שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo7.gif

בגן של בני פיטרו סייעת שלא התאימה יומיים לפני חג חנוכה ומאז אין סייעת נוספת בגן ולא ברור אם אי פעם יביאו. (אומרים שמחפשים ובאותה נשימה אומרים שלא צריך שתי סייעות בגן ובעצם אין תקציב) והיום שמעתי מהוועד שהייתה במשרד של מנהלת החינוך המיוחד ועפ"י דבריה נאמר לה שאין שום תקן לשתי סייעות ושזו זכות ולא חובה ואם אין תקציב אז אין תקציב. האם זה נכון
ולשאלה השניה שלי האם התקציב לא ניתן בתחילת השנה, אז לאן בדיוק הוא נעלם? איך זה עובד האם מישהו מכיר את החוקים או יודע איכן ניתן לברר את החוקים אני ממש מיועשת מכל הסיפור הזה. השבוע היה לי שבוע ממש קשה עם בני ואם פרצופים חדשים בגן. כל יום חמישי מגיעה סייעת חדשה לגן להחליך את הסייעת הקובעה (נאמר לי היום שזהו נמצאה סייעת קבועה ליום חמישי). השבועה הגננת הייתה חולה ואני הייתי בחרדות לאור התגובה של בני לגננת (שאותה הוא כבר פגש) אך עדיין קשה לו מאד אנשים שהוא לא ממש מכיר גם אם הם היו כבר בעבר בגן (הם לא ביומיום בגן, אני מקווה שיש מישהו שמבין על מה אני מדברת) ולא ידעתי מה יהיה עם יום חמישי וממש התחננתי לסייעת שתברר האם הגננת תחזור ביום חמישי לגן אחרת לא אוכל להביא את לירז לגן. אני מפחדת לחשוב מה יקרה אם הסייעת תיהיה חולה או חס וחלילה הסייעת והגננת מה יהיה אז בלי שום דמות מוכרת וקובעה נוספת בגן. מצטערת שזה יצא כל כך ארוך. תודה מראש קטרין

קטרין שוב שבת שלום

המצב מוכר לי לא מקבלים פרצופים חדשים אך אוכל לנחם אותך בכך שאומר אצלנו זה חלף אני חושבת שבגלל החילופים הרבים שהיו בגן הוא פשוט התרגל למצב .[ הגננת שלו בזמנו שברה את הרגל וחצי שנה לא היתה] ושאלה אין לכם בת שרות לאומי בגן ? בגן של בני תמיד זכור לי שהיתה עוזרת אחת ובת שרות לאומי קבוע בגן ובנוסף היתה סימינריסטית המתמחה בנושא כמה ימים קבועים בשבוע אדית

beezi

New member
היי קטרין, גם אצלנו הגננת עזבה

באמצע השנה לפני שלושה שבועות לערך!, באמצע השנה, כשהילדים כבר הספיקו להתרגל אליה!. האמת שזה מאד קשה גם להורים וגם לילדים. ולילדים קשה שבעתיים כי הם צריכים להתרגל להמון פרצופים חדשים. תחשבי על גננת + 2 סייעות, + בנות שרות לאומי + מטפלות פרא רפואיות + רכזת גן. אבל כששאלו את בני איפוא הגננת, הוא ידע מיד לומר -" שהיא איננה היא הלכה הביתה.."ומיד הסתגל, למרות שבגן הגננת האחרת והצוות לא הכין את הילדים, למורת רוחם של ההורים. למדתי, שלילדים יש כושר הסתגלות. ואת צריכה להאמין שהם יסתגלו לכל מצב של חוסר או פרצוף חדש שמגיע...

תודה על התגובות ובכל זאת אשמח אם

מישהו יודע האם יש חוק לגבי כמה סזייעות צריכות להיות בגן השייך לחינוך המיוחד. תודה קטרין

כדאי לשאול בקשר\ חינוך מיוחד

היי קטרין, לא מצאתי איזכור מדוייק של התקנים האמורים להיות בחינוך המיוחד, במסגרת האתר שלהם, אך יש שם פורום פתוח לשאלות.(לא כל-כך פעיל, אך קיים..) האפשרות הנוספת היא לשאול את עמותת "קשר" שאוספים מידע בנושאים שונים וגם עונים מהר יחסית. נראה לי שהתחום הזה של תקנים במערכת החינוך המיוחד סובל, בהתאם להתייחסות של המדור המקומי והמתי"א. אצלנו לא כל-כך דוחפים את הנושא. במקומות אחרים, דוגמת רמת השרון, שוהם ועוד, יש יותר נכונות לשיבוץ סייעות, גם אישיות וגם כלליות. כנראה שתצטרכי להאבק גם בנושא זה, אך כדאי לדבר עם הורים נוספים, מהגן,היכולים להצטרף אלייך. בהצלחה!

למעלה