שלום לכולם

oceanli

New member
שלום לכולם ../images/Emo68.gif

לכולם שם...הי אני חדשה פה,בפורום,מחפשת חברים ועצה... אני רוצה לעזוב את הארץ לאיזה שנה ,אני בת"א עכשיו,חושבת על ניו-יורק והפעם האחרונה שהייתי שם היתה לפני בערך 8 שנים.אין לי שם אף אחד ורציתי לדעת האם קשה להסתדר שם בהתחלה,מבחינת דירה,עבודה.. כשאני הגעתי אז לניו יורק היה ממש קל,אני זוכרת שפתחנו את העיתון "ישראל שלנו"(עדין קיים ?) והתחלתי לעבוד ביום השני שלי שם.אבל הבנתי שהיום זה לא כ"כ פשוט. איך החיים שם ? יש קשר בין הישראלים ? והיהודים ? אשמח לקצת עצות טובות,תגובות אושן'לי

billc

New member
היי, לי יש עצה

תהיי קצת יותר ספציפית ואני בטוח שאנשים יעזרו לך.

סלסרו

New member
לא קל

אני מניח שאין לך אפשרות לעבוד באופן חוקי. עבודות לא חוקיות - קשה למצא. אפשר לעבוד עם ישראלים, אבל תביני שעבודות כאלה לא מכניסות הרבה והן חשופות לניצול. משתלם למעסיקים להסתכן בהעסקת לא-חוקיים רק ע"י זה שהם מנצלים את העובדים בלא שתהיה להם אפשרות להגן על עצמם. לגבי דירה: תלוי איפה את גרה. ישנן כמה שכונות "ישראליות", אבל אישית הן ממש לא לטעמי. רחוקות מהעיר, ועפעס.. לא זה. מחירים זולים ניתן למצא בניו ג'רזי, אבל גם זה לא קל. בברוקלין בה אני גר, באיזור חצי נורמלי, לא רחוק מהעיר, די בטוח, ודי נעים - יעלה לך לפחות $700 לחדר. האתר הטוב ביותר לחיפוש דירות הוא רשימתו של קרייג. אולי תשקלי לבא לכאן כאופר? זה יאפשר לך לעבוד חוקית (אם אני לא טועה, לפחות דרך ארגוני אופר), וגם יתן לך מקום לינה. אבל אז את מוגבלת ולעיתים נופלים עם משפחה זוועתית.. מה מקצועך ומה את רוצה לעשות בתפוח הגדול?

oceanli

New member
תודה תודה לכולם ../images/Emo51.gif

יש לי שאלות ספציפיות למי ששם ויודע: האם ישנו עיתון לישראלים בעברית וגם באנגלית שבו מחפשים עבודה בארה"ב וכן חיפוש דירות או אתרים כל שהם שאתם מכירים ?? או דרכים אחרות שבהם יצירת קשר עם ישראלים שם אחד עם השני לגבי העסקה או שכירויות דירה. הכוונה כנראה לאיזורים : ניו יורק,סן פרנסיסקו או לוס אנג'לס אשמח לכל תגובה תודה.

אני אנסה...

יש הבדל גדול בין ניו יורק, לוס אנג'לס וסן פרנציסקו. בשניים הראשונים יש עיתונים ישראליים, על השלישי אין לי מושג. בניו יורק יש את "ידיעות אמריקה". זה נמכר כחלק מידיעות אחרונות. בלוס אנג'לס יש "שלום LA" ו"שבוע ישראלי". שניהם עיתונים בחינם ונמצאים בכל האיזורים הישראליים (בואלי, בעיקר). למצוא דירה אפשר דרך רשימתו של קרייג, כמו שסלסרו המליץ. אני מצאתי כך את כל הדירות שלי. רק תקחי בחשבון שלעיתים לוקח זמן למצוא דירה וחלק לא קטן מבעלי הבתים דורשים שיהיה לך קרדיט, או לפחות מספר ת"ז אמריקאי. בהצלחה!

saritoosh22

New member
כפרה עלייך, יפה שלי,

ידיעות אמריקה נמכר כחלק מידיעות אחרונות גם בווגס ואני מניחה שגם בכל עיר אחרת אליה מגיע ידיעות אחרונות. מתגעגעת.............................

אניה25

New member
oceanli

אני אדבר ספציפית על ניו יורק כי אני לא יודעת איך זה במקומות אחרים (זה בטח לא שונה מלוס אנג'לס), אבל כאן את יכולה למצוא מעיתון בעיברית עד להופעה של שלמה ארצי ,כשבין לבין יקפצו עליך כל מיני ערסים וישאלו אם את מכירה את דוד מהשכונה. מה שאני מנסה לומר זה שיש המון ישראלים,המון מודעות של עבודה ודירות בעיתון הישראלי או האמריקאי,המון מכולות ישראליות, והמון חומוס, בואי נגיד שאלה לא הבעיות של האנשים שגרים פה. את תסתדרי כמו שכולם מסתדרים וכמו שאני אומרת תמיד יש לנו לאן לחזור. אם את רוצה משהו יותר ספציפי את יכולה לכתוב לי מסר אישי.

nissimlev

New member
תחפשי בעיתון הזה

http://www.is תחפשי בעיתון הזה זה מה שהיה ישרעלסלנו פעם .rapost.com/index.php?lang=enghttp://www.israpost.com/index.php?lang=eng

למעלה