שלום לכולם

AmitKar

New member
שלום לכולם../images/Emo85.gif

היי חזרתי ממחלה קצרה אני לא בטוח שאספיק לענות לכמה הודעות שרציתי לענות להם אבל שמתי לב למשהו לא כל כך יפה הפורום הזה הוא פורום "זכויות בעלי חיים" זה לא פורום "לאנשים שבעד זכויות בעלי חיים בלבד" כל אחד צריך להיות מוכן להגן על תפיסת העולם שלו זכותם של המתנגדים לדעותינו להביע את דעתם לא צריך להיות תוקפניים אליהם חוץ מזה, אל תשכחו: המטרה שלנו היא לשכנע אנשים בעד זכויות בע"ח לא להישאר מבוצרים בעמדותינו ולהשאיר את המצב הקיים תהיו יותר פתוחים יכול להיות שיש משהו במה שאומר "הצד השני" לכן אני יעשה עכשיו משהו שאני לא יודע אם יש לי את הזכות לעשותו ואם שנטי לא מסכימה אני מבקש שתאמר זאת: Ergil, El Duche, MuaDib ואחרים (בתקווה שרשמתי את השמות נכון) אתם מוזמנים להישאר פה אבל תהיו גם אתם פחות תוקפניים כל מה שאמרתי תקף גם עליכם בתקווה שתהיו כולכם בריאים עמית

babe10

New member
עמית יקירי

כל המרבה הרי הוא משובח. כולם כולל כולם כמובן מוזמנים להשאר. אבל בתנאי שהם לא סתם מעצבנים, סתם מתווכחים לשם הוויכוח (ומודים בזה בפה מלא, או במלוא המקלדת, עניין של סמנטיקה). אני בעד דיון מפרה, ומקווה שנצליח לצרף לשורותינו עוד אנשים שאכפת להם, ולגרום לשינוי אפילו הכי קטן שאפשר, בזכויות בעלי החיים פה בארץ. אבל אני (ואני מדברת על עצמי בלבד) לא מוכנה לסבול קטנוניות, ווכחנות סתמית של אנשים שנכנסים לכל פורום אפשרי רק בשביל לעורר פרובוקציות. מי שזה מענין אותו באמת, אני מוכנה לדון אתו ימים ושעות בנסיון לשכנע אותו. אבל מי שמסיט בכוונה את הדיון לשם שעשוע ע"י הודעות פרובוקציה חסרות טעם, מרתיח אותי. הנושא חשוב מדי בשביל שהוא יהפוך לבדיחה של ילדים משועממים. חוץ מזה - מקווה ששלומך טוב יותר עכשיו.

Talia E

New member
מדוע לשלול את זכותם להתבטא?

"מי שזה מענין אותו באמת, אני מוכנה לדון אתו ימים ושעות בנסיון לשכנע אותו" - מאין לך שאותם אנשים שמעצבנים אותך לא מתעניינים? אני חושבת, שאם לא היה מעניין אותם, הם לא היו כותבים ושכמו שזכותך לדעתך, זכותם לדעתם (וכמו שאת להוטה, גם הם להוטים). בקיצור, אני מתנגדת לסתימת פיות... זה בודאי יהיה אימון טוב בשבילך, לשיפור השלווה, להיות מסוגלת שלא להתרתח כתוצאה מסוג התכתובת שאת מדברת עליו. כתבת: "הנושא חשוב מדי בשביל שהוא יהפוך לבדיחה של ילדים משועממים" דווקא מפני שהוא חשוב, עלינו להפיץ את המידע לכל מקום אפשרי, וכעס על האנשים שחושבים אחרת מאתנו, לא יקדם אותנו לעבר הצלת בעלי חיים... לסיכום - אם את מתעצבנת, ולא מסוגלת להגיב בצורה עניינית - מדוע שלא תתעלמי ותדלגי על הודעותיהם (ותניחי לאחרים לענות)?

