שלום לכולם

G®££N DaY

New member
שלום לכולם ../images/Emo9.gif

מה שלומכם? אני חדשה פה . אני אתחיל בזה שאני מגדירה את עצמי בתור אחת שהיא יהודייה -אתאיסטית -ישראלית:). אני יהודייה כי הורי יהודים ,אני אתאיסטית כי אני לא מאמינה בה'. לא של היהודים לא של הנוצרים ולא של אף דת אחרת..(משום מה שאתה אומר שאתה אתאיסט אתה נתקל בתגובות של הנוצרייה הזאת לא צמה וכד' , או שלאנשים אין מודעות למה זה אתאיסט , למרות שגם אם אתה מסביר להם זה לא עוזר , או שהם סתם מטומטמים. או שרק אני נתקלת בתגובות האלה מאנשים?) ואני ישראלית כי זאת המדינה שאני כ"כ אוהבת וחיה בה(למרות שיש הרבה(!!) מה לתקן בה). אז רציתי להגיד שיש לכם פורום מאוד מעניין ואני מקווה להשתלב(למרות שלא תמיד אני כותבת דעות לרוב אני קוראת ומתעניינת בדעות של אחרים:). ביי ביי לבנתיים
...G®££N DaY

Lu Tze

New member
ברוכה הבאה.

דרך אגב, שמתי לב למשהו מעניין (בלי שום קשר להודעה שמעליי). למרות שהמנהל שלנו הוא אתאיסט, הוא לא ממש מתערב בענייני הפורום, והפעם האחרונה שאני זוכר שמחקו הודעה היה לפני כמה חודשים (וגם אז זו הייתה הודעה של אתאיסט), ז"א, הפורום מתנהל בצורה נייטרלית. אז נשאלת השאלה, למה יש כאן בכל זמן נתון דתי או שניים (וגם הוא מתחלף) לעומת יותר מ-5 אתאיסטים?

BLACKPANTER11

New member
כן בכלל (תקנו אותי אם אני טועה)

אבל האם אני ומלך החיות 2 הם המאמינים היחידים כאן בפורום?

neko

New member
כרגע כן,

אבל מאמינים באים והולכים, כמו שכבר אמרנו לך. תפתח את ארכיון הפורום, ותקפוץ כל פעם 5 עמודים אחורה. תשים לב במהרה שכל חודש חודשיים מגיע איזה מאמין שחושב שהוא יודע הכל, שופך את כל מרכולתו של אמנוניצחק עלינו, מקבל תשובות, חלקן הפניות לחופש להפרכות המוכנות, חלקן הגיוניות, חלקן ציניות, עד שהוא מבין שפה אין את מי למחב"ת וממשיך הלאה. כמובן שבד"כ אינו טורח לקרוא ולהגיב למה שאומרים לו, אלא רק ממשיך לצוטט ולהעתיק דברי שופר.

G®££N DaY

New member
אז אם ככה

אתם עונים על אותם השאלות ומנהלים אותם ויכוחים כל פעם עם מחבדניק אחר..

neko

New member
אאההההה. כן. מסתבר.

אבל לומדים ומתפתחים ומתייעלים. פעם הייתי צריך להתפתל כדי להוציא תשובות, היום הן יוצאות לי בקלות.
חוצמזה, תמיד משעשע לראות אותם בורחים עם הזנב בין הרגליים אחרי שמבהירים להם שאין להם מושג מה זה "אבולוציה" או "יחסות" או "תאוריה" או "יהדות" וכו'.

חחחחחח

יפה שאתה מוציא אותנו טיפשים אם היה לי זמן מיותר (אין לי....בכל זאת יש מחר בגרות בלשון)הייתי מבקשת 5 דקות מזמנך ומוציאה אותך מטומטם. איך אני?

neko

New member
המממ... כמה דברים.

