שלום לכולם...

שחרשחר1

New member
היי רוני

קראתי את התגובה שלך...אמרת שאין שום רע בלהתבייש באח כזה...אם אני מצטט נכון את מה שכתוב למעלה..(למרות שאח"כ רשמת "לא להתבייש..." - אז לא ברור כ"כ מה את חושבת על זה)...בכל מקרה אני חושב שצריך לעשות הפרדה בין להתבייש ולא לקבל את העובדה הלא כ"כ נעימה הזו. אני חושב שאולי הסיבה היחידה שאנשים מתביישים בזה שאח שלהם הוא נכה, למשל עם פיגור, זה בגלל הפחד מהתגובה של החברה...מהדחיה של החברה שעדיין הדרך ארוכה עד שתקבל את האח שלך או כל אדם אחר עם פיגור או נכות כלשהי כשווה בין שווים (למרות שתכלס, אין ממש שיוויון גם בין בני אדם רגילים אולי)...אבל אולי לנו בתור אחים/יות והורים או משפחה יש חלק ביצירת התגובה הזו מעצם זה שאנחנו מפחדים מהתגובה של החברה אנחנו כאילו נותנים להם אישור שהתגובה שלהם בסדר, ז"א אנחנו מחזקים אותם על איך שהם מגיבים. בכל מקרה אני חושב שלא צריך להתבייש באח או באחות...(תחשבי גם - האם אנחנו מתביישים באח עצמו או בנכות שלו? אפשר להפריד את השניים? - כמו למשל שתפרידי יופי פנימי וחיצוני) - אבל מצד שני...זה טבעי שלא לקבל את הנכות ואת המצב...ועם זה גם צריך להתמודד

McFLy AnNuShKa

New member
תודה תודה../images/Emo70.gif../images/Emo23.gif

הלואי ואני יצליח לעשות כל מה שאתם מייעצים לי... איזה מוזר הייתי שבוע שעבר בצ'כיה וראיתי במטרו ילד עם פיגור שידע לבד באיזה תחנה הוא יוצא, וזה הרי לא ברגל או באוטובוס שהוא יכול לזהות את המקום... איך זה יכול להיות

עמיקםרז

New member
הכל עניין של פוטנציאל והשקעה

אנה שלום, יכולת הלמידה של ילדים או אנשים עם פיגור שונה מאוד ממקרה למקרה. יש אנשים או ילדים רבים עם פיגור שמסוגלים ללמוד דברים רבים, אם רק ישקיעו בהם כמה שצריך וילמדו אותם. נכון שבמטרו הוא לא יכול לראות את סביבת התחנה בה הוא יוצא, אבל אם לימדו אותו איך נראית התחנה, ו/או לימדו אותו כמה תחנות הוא צריך לנסוע, למה שלא יידע באיזו תחנה הוא צריך לצאת? ב ב ר כ ה, עמיקם

McFLy AnNuShKa

New member
שלום לכולם...../images/Emo42.gif

שלום, אני אנה ואני בת 16 ויש לי אח יחיד בן 21 כמעט עם... פיגור שלא גר בבית אלא במוסד ומבקר פעם בשבוע-שבועיים. זה הדבר שהכי קשה לי בעולם לדבר עליו, ותמיד אני מפחדת שהנושא יעלה. אז כשהייתי קטנה הייתי ממציאה שהוא לומד בפנימייה, או בצבא... או ממציאה פרטים כמו כל הילדים הרגילים שיש להם אחים רגילים...אח'כ הייתה תקופה שפשוט אמרתי שאני בת יחידה.. אבל עם הזמן אני מתחילה להבין שאני פשוט מתביישת בעצמי על זה שאני מתביישת באח שלי. אבל הנושא תמיד עולה ואני מבקשת להעביר נושא כי אני לא אוהבת לדבר על זה... ואז כמובן חוקרים אותי ואומרים לי "מה, הוא מכוער?""את שונאת אותו?" אני כמובן מתחילה להגיד שלא!! שאני לא שונאת אותו! ואז ממשיכים לחקור וזה נהיה לא נעים... אני לא מדברת על זה עם אף אחד... רק עם ההורים שלי, ולפעמים מכניסה משפט פה משפט שם למי שיודע... פעם גם חשבתי שהוא אוטיסט, ועכשיו הבנתי שלא ואני לא יודעת איך זה נקרא. לפעמים למשל אני רוצה לספר למישהו על התקדמות שלו או משהו ואני לא מסוגל כי אני יודעת שבנאדם שלא מכיר את זה לא ידע איך להגיב.. או שירחמו עליי, או שיתייחסו אליי אחרת.. ואני רוצה להמנע מזה... אוף אני זקוקה לעצה ~איך עליי להתנהג?~ ואני מצטערת שזה יצא כזה ארוך...

