שלום לכולם

גליתוי

New member
שלום לכולם../images/Emo4.gif

למה אני מעקמת פרצוף? כי אחרי שבוע של מחלה שבמהלכו עבדתי חלק מהזמן עד שהקול שלי הלך וגם חזר (באופן חלקי אחרי הפסקה) הגיע פורים ויש לי מלא הופעות גם במסגרות הרגילות וגם הופעות גדולות יותר בפרטי. אז בנוסף לזה שאני ממילא לחוצה, יש לי גם את המחלה הזו שאני לא ממש מצליחה להתאושש ממנה, אני חוששת שמחר אחרי יום של הצגות יגמר לי הקול והלך השבוע... אני שותה הרבה תה צמחים עם לימון ודבש, והרופאה שלי נתנה לי אנלציה כדי לעזור לי להכנס לשיגרה. אני מתארת לעצמי שחלק מהעניין זה הלחץ שלי וברגע שאעשה את ההופעה הראשונה שלי מול קהל גדול כבר ארגיש הרבה יותר בטוח. קניתי בידורית חדשה ומקווה שהיא תעזור לי לשרוד את החג... מה דעתכם על הפעלה בקהל של 70 עד מאה ילדים, חשבתי על תהלוכת תחפושות או משהו בסגנון. אשמח לעצות ורעיונות גם בקשר לבריאות וגם בקשר למופע. תודה ושבוע טוב לכולם!

גליתוי

ממש מבאס לשמוע... תנוחי עם הקול! לא לדבר בכלל פרט לחזרות,ולהופעה עצמה, ובאמצע הרבה תה חם.... תהולכת תחפושות נשמע לי יפה, אך צריך לבקש מהילדים שיגיעו מחופשים. אפשר אולי- הכנת מסכות- למרות שזה דורש הרבה חומרים לדאוג מראש, בשטח זה זורם וכל אחד יוצא עם תוצר... בהצלחה!

פ י ו ל ה

New member
גליתוש

מסכנונת, באמת סיכוי טוב שזה מהלחץ... האמת היא שזה לא סתם מיתוס, לחץ באמת משפיע מאוד על המערכות הפיזיות, במיוחד החיסונית ומערכת העיכול. אז התרופה הכי טובה היא לנסות במידת האפשר להרגיע את עצמך בכל דרך שטובה לך. (לי למשל עוזר מקלחת רותחת וטיול באויר הלילה הצונן עם הכלבה שלי) חוץ מזה, עוזרים לי מאוד הכדורים האלה שלוקחים בלילה, כמו אדוויל צינון לילה או דקסמול קולד, אקמול צינון וכו'. זה גם עוזר להרדם וגם אחרי שתי לילות כאלה כבר מרגישים הקלה משמעותית. ויש גם משהו טבעי כזה סיני שמורחים על אף ונושמים אותו וזה פותח את הנשימה, תשאלי בבית מרקחת. זה חמוד כי את יכולה לקחת איתך בכיס לכל מקום. לגבי הפעלה, זה כבר יותר קשה קצת כי לא התנסתי בדבר כזה. את אמורה להפעיל אותם לבד? אם יש איתך עוד אנשים אז אולי לחלק לקבוצות ולעשות תחנות של יצירה והפעלה שהקבוצות עוברות בינהן.. כמה זמן אמורה להיות ההפעלה? במסגרת מה זה? את חלק ממשהו או שהכל הפעלה שלך? עד שתעני לי, מקווה שכבר תרגישי יותר טוב!

תרגישי טוב !!!../images/Emo24.gif

הי גלית! תרגישי טוב ותנסי לנוח מידי פעם... חסל המילה "לחץ" מעתה קראי להופעה "אתגר", ואז ההשלכות השליליות ילכו ותראי בזה הישג... אני ממליצה על כמוסות של אסטרוגולה- לקחת כל שעתיים במקרה של כאב גרון חזק עם מים. לשתות מים חמים עם ג'ינג'ר, מקלחות ולישון. לגבי הפעילות- אחלה רעיון... אולי את יכולה להוסיף: 1) לימוד של ריקוד המוני בסגנונות שונים ושיתוף של הילדים בריקוד על ידי הזמנתם לרקוד בפני כל הקבוצה, 2) תחרות משיכה בחבל בדיונית, 3) משחק בקבוצות- הילדים צריכים לבנות בקבוצות על-ידי הגוף שלהם דברים שונים לפי הוראה שלך, 4) יצירת המסכה הענקית ביותר בעולם: כל קבוצה תעשה חלק מתוך פאזל ובסוף תחברו הכל יחד\ בתנועה- הילדים צריכים להיסתדר על הריצפה כמו מסכה (אולי להכין סימון לעיניים פה ואף לפני כן על הריצפה) בהצלחה...!!! תיהי בריאה!

קודם כל ../images/Emo9.gif למרות הכל!