א. בד"כ לא אני מוציא אותם מטומטמים אלא אחד מהיותר ותיקים ומכובדים (גוברנור/0000/פרובידנס, פריצ'ר, לוטזה, ועוד כמה. את יכולה לדפדף כמה דפים אחורה בפורום ולראות מה הולך) ב. אלא שיוצאים טיפשים אלו אלה שמעתיקים מאמר של אמנון יצחק, ומוסיפים "הנה!!!!!!!" (42 סימני קריאה) ו"מה אתה אומר על זה??????" (58 סימני שאלה), ואז כשנותנים להם הסבר פשוט ואלגנטי של שתי שורות הם אומרים משהו בסגנון "מה!?!?! זה לא אומר כלום!!!!!! אתה באמת אומר לי שיכול להיות ש(משהו בפיזיקה/משהו בביולוגיה/משהו בכימיה) יכול לקרות????!??!?!??!?!?!?!?!??!?!?" מיותר לציין שבד"כ אפילו בגרות אין להם בנושא המדובר, ככה שזה ממש עצוב. ג. את מוזמנת לנסות...

חחחחח אני אזכור את זה

ואגב זאת לא חוכמה להוציא אנשים טיפשים בתחום שהם לא מבינים בהם... מי שמתווכח בתחומים שהוא לא מבין בהם זאת כבר בעיה שלו... אם למשל תנסה, בהחלט תוציא אותי מטומטמת בכל מה שקשור לפיזיקה ומתמטיקה מתקדמת לגאונים [למה לעזאזל אתם מדברים על אוקלידס ודומיו שעה שאני רק מנסה לגמור ת'שנה ולא חולמת בכלל על הבגרות 5 יחידות שלי (בע"ה כמובן...
) במתמטיקה??????(אתה סופר ת'סימני שאלה?)], בהחלט תוציא אותי מטומטמת, אני מודה, אבל זה כמו שאני אשאל אותך שאלות על חגי ישראל וטעמי המצוות ותצא טיפש, לא?

neko

New member
בורות בתחום מסויים

זה דבר מקובל, כי בסה"כ אפילו הפרופסור הכי דגול לפיזיקה כנראה לא מבין הרבה במשפטים, וגם הגנרל הכי בכיר יכול להיות שלא עשה בגרות בכימיה. הבעיה היא שהם טוענים טענות מגוחכות כגון "לא יכול להיות שקרתה אבולוציה כי א' ב' ג'", ואז כשמסבירים להם למה הם טועים, הם צועקים שזה לא נכון, ושאנחנו משקרים, ולא יכול להיות שזה ככה. כשמישהו טוען טענה שאני לא מבין בה, אני מקסימום נותן את דעתי, אבל אני לעולם לא אגיד שאני יודע יותר טוב ממנו.

אממממ במישור העקרוני

ככה בן אדם נורמלי אמור להיות... אבל אני תוהה.... מה גורם לך לחשוב שאתה זה דווקא שמבין ולא הם? יש דברים שכולם מסכימים עליהם כי אפשר אחרת (למשל...השמיים כחולים...) אבל בעיניין אמיתויות של נושאים מסוימים יש המון מחלוקות. בעיקרון, יכול להיולת שאתה הצודק והם הטועים, אבל חשבת לרגע שיכול להיות גם ההפך?

neko

New member
הממממ...

בד"כ כשאני טוען טענות הן מבוססות לפחות במעט. כלומר, אני לא אלך ואגיד "אבולוציה כי ככה!". אני אתן סיבות, לפעמים גם מקורות, רעיונות. חוצמזה, יש דבר כזה שנקרא "לוגיקה", שמאפשר למי שמסכים על הנחות יסוד מסויימות להגיע למסקנות מסויימות. עם כל המאמינים שהיו כאן עד עכשיו זה לא עבד. אני מעולם לא טוען שאני צודק, אבל הם לא מדגדגים את המחשבה הזאת אפילו, כי הם לא מתייחסים עניינית.

לא רק אתה...

אלא רבים מבססים את הטענות שלהם על מקורות שונים. המאמינים למשל מתבססים על התנ"ך ועל המסורת. זה שמבחינתך המדע הוא יותר אמין זה לא אומר. יש מעט מאוד דברים מוחלטים בעולם, הרוב הן עובדות שלא הוכחו אף פעם כנכונות לשני הצדדים. לא ככה? ואגב...מישהו אמר שבכל דבר בתנ"ך יש "לוגיקה"? יש מספר נושאים שאפילו גאוני הדור לא מצאו להם הסברים, אז מה? זה אומר שהכל נשלל מהיסוד? אבל היופי שבכל הסיפור הוא, שרוב הזמן במסורת ובהלכה יש כל כך הרבה לוגיקה...כל כך הרבה היגיון... מה לעשות שהיא לא תמיד ברורה כל כך... (תסלח לי על כל הנקודות כן?........ זה לא בגלל שאני דתיה.... זה כי אני אוהבת.....נקודות.......)

