שלום לכולם

MiLa70

New member
שלום לכולם../images/Emo70.gif

אני קרן אני בת 14 וחצי ואני מגמגמת מגיל 7 בערך... בעקבות הגימגום יש לי ביטחון עצמי נמוך מאוד, אני מאוד שקטה וביישנית וממש פוחדת לדבר מול קהל, זה מתבטא הכי הרבה בבית ספר אני פשוט פוחדת לדבר מול הכיתה למרות שאני תלמידה טובה. בדרך כלל אני מגמגמת כשאני מדברת בטלפון, עם אנשים שאני לא מכירה וכשאני מתרגשת, לחוצה, כועסת, וכו'... חשוב לציין שגם אמא שלי גימגמה כשהייתה קטנה אך הגימגום עבר לה תוך כמה שנים בודדות ללא כל טיפול. האם יש סיכוי שגם לי זה יעבור? הייתי כבר בכמה טיפולים אצל קלינאי תיקשורת, הם עזרו לזמן מסויים ואז חזרתי לגמגם... האם יש עוד שיטות לטיפול? טיפול פסיכיאטרי יעזור? אשמח לקבל את דעתכם... תודה קרן

shuky63

New member
לדעתי קודם את צריכה לעבוד על עצמך

בקשר להשתתפות בכיתה למרות הגימגום.אני יודע זה מאד מאד מתסכל חויתי את זה על בשרי.לא להפגין את הידע שלך זה בניגוד לטבע האנושי והתסכול רק יוצר בעיות חדשות. אני זוכר שהתחלתי עם תשובות קצרות בלבד ולאט לאט קיבלתי אומץ לקרוא קטעים שלמים. אם תראי שהשד לא נורא כל כך גם הטיפולים יהיו אפקטיביים יותר.

RobinhooDw

New member
לא, לא ולא../images/Emo46.gif

הדבר האחרון שתעשי הוא להישתתף בשיעורים. רק בשנה האחרונה שמתי לב לחשיבות הלחץ הנפשי בחיי היום יום. אלייך להגיד לכל המורות שאת לא רוצה שישאלו אותך שאלות. זה יוריד ממך הרבה לחץ. אם ילדים לא מגמגמים היו צריכים לעבור את זה הם היו מתחילים לבכות בשיעור. זה לא נכון שזה בניגוד לטבע שלך לא להישתתף, זה בניגוד לטבע שלך להיות תחת לחץ נפשי כלכך קשה, כמו כולנו עלי להוסיף. שוקי, מה עדיף להישתתף בשיעור, או לשבת בכתה רגוע נפשית ופיזית כשאתה יודע שאין המורה תשאל אותך שאלות?

bravid

New member
לא, לא, לא ולא

אסור להכנע! יש לפעול בהתאם לרצונות והתחושות שלך עם הגמגום ולמרות הגמגום. כאשר אתה או את נכנעים אתם מוותרים למעשה על החיים שלכם... חבל! בני

zxc1

New member
את לא לבד

שלום קרן את לא לבד. אני הזדהיתי עם כל מה שכתבת, כולל תחושותיך. מאז שאני זוכרת את עצמי, אני גימגמתי. היום אני כבר בת 32. אני רוצה לומר לך, שזה בא והולך. אצלי זה די עבר, בעיקר בעקבות טיפול פסיכולוגי שעברתי. הצעתי לך, אל תלחמי עם עצמך. לכי לטיפול פסיכולוגי. זו לא בושה. זה כל כך משחרר שזה פשוט מדהים. את תראי שעם הזמן..הגימגום ייעלם. ככל שביטחונך העצמי יגדל, כך הגימגום ייעלם. בהצלחה לך.

למעלה