שלום לכולם

amit hakapit

New member
שלום לכולם../images/Emo70.gif

אני שמחה שמצאתי אתכם... כבר שנים שמטרידה אותי שאלה קטנה. מה ההבדל בין סמוכטה למוכטה. האם תוכלו לעזור לי???

אם אני לא טועה....

סמוכטה היא בשילוב נזלת (
) ומוכטה היא סתם יריקה כבדה. או שאני מתבלבל? ובאותה ההזדמנות - כיצד ייקרא דיבור תוך כדי שיעול? כשרוצים להגיד משהו, אבל לא נעים, או רוצים לרמוז עליו - לא לוחשים (ל.ח.ש) אלא מדברים-תוך-כדי-שיעול. נו, אז מהי שם הפעולה? אני חושב שאין צורך בהלחם אלא רק בהלבשה נכונה בתבנית של השורש ש.ע.ל.

sailor

New member
מוכטה היא המקור

ודוברי הערבית מטים בד"כ למוכטק - המוכטה שלך כשאומרים לילד לנקות את הנזלת. לדעתי ה-ס בראשית המילה היא סתם תוספת לתפארת המוכטה.

freedom rider

New member
ולידיעתכם

במשפחתי קיימת מילה עברית למהדרין עבור המוכתה: נָזלוּל. (אין מקלידים שווא? צריך להיות שווא מתחת לזין).

קרמיט524

New member
ובמשפחתי

המילה נָזלוּל מתארת ליתר דיוק לא את המוצג עצמו, אלא את פיסת נייר הטישו המשומש שמכילה אותו, ושתמיד נופל לילדים מהיד בדרך לפח (נגיד שזה היה בדרך לפח), ונשאר יחד עם אחיו המגעילים על הרצפה של האוטו, או בין הכריות של הספה.

HotGod

New member
להלן הפירוט: ../images/Emo67.gif

מדובר בעצם במעין סקלה המתארת רוק/ריר/הפרשות פה. יריקה הינה צורת הרוק הטהורה והצלולה ביותר. היא לרוב שקופה ומתפזרת באוויר באופן שווה סביב מרכז מיימי משותף לרסס הכללי. הצליל הנוצר בעת היריקה מתואר באופן מדוייק במילה "טפו". מוכטה הינה עליית מדרגה ואל צורת היריקה הצלולה מצטרף גוש מוקשה במעט. ההבדל בין יצירת מוכטה ליצירת יריקה פשוטה נעוץ בשאיבה אחורנית. הצליל הנוצר בעת יצירת המוכטה מתואר ע"י "חח-טפו". הסמוכטה, לעומת זאת, הינה הצורה הגרוטסקית ביותר בסולם הרטוב הנ"ל והיא מהווה שילוב של מוכטב רגילה וסמארק (כפי שכבר נרמז בתשובה אחרת), יתכן מאוד כי ה "ס" הנוספת נלקחה בהשאלה מהמילה "סמיך". מראה הסמוכטה אינו נעים (שלא לדבר על הפגישה עימה). הצליל הנוצר בעת יצירת הסמוכטה מתואר ע"י "חחחחחחחחחחחח טפו". מקווה שעזרתי ולו בטיפה
.

למעלה