McFLy AnNuShKa

New member
ממממ... ../images/Emo42.gif

הבנתי אותך, אבל שכחתי לציין גם שהיה לו שעון על היד
הייתכן שהוא ידע לקרוא שעון
הוא לא התנהג כמו ילד רגיל, הרי שישר אני וההורים שלי שמנו לב לחיוך שלו, איך שהוא התנדנד ושרך שרוכים... אבל היה לו שעון... אולי זה היה ליופי, אבל באופן כללי... יתכן שילד עם פיגור ידע לקרוא שעון
אני מכירה ילדה בלי פיגור שלקח לה המווווווון זמן ללמוד לקרוא שעון
עד גיל 12 בערך או אפילו יותר
מה אתה אומר

עמיקםרז

New member
בהחלט יתכן...

אנה שלום, בהחלט יתכן. אני מכיר אנשים וילדים רבים עם פיגור שיודעים קרוא וכתוב, יודעים לקרוא שעון, מסוגלים ללמוד שפות זרות ועוד ועוד. לא כל כך מזמן פגשתי בחור יהודי מבלגיה עם פיגור שמדבר 5(!) שפות: צרפתית והולנדית (שתי השפות של בלגיה), אנגלית, עברית ואידיש. הלקות האינטלקטואלית שלו מתבטאת בדברים אחרים. הלקויות האינטלקטואליות אצל אנשים עם פיגור שכלי מתבטאות בצורות שונות: יש כאלה עם קושי בחשיבה מופשטת; יש כאלה עם קשיים במיומנויות פשוטות של אכילה עצמאית, התלבשות עצמאית וכדומה; יש כאלה שהם דיסלקטיים בצורה קשה ולעולם לא יידעו קרוא וכתוב; יש כאלה (כמו בני למשל) שאינם מסוגלים בכלל לדבר; ועוד הרבה תופעות שונות ומשונות. "פיגור שכלי" הוא שם כולל להרבה מאוד לקויות שונות, ולפיכך הרמה שונה מאוד מאחד לשני, וגם תחומי הפיגור שונים מאוד. יש אנשים עם פיגור שמצליחים עם השקעה מתאימה לפתח מיומנויות גבוהות מאוד בתחומים אומנותיים כמו נגינה, שירה, ציור וכיו"ב. אני מקווה שהצלחתי על רגל אחת להבהיר קצת את התמונה המורכבת והמסובכת הזאת. עמיקם

