיימים, וזאת למרות שעוד אין גן חובה. נכון שיש דברים בגן שאין בבית, אבל יש הרבה בבית שאין בגן. חברה אפשר גם למצוא במקומות שונים וכרגע אני רוצה למצוא עוד אמהות עם ילדים בבית שמעוניינים לקיים מפגשים. חלק מהקישורים קראתי והיו מעניינים ומוסיפים. כמו שאמרתי, יש לי הרבה מה ללמוד.

למעלה