ברוך השם יש הופעות. לשתוק בין ההצגות ולשתות מרק עוף
עם הרבה תבלינים(אחת ההמלצות שקיבלתי פה ועזר) איזה הצגה את עושה? אהבתי את הרעיונות של חבובית למרות שאני הייתי נמנעת מלהקים כל כך הרבה ילדים אלא אם כן את לא מתכוונת להושיב אותם חזרה, הרעיון לריקוד משותף נשמע אחלה ואפשר לחבר תנועות גם בישיבה. יש את הסיפור על הליצן שנרדם, ליצן שמתעורר כל פעם בחג אחר וחושב שכבר הגיע פורים ושבאמת הגיע פורים הוא נרדם אני עושה אותו כהקדמה להצגה והילדים עוזרים לי להעיר את הליצן עם שירים רעשנים מסכות וכו... הרבה בריאות ושיהיה בהצלחה

גליתוי

New member
תודה לכן יקירותיי|לב../images/Emo24.gif||נשיקה

איזה כיף התגובות שלכן! משתדלת לשתוק ולנוח עד כמה שאפשר. היום התחלתי את ההופעות בגנים וזה לבינתיים עבר בשלום, אחר הצהריים מחכה לי הופעה אי שם בבקעה ואני שמחה שנשאר לי קול בשביל ההופעה.. ומחר עוד יום. אני מרגישה קצת יותר טוב, רק הקול נחלש כל כך מהר. אני שותה הרבה דברים חמים וכבר יותר אופטימית. לגבי ההצגה אני מציגה את הביצה שהתחפשה... סיפור די עצוב לפורים. אבל הילדים מאוד אוהבים את הסיפור ותמיד יש ילדים שמתנדבים להיות חברים של הביצה תוך כדי הצגה:) תודה על הרעיונות להפעלות, כבר היום ניסיתי את הליצן הישנוני והילדים מאוד אהבו. שיהיה לנו המשך שבוע טוב , משמח ומבדח (גם לנו מגיע לא?)

החלמה מהירה גליתוי ../images/Emo193.gif

מכיר היטב את מצבך באמת הכי טוב לשתוק כמה שיותר, לנוח ולישון לא לדבר בלחש כי זה מזיק עוד יותר!!!!!!!!!!! לשתות הרבה - לא חם!!!!!!!!!!!!!! אם יש לך דלקת החום רק יוצר מושבת חיידקים גדולה יותר לאכול אוכל לא מתובל במיוחד אבל עם את יכולה לשלב בו שום והרבה - מעוללללללליייייייייייייי חשוב לעשות חימום קולי לפני ההופעה אם את שותקת ואחר כך מפעילה את מיתרי הקול במאמץ זה מקשה עליהם ומזיק בהמשך. מעל לכל מסכים עם פיולה שיש לזה גם קשר ללחץ ונפש השתדלי להנעים לעצמך את הזמן, לראות או לקרוא דברים מצחיקים, לעשות לעצמך מדיטצייה להרגעת הגוף לעבור חלק חלק בגוף ולשלוח לכל חלק (כמובן להתמקד יותר באזור הראש, האף, הצוואר, הגרון הרגישים כרגע ) אור, בריאות ואנרגייה חדשה. ברכות על הבידורית החדשה אם יהיה לך כוח אשמח לשמוע איך עברה ההצגה בבקעה היום אחה"צ אם לא אחכה עד שתתפני \ תרגישי טוב יותר שולח חיבוקים חמים, הרבה
על נשיקות נוותר הפעם כי ממש לא בא לי להדבק

גליתוי

New member
תודה לך יקירי!../images/Emo24.gif

תודה על כל העצות הטובות! וזר שאני כל הזמן שותה דברים חמים ומסתבר שזה תושבת חיידקים
בכל אופן אני מרגישה יותר טוב אחרי עשרה ימים כבר קשה להגיד מה עזר ויכול להיות שזה פשוט עבר... נשאר רק שיעול מציק. בבקעה אתמול היה די קשה להפתעתי, לא תכננתי הופעה גדולה ולפתע התייצבו כ60 ילדים ואני עם הקול שרק מתאושש ועדיין לא קיבלתי את הבידורית, אז היה קשה, משכו לי במפה וילד אחד כמעט ונכנס למזוודה של הבובות. הספרנית לא צפתה כזו השתתפות וגם הבובות היו די קטנות והילדים היו סקרנים וכמעט שטיפסו עלי, בקיצור חיי הבובנאים לא קלים! זה מוזר יש מקומות בהם אני מופיע עם כמות ילדים באותו סדר גודל והכל הולך נהדר ויש מקומות בהם בכלל לא קל... קשה לי להבין את הסיבות. אני רק יודעת שמחר מחכה לי עוד הופעה גדולה והפעם בנצרת. אבל להופעה הזו אני ערוכה טוב יותר! בובות גדולות והבידורית בידי ומקווה שגם ההפעלה תהיה מוצלחת, תחזיקו לי אצבעות! דודי שולחת בחזרה חיבוקים חמים (בלי נשיקות) אתה נראה לי שנדבק אפילו מזבוב שעובר לידך

למעלה