שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo68.gif

במסגרת עבודת מחקר על נושא הגמגום, היינו רוצות לשמוע על תיאור מקרה אישי, בכדי להבין וללמוד יותר לעומק את הנושא. קראנו בהרבה ספרים ומאמרים שעיקר הבעיה היא נוירלוגית ולא פסיכולוגית, אך מביקור קצר בפורום זה ראינו שהדיעות חלוקות. נשמח לשמוע את חוות דעתכם.אם מישהו/י מוכן לספר לנו יותר מקרוב, אנא השאירו אימייל או כתבו בפורום ואנו נפנה אליכם. (המחקר הינו אנונימי לחלוטין!!) תודה מקרב לב.

הממממ...

האם אתן לומדות להיות קלינאיות תקשורת כלומר לומדות להיות עושקות מגמגמים בטכניקה של הבטחות שווא? לא מעוניינת להיות עכבר מעבדה שלכן....SORRY

בכלל.. בכלל לא!!

העבודה הזו היא במסגרת קורס של התפתחות שפה. הנושא הזה מעניין אותנו יותר מאשר לחקור ילד בן 6 על השפה שלו.. (זו האופציה הרגילה ואנחנו ביקשנו מהמרצה לעשות עבודה שונה וקיבלנו אישור) אין ביננו ולקלינאי תקשורת שום קשר ולא נעשה בעבודה זו כל שימוש אחר מלבד הרחבת ידע. כתבנו על הנושא מספרים וממאמרים שונים,אבל אין כמו תיאור אמיתי בכדי ללמוד ולהשכיל. הנושא מעניין אותנו מאד ושוב אנו חוזרות- רק לשם הרחבת הידע! בבקשה,עזרו לנו!

shuky63

New member
מירב,את נשמעת שונאת קלינאים מושבעת

הם לא אנשים רעים לדעתי ומנסים באמת לעזור בכלים שלמדו.אני גם חושב שיש להם הצלחה רבה להפוך גימגום קשה לבינוני ובזה הם נותנים חיים חדשים למגמגמים קשים שממש לא מתקשרים. מנסיון אישי הקלינאי תקשורת הראשון שהייתי אצלו בגיל 12 ושבאמת לא היה מומחה מיוחד הצליח להפוך את הגימגום הקשה מאד שהיה לי אז(אם הייתי פותח את הפה בכיתה פשוט לא יצא כלום)לגימגום בינוני(לא תאמינו אבל באותה שנה אני דיקלמתי את קריאת היזכור בטקס יום הזיכרון בבית הספר)

הם לא אנשים רעים , חלילה...

הם רק לא טורחים לנדב מידע וזה מה שמעצבן אותי , כאילו הלו?! תראה לי מגמגם שיצא מזה בזכות טיפול של קלינאי תקשורת??? הם גובים הון תועפות , מושכים טיפולים חודשים על גבי חודשים ובד"כ המגמגם יוצא בדיוק כמו שהוא נכנס. אין לי ניסיון אצל ברברה דם ודומיה , אבל אצלם , גם אם חל שיפור לזמן מה , הגמגום מתדרדר עם הזמן וחוזר לעצמו. זה מעצבן אותי
עברתי שני טיפולים אצל שתי קלינאיות שונות והדיבור שלי נותר בדיוק , אבל בדיוק אותו הדבר! מגמגם לדעתי צריך ללכת לתת את הכסף לפסיכולוג שיעזור לו להשלים עם הגמגום שלו ועם עצמו ולא להלחם מלחמה מתסכלת ואבודה מראש. לאחר שהטיפול הראשון שלי נכשל ממש שקעתי בדיכאון כי רק אז התחלתי לעכל ולהפנים שאני בעצם לא ייצא מזה בחיים! כל השיטות זה בולשיט אחד גדול , הכל עובד בתנאי מעבדה , בשטח זה לא ממש מוכיח את עצמו ובכלל , מי רוצה לדבר כמו רובוט מקולקל? עדיף כבר לגמגם , לא?

elanc10

New member
אכן,הכי חשוב ללמוד להשלים עם זה

ולחסוך את כל האנרגיות, הפחדים והחרדות שכולנו חווים. אם נשקיע את האנרגיה בעצמנו ובחיפוש מקצוע שאנו אוהבים,ובשו יש לנו ערך מוסף, נהיה טובים בזכות. כאשר אתה טוב בכל מקצוע,אתה בר סמכא ואנשים עולים אליך לרגל להתיעצויות,מטבע הדברים כאשר אתה טוב,בטחונך העצמי עולה.אתה מכיר בערך עצמך ואז גם רמת הגימגום יורדת. אין ברירה,לכולנו יש ריגשי נחיתות שאיננו מוכנים להודות בהם. כאשר אנו "שווים ומוערכים",ריגשי הנחיתות נעלמים ותיפקודנו משתפר. הכל תלוי בנו,כיצד אנו רואים את עצמנו, אבל המפתח חייב להיות השלמה עם הגימגום והפסקת המלחמה להסתרתו.

marlen

New member
אני מסכימה איתך

גם אני לא סובלת קלינאי תקשורת (פרט לד"ר עזרתי ז"ל ואשתו הנפלאה רותי, שהייתי אצלם בטיפול, הטיפול לא עזר, אבל זכיתי להכיר אנשים נפלאים) השיטה של הקלינאי תקשורת לא עוזרת. הדימוי "תנאי מעבדה" מעולה !!! בשטח זה לא עובד. אבל אני בניגוד אליך,לא התיאשתי ולא השלמתי עם זה, כי אני יודעת שאני יכולה לא לגמגם. ואני עובדת על זה קשה בשיטות אחרות. ואני בטוחה שזה יצליח חבל שויתרת !

מירב את צודקת וכנ"ל גם הפסיכולוגים

עד היום אני לא מסוגלת לשכוח פסיכולוגית שהייתי אצלה בכתה ד' , הרגשתי שהיא עושה ממני "מפגרת" , נתנה לי לבנות בית בובות , הרגשתי כבר אז . . . שהיא עושה ממני צחוק ענק , . אחר כך היא "בחנה אותי " מבחני צורות , כזאת דיבילית היא היתה. לפני לא הרבה זמן ניסיתי לחפש את מספר הטלפון שלה אך לא מצאתי סתם זכרון ילדות . . . אני בוגרת פסיכולוגיה אוניברסיטה וחשה המון לעג למקצועות הקרובים הנ"ל בכל מה שקשור לבריאות הנפש אנחנו בבעיה

marlen

New member
צרפו לנו מאמר

אולי אתן יכולות לצרף לנו מאמרים שמצאתן/כתבתן בנושא אולי אח"כ אני אשתף פעולה. אני קודם רוצה להבין יותר על מה שאתן חוקרות

רני רן

New member
מסכים עם מירב

אני בדכ לא כותב, אלא רק קורא כאן. אך היא צודקת - ואני כן שונא קלינאי תקשורת. משחקים אותה אלוהים והרי הכל חרטא ברטא. רן

למעלה