babe10

New member
לא בטוחה שאת קוראת

מה קורה פה בפורום. יש מס´ אנשים שהודיעו בפה מלא שהם פה להפיג את השעמום, ושהם אוהבים להתוכח. הם מעלים טיעונים קנטרניים. הם הורסים דיון ומציפים את הפורום בכל מיני עקיצות והודעות שמביישות את המשתתפים פה. לדוגמא: כשמישהי אומרת שמפריע לה שבתכנית מסויימת עושים פצצות תבערה מחתולים, התשובה שלו היא שהוא נעלב כי ההודעה שלה פוגעת במין האנושי והוא אוהב אדם. נו באמת. אני לא יודעת מה המניעים שלך להיות פה. המניעים שלי הם אהבת חיות, ודאגה לשלומם. אני נכנסת לפה כדי להתעדכן לגבי פעילויות, לקבל מידע רלוונטי לגבי מה שקורה בארץ ובעולם בענייני זכויות בעלי חיים, לדון לגבי מצבים שקורים ומה ניתן לעשות אתם, וגם לענות לאנשים שמתעניינים בתופעה של התעללות בבע"ח, ניסויים ובכלל זכויותיהם של בעלי החיים. כשמישהו מוצא לנכון להתקטנן על כך שאנחנו לא מספיק אוהבים בע"ח כי אנחנו מניחים להתעלל בחיידקים ווירוסים (...) או שמה שמעניין אותו זה לנגח אנשים על אם הלכו או לא הלכו להפגנה זו או אחרת... אנשים שמחפשים סתם להתווכח מרגיזים אותי, כי הם סתם מנפחים דיונים רציניים לגיבובי שטויות ומסיתים טאת הדיון מהעיקר. ולא. אני בדרך כלל לא מתעצבנת. האמת היא שאני בנאדם מאוד רגוע לרוב. אבל למעט מדי אנשים באמת אכפת מזכויות בעלי חיים. וכשמישהו מנסה לחרב את המקום הקטן שבו אנחנו יכולים לדון ולהעלות רעיונות לשיפור, ולהודיע על פעילויות, זה מרגיז אותי. לגמרי.

Talia E

New member
מדוע אני משתתפת בפורום...

אני משתתפת בפורום, כחלק מההתכוונות שלי לקדם זכויות בעלי חיים אחרים ממין אדם. כלומר, להפסיק את סבל בעלי החיים ולהגדיל את החופש שלהם - בשאיפה לקיום הרמוני של כולנו. בעיני הם מופלים בצורה... מטרפת... והצורה בה מתייחסים אליהם היום היא מבחינתי בגדר פשע כלפיהם וכלפי בעלי החיים ממין אדם. אל תפרשי בצורה לא נכונה את "קור רוחי" אל מול אנשים המבטאים דעות כפי שציינת. הדבר האחרון שאפשר לומר עליי הוא שאני אדישה. עם זאת, אני משתדלת בכל רגע לעשות את המיטב ולפעול באופן האפקטיבי ביותר לפי ראות עיני. לא אכחיש שיש לי כעס כלפי אנשים בנושאים האלה, אך אני עובדת בהתמדה להשתחרר מכעס זה (ודי מצליחה!), מכיוון שאני חושבת שהוא לא רק שלא עוזר, אלא מפריע במימוש מה שאני פועלת אליו. אני מבינה אותך בכך שהיית רוצה "פינה של שפיות", מקום שבו תוכלי להתייעץ ולדבר על נושאים שקשורים בבעלי חיים, מבלי להתמודד עם התגובות שכולנו רגילים אליהם מדי יום, אך איני חושבת שפורום זה קיים רק למטרה זו. בפורומים באינטרנט יש לנו הזדמנות לפגוש באנשים, איך ומתי שנוח לנו, ולהפיץ מידע ואת תפישתנו את המצב. זוהי הזדמנות נדירה בנוחות שלה ואני מאד שמחה עליה! אני יודעת שלא קל להבליג, ואולי יעזור לך פשוט להבין מראש, שאותם אנשים פועלים מהסיבות שלהם, ובד"כ לא מתוך רוע. אם האנשים שמעצבנים אותך אכן פה רק כדי לעצבן - יתכן שאם יפסיקו להתעצבן מהם ויגיבו להם עניינית בלבד, באיזשהו שלב יימאס להם. אפילו אם הם עוקצים ותוקפים אישית, אם האגו שלך לא שם, אין מה ש"ייעקץ" ו"יותקף" אצלך. בקיצור, מה דעתך על "שימוש חדש לפורום": לשוחח, בין היתר, עם אנשים אשר יש להם דעות שונות משלנו. חשבי על זה, עדין יהיו פה אנשים שחושבים כמוך לגבות אותך, איזה כיף!
ולסיום אני מאד ממליצה לך לקרוא ספר קטן אך גדול, שנקרא "ארבע ההסכמות" מאת דון מיגל רואיס. תגידי לי מה חשבת, טוב?

