שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo9.gif

אני יוצאת לפולין יום שלישי בלילה [דרך בית הספר] ומאז שאני זוכרת את עצמי רציתי לצאת למסע הזה אני כ"כ מתרגשת
האמת שלא ידעתי שהפורום הזה קיים ואני שמחה שמצאתי אותו. נתקלתי בבעיה. חילקו לכל אחד מאיתנו משימות, ואני קיבלתי לסכם על השיר של נתן אלתרמן "נאום תשובה לרב חובל איטלקי" אין לי מושג אפילו למה הוא קשור ואיך הוא קשור לפולין. מישהו אולי יודע מה הקשר ועל מה בדיוק אני יכולה לכתוב? הבנתי שזה משהו שקשור לחנה סנש ולההפעלה, אבל לא הצלחתי למצוא שום מידע חוץ מזה.

טיפקסית

New member
שלום לך

השיר "נאום תשובה לרב חובל איטלקי" מדבר על אחת מהפעולות הנועזות להבאת וקליטת מעפילים,במקרה חברי הקיבוץ בו אני גרה ניסו להוריד את אותם מעפילים אותו לילה על חוף נהריה,בחוף נהריה שכן הקיבוץ שלנו באותן השנים בהם נכתב השיר. מה בעצם הקשר בין חנה סנש לשיר זה? שימי לב! האניה חנה סנש בדצמבר 1945, בלילה סוער הגיעה ספינת המעפילים "חנה סנש" לחוף נהריה. על סיפונה 252 פליטי מלחמה יהודיים, תשושים מן המסע. הספינה הצליחה להתקרב אל החוף, אך עלתה על שרטון. לנוסעיה נשקפה סכנת טביעה. סירת הצלה, שנשלחה לחלץ את הלכודים, התהפכה ואחת המעפילות טבעה. לפלי-ם לא היו כלי שייט מתאימים לחילוץ המעפילים. רק בידי הבריטים האמצעים להגשת עזרה. אנא צרי עימי קשר במהירות שכן יש באפשרותי לסייע לך כיוון שנותרו מספר אנשים מהקיבוץ שלי שהיו על החוף בנהריה באותו הלילה עליו מדובר השיר,אוכל להעביר לך את העדויות.

למעלה