שלום לכולם

שלום לכולם../images/Emo42.gif

נחמד לדעת שיש פורום כזה בתקופה קשה כל כך. אני זקוקה לעצה אוביקטיבית: אני מובטלת כבר 4 חודשים אחרי שסגרו את החברה בה עבדתי . היה לי תפקיד ניהולי עם תנאים מעולים. עכשיו הציעו לי בחברה אחרת חצי משרה ומשכורת יחסית גרועה אבל לשמחתי זה עדיין בתחום המקצועי שלי. תנאי העסקה הם בהתחלה דרך חברת כח אדם ואח"כ יהיה דרך החברה עצמה. האם כדאי להתפשר ובכל זאת לקחת את המשרה למרות שאני מרגישה כאילו חזרתי אחורה בכמה שנים טובות מבחינת שכר ותפקיד? או שנראה לכם שמאחר והתקופה כל כך קשה צריך לבלוע את הצפרדע ולקבל את העבודה? שיהיה סופ"ש מדהים

שומרים שבת....

שאלה: אהבת את העבודה שעשית? "בא" לך לעשות את העבודה שהציעו לך? אם כן - לכי על זה אם לא - אולי כדאי לחשוב מה את באמת רוצה לעשות... תנאים ומשכורת זה חשוב, אפילו חשוב מאד, אבל מה עם שאיפות, תשוקות, אהבות, רצונות... (כן,כן, בעבודה !) לפעמים תקופה של אבטלה היא זמן טוב להרהר בכך... אולי זו בעצם הזדמנות, מה דעתך? כל טוב והמון הצלחה!

pinibs

New member
האמנם בחירה...?

הי לירון, שאלה מעניינת, השאלה שלך... שאלת: "האם כדאי להתפשר ובכל זאת לקחת את המשרה... או... שמאחר והתקופה כל כך קשה צריך לבלוע את הצפרדע ולקבל את העבודה?" אם אני מפרש נכון את הטקסט, אזי שתי האופציות שהצגת - זהות (לקחת את המשרה "או" לקבל את העבודה)...
מן הסתם זוהי טעות תמימה, אבל כמי שלא ממש מאמין במקריות נראה לי שזה שווה התיחסות... הרי בעצם לא הצגת את האפשרות של "לדחות את ההצעה"...
מהמילים בהן את משתמשת עולות שלוש סוגיות מאד משמעותיות: 1) חזרה אחורה מבחינת שכר ותפקיד (סוגייה הכוללת עניינים של ויתור, אגו, הערכה עצמית ועוד); 2) התקופה קשה (סוגייה הכוללת עניינים של בטחון, התמודדות עם פחדים, אמונה בעצמנו ועוד); 3) לבלוע את הצפרדע (סוגייה הכוללת עניינים של עצמאות, הרצון שלא ישתלטו עלינו, הרצון להיות חופשיים ולא להכנע לתכתיבים, ועוד). לדעתי, כדאי קודם לבדוק את הנושאים האלה, ובאמצעות הבדיקה להתקרב לפתרון והחלטה...
ואם בכל זאת נדבר על החלטה ספציפית - לקבל או לדחות את העבודה המוצעת - מהי תחושת הבטן שלך...? באופן אישי, אני בעד לבחור במה שיעשה לנו הכי טוב. לשם כך עלינו לגלות מה עושה לנו טוב... בחירות נכונות והצלחה מרובה! פיני

sharonit123

New member
האמנם בחירה?

ובכן... כבר כמעט שלושה חודשים אני עוקבת אחרי ההודעות בפורום זה. וזה מרתק. ולעניינו, באופן אישי גם אני בעד לבחור במה שיעשה לנו טוב. אמירה יפה אבל לדעתי קצת תלושה מהמציאות הקשה בה אנו חיים. וללירון, נורא קל לתת עצות לאנשים אחרים... ועצתי לך היא לללכת עם רחשי הלב אבל גם עם קול ההגיון.

מה חדש ?

יכולה להסביר "נחמד" מהו ? שעשוע, מותרות, טוב לדעת אבל לא ממש בשבילי . . . ? אין "עצות אובייקטיביות" במקום הזה וכל מי שמנסה לתת שוכח שאנחנו כאן כדי לעזור להקשיב, להקשיב כל אחד לעצמו. חוץ מזה את, אם אני שומע נכון, מתעסקת בשאלה של - מתוך איזה עמדה פנימית להתייחס לעבודה, להצעה ולעצמך - אז איך את רוצה עצה אובייקטיבית, רק עזרה בלבדוק למשל מזה "לשמחתי", "לבלוע צפרדע", ומה זה בשבילך "סופ"ש מדהים" בתנאים הללו ? האם הכברתי או סתם הצקתי ? יום ראשון את יודעת . . . יש בעיר עבודה . . . אמיר

ADKC

New member
תגובה

אני חושב כי הדרך הטובה ביותר היא ליזום עבודה בדרך עצמאית ולפתח עסק על סמך הנסיון האישי של כל אחד ובתנאי והנסיון קיים

sharonit123

New member
הטובה ביותר עבור מי?

הדרך הטובה ביותר היא ליזום עבודה... זו אולי הדרך הטובה ביותר עבורך! אך לא בהכרח עבור מישהו אחר!

תודה על התגובות../images/Emo140.gif

לקחתי את המשרה המוצעת כי מצב השוק מאד מאד גרוע. נכון זו פשרה וחבל שצריך להתפשר אבל החיים מלאי פשרות. אני מקווה שאוכל להדליק את האור בעבודה כשהמשק יתאושש ולנסות למצוא את האור בעבודה שאתחיל. כי לכל דבר יש צדדים חיוביים. תודה לכולכם.

למעלה