Ergil

New member
באמת?

ובשביל מה את מתווכחת? ועם מי? עם אלה שמסכימים איתך? יופי של לוגיקה - ככה את תמיד מנצחת בוויכוח.

Talia E

New member
אני לא פה בשביל להתווכח

אלא ללמוד. בשביל מה אתה פה? (אני לא רומזת בשום אופן שהייתי מעדיפה שלא תהיה פה)

AmitKar

New member
היי Ergil

עניתי לך לשאלה שלך זה כבר בעמוד הקודם כדאי שתבדוק אולי נמשיך את הדיון

Ergil

New member
מצאת מקום טוב לומר לי את זה

יכולתי לכתוב תגובה ארוכה ש99% מהטקסט שלה חסר משמעות, כמו ההודעה שלך. החלטתי, במקום זאת, לומר לך למסור ד"ש לחייזר מצדק. כדי שלא יתחילו שוב לצעוק עלי שאני סתם פרובוקטור, אני אומר גם שלשאלה שלך אין שום קשר לבעלי חיים ואם אתה רוצה לדבר על הזיות וקיום או אי-קיום של יצורים אני ממליץ על פורום "פילוסופיה לכל". (לפי המדע חיידקים לא יכולים להרגיש. מכאן ועד ל"לא מרגישים" הדרך ארוכה)

El Duche

New member
אתה יכול, בבקשה, להסביר את עצמך?

"לפי המדע חיידקים לא יכולים להרגיש. מכאן ועד ל´לא מרגישים´ הדרך ארוכה" - מה? למה?

Ergil

New member
אני חושב

שאמרתי משהו שלא הייתי צריך לומר. לא משנה. המדע מתבסס על מה שידוע לנו היום ועל דוגמאות מהעולם המוכר לנו. או במילים אחרות - אין שום דבר אבסולוטי. או משהו כזה.

shanty.G

New member
../images/Emo124.gifחבר´ה, הפסקת אש!

כולנו מודעים לעובדה שלא כל מי שנכנס לפורום בהכרח גם מזדהה עם המטרות לשמן הוקם ואשר לשמן מתכנסים רוב גולשיו. יש מקום לכולם, כל עוד אין הדברים גולשים לוכחנות קטנונית שאינה מקדמת מי מהגולשים לעבר מסקנות לכאן או לכאן. מטרת פורום זה, כשאר הפורומים אינה לקנטר אחד את השני אלא ליצור סביבה נעימה להתעדכנות בנושא זכויות בע"ח על כל ההיבטים שבו, והתדיינות בנושאים הרלוונטיים. אני מבינה את מי שמתרגז למקרא הדברים של האופוזיציונרים מכיוון שלא תמיד נעים לשמוע את הצד השני, בפרט אם חושבים שהוא טועה בגדול. אולם יש בידינו שתי אפשרויות: להמשיך להתרגז ולהגיב על הודעות הבאות לקנטר באופן מכוון, או להתעלם ולהמשיך הלאה. אפשר מצד שלישי, בהודעות ראויות לתגובה, לפתח דיון מעמיק ובעל רמה נאותה (ללא התרסה, אגרסיביות מיותרת ו´ברכות´ הדדיות). הבחירה בידיכם. עמית- שמחה ששבת אלינו בכוחות מחודשים, מקסים כתמיד
shanty

למעלה