McFLy AnNuShKa

New member
וואו../images/Emo70.gif לא ידעתי חלק ממה שאמרת../images/Emo42.gif

תודה רבה על האינפורמציה... אבל חבל שבכלל צריך להיות דבר כזה=\

עמיקםרז

New member
לאחות מאחות... תשובה לאנה

אנה יקרה אני שמחה שהגעת למסקנה שאת מתביישת בכך שאת מתביישת... שמי חגית, אני בת 22 ואחות לרן, בן 31 עם פיגור שכלי. (אבא שלנו הוא עמיקם, ששמו בראש ההודעה) לא אכחיש שבילדותי היה קשה לספר ולהסביר לאנשים על רן אך בסה"כ תמיד לאחר ששיתפתי אנשים הופתעתי לטובה, אנשים מתעניינים, שואלים ורוצים לשמוע עוד על רן ועל איך זה להיות אחותו... וכשהוא היה בא לבקר, חבריי אף היו באים לפגוש אותו. מי שמרחם זו בעיה שלו אני מעולם לא הרגשתי שאני זקוקה לרחמים, ואת? ומי שיתייחס אלייך אחרת כנראה לא שווה שתתיחסי אליו בכלל! כיום כל הסובבים אותי יודעים ורגילים ואני שמחה שלא הסתרתי את זה מעולם. נסי להיות פתוחה בנושא ותראי שתופתעי, כמובן שתמיד ישנם אנשים שנרתעים אך רוב האנשים מקבלים את זה ומתעניינים. בהצלחה...

עמיקםרז

New member
תגובתה של אנה

עקב טעות טכנית, תגובתה של אנה הגיעה אליי כמסר אישי ולא הגיעה לפורום. לפיכך אני מעתיק אותה לכאן. זוהי תגובתה: תודה רבה! אני אחשוב על דברייך...

שלום אנה,

יכולה להבין את ההרגשה שלך, והקושי להתמודד עם סביבה שלא תמיד מבינה או מפרגנת. גם אני אחות לאח עם פיגור. נראה לי, שכדי להתמודד עם הבעיה ,בשלב ראשון, הייתי מלמדת את עצמי שלא להתכחש לקיומו של אח. יש לך אח, ואם יש כלל בעולם שלא הייתי עוברת עליו, זה "להעלים" אותו. אם שואלים אותך, אז כן, יש לך אח!! ואני בטוחה שבפנים בפנים בלב שלך את גם יכולה למצוא בו משהו שאת באמת אוהבת, ומתוך האהבה הזו לומר ללא היסוס שיש לך אח. ואם ממשיכים לשאול, כאן את יכולה לבחור למי את רוצה למסור פרטים על אח שלך. יהיו כאלו שלא תרגישי שום צורך ועניין לשתף אותם בחייך הפרטיים, ואז תמיד תוכלי לומר שחייו של אחיך שייכים לו, ואת לא מעוניינת בכלל לדבר עליו. יהיו אנשים אחרים שכן יהיו חשובים לך, (חבר חדש שאת מכירה למשל) ואז השלב הבא יהיה להתמודד עם הדרך להסביר את החיים שאת חווה שאחות לבחור עם פיגור. אני חושבת שהייתי מספרת על הקשיים, אבל יודעת לומר גם דברים חיוביים עליו. משהו שאת באמת אומרת מהלב כי את אוהבת בו. יהיו אנשים אטומים שלא יקבלו את זה, וצריך להתכונן גם לאכזבות, זה חלק מהעניין (אך לא להרתע מזה כמובן!!) ויהיו כאלו שיהיו אוהדים, לא ירחמו בכלל ואפילו תרגישי נוח לשתף אותם בתחושות שלך והקשיים. זה לא דרך קלה האמת. אבל אני הייתי מנסה אותה...

McFLy AnNuShKa

New member
תודה לך../images/Emo70.gif../images/Emo42.gif

אני אוהבת אותו, ברור שאני אוהבת אותו... אבל אני לא רוצה בכלל להתמודד עם התגובות, אני מנסה להמנע מזה, בגלל זה אני עושה את הטעויות האלה
ותמיד אני גם רוצה שיחשבו שיש לי את החיים שהייתי רוצה שיהיו, כלומר אח רגיל
אני לא יודעת איך לעשות כך, שמהיחס שלי, יבינו שזה לא מפריע לי ואני לא מתביישת בו, ואז גם התגובות יהיו רגילות
מקווה שמבינים מהכתוב למה אני מתכוונת, ואם לא - תשאלו

למעלה