שלום לכולם

BiGuy3000

New member
שלום לכולם../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif

אני חדש פה
אם הייתי יודע שקיים פורום כזה, הייתי פה כבר מתחילתו... אני תמיד הייתי מרותק לתרבות היפנית, לארץ עצמה וכו', ותמיד רציתי ללמוד את השפה. מישהו מכיר מקומות (אתרים, עדיף), שמלמדים זאת, או לפחות את הבסיס
לא חובה עם כתיבה, בעיקר לדעת איך להגיד את המילה... אשמח לקבל גם שמות של מורים באזור ת"א, אם יש כאלה. תודה רבה לעוזרים

ברוך הבא :)

יש לך את כל המידע שאתה צריך בקישורים ולוחות הפורום...יש אתרים, מאמרים ואפילו מורה אחת אם אני לא טועה... תהנה לך ובהצלחה!!!

BiGuy3000

New member
תודה רבה...../images/Emo13.gif

אגב, יכול להיות שהיום אני אהיה בסטמצקי- למישהו יש שמות של ספרים ללימוד יפנית למתחילים
תודה

neko

New member
יש שיחון עם קלטות ליפנית בסיסית,

אבל לא בכל סטימצקי מצאתי אותם. חפש בIBOOKS.CO.IL (יש קישור בעמוד הראשי). ספרים בAMAZON יש בכמויות אדירות.

BiGuy3000

New member
המממ, נחמד...

על מה מלומד בספר הזה
אגב, המלים "האריגטו", "הוניצ'יווה", "דומו"- הן ביפנית
אה, והמלצה- לכו לראות את "להרוג את ביל"- גם סרט מעולה, גם הרבה על תרבות יפן, ואפילו דיבור ביפנית (אני בטוח שיש סרטים יותר טובים לזה, אבל... שיהיה...
).
תודה

neko

New member
דווקא היה לנו שרשור על סרטים

יפניים לא מזמן, ראה כאן. אריגטו - תודה קוניצ'יווה - שלום דומו - בבקשה (או שמא מילית כבוד כלשהי בעצם
) ספרי לימוד שפות שתמצא בסטימצקי בד"כ יהיו כלליים מאד, וייועדו לתיירים. אם אתה רציני, עדיף להזמין מאמאזון ספרים בעלי דירוג גבוה.

BiGuy3000

New member
המממ...

אז אתה אומר שעדיף להזמין מאמאזון ספרים אחרים, ולא לרכוש את הספר שהצעת מקודם
במקרה וכן, תוכל אולי לתת לי כיוון כללי לגבי שם הספר, ואולי אף אחד ספציפי
חשוב לציין שאין לי בעיה עם אנגלית, אז כל ספר יהיה טוב, כל עוד הוא לא ברמת שפה תנ"כית...
תודה

neko

New member
אני לא למדתי באופן מסודר

(כנראה שבקיץ אני אזמין לי, או אקנה בחו"ל, ספרים), ככה שאין לי המלצה ספציפית. מה שכן אני ממליץ, זה לבחור ספרים שקיבלו ניקוד גבוה מהגולשים באמאזון (לפחות 4 כוכבים, ולא להתעצל ולקרוא כמה ביקורות קוראים על כל ספר, לפעמים מתגלים שם פרטים משמעותיים). כמו כן, חשוב להתחיל מספר בסיס שבא עם דיסק או קלטת כדי להתרגל ולתרגל את הדיבור. הנה הרשימה של אמאזון לספרים, והנה של ספרים עם קלטות. אם אתה אכן מזמין משהו, נשמח לשמוע על כך.

BiGuy3000

New member
הממממ, זה קשה../images/Emo70.gif../images/Emo9.gif

אני חושב שאני אקנה ספר שמגיע עם דיסק או קלטת, אבל אין לי שמץ של מושג איזה מהם כדאי... הכל שם, ברשימה שנתת, למתחילים
היו שם המון עם 4-5 כוכבים, והסתכלתי רק על הדף הראשון
ויש סדרות של ספרים- במקרים כאלה, לקנות קודם כל את מס' 1
והיה אחד שהיה כתוב שכולל את levels I, II, III בו- מה זה אומר, השלבים
וכדאי לקנות ספרים עם כמה שלבים בתוכם, או שעדיף ספר שמתרכז בשלב אחד בתוכו
אקיצר, אני צריך הכוונה- תסבירו כמו שמסבירים לילדים אוטיסטים...
תודה רבה

neko

New member
מכיוון שבעצמי טרם הזמנתי,

אין לי הצעות בשבילך. ההצעה הכי טובה שיש לי: לקרוא את הביקורות על הספרים (לפחות 2-3 לכל ספר), ואולי אפילו לגגל המלצות ספרים. הנה דוגמא לאתר חביב שמספק המלצות לספרים.

bluemoth

New member
המלצה

אני ממליץ על הסידרה של PIMSLEUR מה שהזכרת שמגיע ברמות I,II,III למדתי את השיעורים מקבצי MP3 וזה עזר לי המון. ראה הודעה למעלה. את הטקסטים הנילווים השגתי בפורמט PDF מקווה שתסתדר בהצלחה

דומו אריגאטו גוזיימאס

או ככה לפחות אני נתקלתי בזה. באתר שבו קראתי את זה היה רשום שה"דומו" משמש להעצים את התודה רבה (משהו בסגנון תודה רבה-רבה?), ושאפשר גם להגיד סתם "דומו", וזה גם יחשב כתודה. ל"בבקשה" נתקלתי בקודאסאי.

DSF1

New member
היי

אני בערך חדש פה (לא הגבתי אבל אני כבר רשום לתפוז שנה ומשהו
), קוראים לי אלון, חיפה (טוב נו, קריות), וגם אני מתעניין ביפנית... עוד לא יצא לי ללמוד מסודר, אבל אני לומד לבד מפה ושם, לפחות עד שיתחיל הקורס יפנית למתחילים באוניברסיטה הפתוחה (קיבלתי את הקורס מתנה ליום הולדת, אחרת אני לא ממש ממליץ... קרוב ל 3000 שקל בשביל שלושים שעות o_O). בכול מקרה, רק מנצל שרשור בשביל להציג את עצמי

MaNitma

New member
האמת

ש-3000 ש"ח ל-30 שעות זה יוצא 100 ש"ח לשעה שזה די ממוצע. נראה לי סביר בכל מקרה.

DSF1

New member
טוב o_O

אני דיי חדש בעסק של לימוד שפות באוניברסיטה, לי משום מה זה נראה שאני מקבל קצת מידי שעות תמורת יותר מידי כסף, אבל אם אתה אומר שזה ממוצע...
כמובן שאני אמור לקבל איזה שהוא חומר לימוד או משהו, משום מה לא טרחו להגיד לי את כול הפרטים, חוץ ממועד ההתחלה של הקורס וכמה הוא עולה
אבל לא משנה, ההורים משלמים בכול מקרה.

מורה ליפנית

כן אני מלמדת אשמח אם תתקשר מחירים עממיים שיטה מעולה והעיקר לא משעמם.

למעלה