neko

New member
דבר ראשון קחי:

.......................................................................................................................................... ..................................................................... ..................................................................... ..................................................................... ..................................................................... ועכשיו כשאת רגועה אפשר להמשיך.
התנ"ך לא לוגי, נקודה. מנק' המבט שלנו, אוסף סיפורים היסטוריים ואגדות עם. אין שום סיבה שיהיה לוגי, מכיוון שנכתב הרבה לפני שנתגלו חוקי הלוגיקה. תראי, את לא יכולה להלחם בטיעון לוגי. אני אתן לך דוגמא. אם תסכימי שכל העכברים ירוקים, ושכל הדברים הירוקים עשויים מגבינה, אזי את חייבת להסכים שכל העכברים עשויים מגבינה. עכשיו אם תסכימי שדויד עכבר, אזי את חייבת להסכים שדויד עשוי מגבינה. זה לוגיקה. אין לאן לברוח. אם מסכימים עם הנחות יסודי מסויימות, אמיתויות ינבאו מהן. מה שיש בהלכה זה לא לוגיקה רשמית, אלא הגיון כללי שלעיתים כלל אינו עומד בכללי הלוגיקה. תביני, המדע הוא לא "אמין" או לא אמין, המדע הוא כלי. טכניקה. אני לא אומר "אבולוציה" כי "המדע אמר", אני אומר אבולוציה כי יש הרבה הרבה סיבות לקבל את התאוריה הזאת, יותר מכל תאוריה אחרת שקיימת כרגע. יתכן ובעתיד תופיע תאוריה חדשה יותר טובה, ואני אעדיף אותה.

Lu Tze

New member
אתם שוכחים את העיקר,

אדם שבקיא בנושא מסויים הוא אדם שמכיר את הנושא (מבחינת התהליכים שלו), קרא ספרות מקצועית בנושא, מכיר מספר תיאוריות שונות בנושא וכו' לכן כשבא לפה מישהו ואומר משהו כמו "הינה אתה רואה התאים האלה היו יותר טיפשים מאיתנו בני האדם אז איך אתה רוצה שהם יצרו אותנו אם אין להם שום מושג אין ליצוא אותנו?" (דוגמא תיאורטית לגמרי כמובן) אי אפשר שלא לצחוק ולקבוע שהבנאדם לא מבין באבולוציה בגרוש ושרוב האתאיסטים פה מבינים את האבולוציה יותר טוב ממנו.

neko

New member
תאורטית לחלוטין... ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אתה רואה

אפילו אתה אמרת...: "מנק' המבט שלנו", עובדה מבחינתי יש בזה המון היגיון. אז אין פה ויכוח. ונכון, יש הרבה דברים לא הגיוניים שהמוח שלנו לא יכול לקבל... בשביל זה אנחנו קוראים להם ניסים. אה, לקראת סיום, קבל: ..................... .....................

Providence

New member
אתם אולי לא המאמינים היחידים בפורום

אולם אתם בהחלט המאמינים היחידים הסבורים כי ניתן להוכיח את קיום ה"בורא" ואת אמיתות התורה. המאמינים האחרים בפורום מבינים שהדבר בלתי אפשרי, והאמונה מסורה להכרעתו האישית של הפרט, כפעל יוצא ממבנה אישיותו...

יש לי הערה...

קודם כל... ברוך הבא! (למרות שנכנסתי לפורום הזה רק לפני כרבע שעה..) קראתי את מה שכתבת.. ולא יכולתי לעבור על המשפט "אני יהודייה כי הורי יהודים" בלי לשים לב שיש בזה משהו לא בסדר... הרי אמרת שאת אתאיסטית.. אי אפשר להיות גם אתאיסט וגם יהודי... בכל מקרה... אני לא מסכימה עם דעתם של אנשים שאומרים על עצמם דברים רק בגלל שההורים שלהם ככה... הרי... כל כך הרבה אנשים חיים את כל חייהם כיהודיים (או נוצריים, מוסלמים וכו') רק בגלל שנולדו למשפחה כזו. אבל כמה מהם באמת הקדישו מספיק זמן למחשבה האם זה באמת הדבר בו הם מאמינים?

למעלה