שלום לכולם

Alexco

New member
שלום לכולם ../images/Emo9.gif

ראשית ברצוני לציין שאני לא קורא עקבי בפורום, לכן בהחלט יכול להיות שכבר נעשה דיון בנושא, ואם כן - אני מצטער מראש. שנית, והעיקר, בתור אגנוסטיקן*, ברצוני לשאול אתכם, האתאיסטים, האין אתם סבורים שאתאיזם הוא גם סוג של דת? הרי ההבדל בין דתי לאתאיסט הוא שדתי מאמין שאלוהים קיים, ואתאיסט מאמין שאלוהים לא קיים. שני הדברים מבוססים על מערכת של אמונות, הבאה לנסות ולתת מענה על שאלות בלתי פתירות. פעמים רבות מזדמן לי לצפות בוויכוחים בין דתיים לבין אתאיסטיים, כאשר כל אחד מהצדדים מנסה להוכיח לצד השני שאלוהים קיים או לאו, בהתאמה. הדבר, לתפיסתי, נדון לכישלון מראש. הרי אמונה באלוהים, או אמונה באי קיומו של אלוהים, היא אמונה - ולכן לא ניתן להוכיח או לשלול אותה לוגית, והניסיון מיותר. בתקווה לדיון פורה, אלכס * אגנוסטיקן - (ש"ע), אדם שמאמין באגנוסטיציזם, מי שאינו כופר באלוהים אך דוגל בהשקפה שאין האדם והמדע יכולים לדעת על הימצאות אלוהים או על כל מה שקיים בעולם הרוחני שמעבר לטבע ולתפיסה החושית והשכלית (מתוך Babylon)

neko

New member
המממ...

1. מישהו אמר פעם, שאם אתאיזם זה סוג של דת, אזי בריאות היא סוג של מחלה. בסה"כ המשמעות של אתאיזם היא העדר דת. 2. אי אפשר להוכיח או להפריך קיום אלוהים, אך אפשר בקלות להפריך קיום אלוהים לפי היהדות (למשל).

Lu Tze

New member
אוי... אתאיזם זו אמונה.

אבל לא כל אמונה היא דת. אמונה באלוהים היא לא דת כל עוד היא לא ממוסדת. דת היא בעצם אמונה ממוסדרת. היא אמונה שיש לה מסגרת, חוקים וטקסים שמאפיינים אותה. אני יכול לחשוב על אמונות שהן לא דתות (למשל, אמונות תפלות) וגם על אתאיזם בצורת דת. למשל, לקומוניזם יש מאפיינים של דת (אמונה, מסגרת, טקסים וכו'), אבל אצל יותר מ-99% מהמאתאיסטים,אתאיזם זה דת ולא אמונה. אגב, גם אני לא חושב שניתן להוכיח או להפריך את אלוהים, לכן כל דיון נתון מראש לכישלון (אני רואה בהפרכת הוכחות כאלה מעיין תחביב). ועוד אגב, ההגדרה של בבילון לא מדוייקת. אגנוציסט מוגדר כמי שלא מאמין באלוהים, אבל לא שולל את קיומו.

Alexco

New member
OK, מסכים, אתאיזם זאת לא דת,

אבל היא עדיין אמונה. לכן השאלה היא הרבה יותר רלוונטית - אם החיים שלכם לא מונחים על ידי אותה אמונה שלכם (מכיוון שאינכם מקיימים אורח חיים דתי) אז מדוע יש צורך בהתעסקות בה, בניסיון לתת מענה לשאלות בלתי פתירות? וההגדרה של בבילון בוודאי יותר מדוייקת משלך. אגנוסטיקן לא מאמין באלוהים, אלא לא מאמין, נקודה
הוא לא שולל את קיומו, לא שולל את אי קיומו, ולא טורח, כאמור, לנסות לתת מענה לשאלות בלתי פתירות.

Lu Tze

New member
למה להתעסק בזה?

למה לא? מי יודע, אולי עוד נגלה משהו מעניין. אפילו אתה (כאשר אתה מציג את עצמך כמי שלא רוצה חלק בסיכסוך) באת לפה, לא? בנוגע להגדרה, אולי אתה צודק ואולי אתה לא. ת'אמת? הנושא לא חשוב לי מספיק כדי שאברר (ואני יודע שאני סותר לגמרי את החתימה שלי).

זו התנהגות טבעית של האדם

מבחינת הידע אנחנו עומדים על אי בים אינסופי, ומטרתו של כל דור היא להגדיל מעט את האי. אני ממליץ לך לקרוא את הספר "כיצד פועל המח" של סטיבן פינקר, החקירה היא התפתחות אבולוציונית, מימוש של פוטנציאל שהיה טמון בתוכנו וסייע לנו לשרוד (ע"ע אחוזי ההשרדות של בני אדם כיום...). מעניין אותנו לדעת למה איך וכמה, וזה גם מביא לנו תועלת לרוב (הטיסות לחלל לא היו אפשריות ללא תורת היחסות). אותך לא מעניין? ומכיוון שעד כה כל מה שהיה רלוונטי בחיי היה לוגי, אני מאמין שלכל דבר יש בסיס לוגי, לכן אנחנו מנסים להבין עוד איך, ועוד למה, ובינתיים ההיסטוריה מוכיחה שהשיטה הז פועלת לא רע. לעומת זאת אלוהים הוא הנחה שרירותית, זה שלא ניתן להפריך אותו זה לחלוטין לא רלוונטי ולא לוגי. ותתחדש על הבית.

האפי לי

New member
שלום :)

גם אני לא קוראת רציפה של הפורום, אבל אם העלת את שאלת האתאיזם שמוכרת לי מתחום אחר בחיים (אני טבעונית מצפון) אני חייבת להתערב ולענות אתאיזם הוא סוג של קוד מוסרי במידת מה. גם דת היא קוד מוסרי. נכון לומר שדת היא כמו אתאיזם כי שניהם מושתתים על ערכים מסויימים, אבל שגוי ביותר להגיד שכל מערכת מוסר היא דת. האם פסיכולוגיה היא דת? מערכת החוק והמשפט היא דת? ההצמדות שלי לתפריט קפדני היא דת? התשובה לכך כמובן, היא לא החיים של כל אדם מוכתבים בין היתר לפי הערכים בהם הוא מאמין אבל זה לא נכון לומר שבגלל שאני בוחרת באתיקה מסויימת אני "דתיה". ד"א אני לא אתאיסטית, אבל אני הכי לא קרובה לדת שאפשר

Alexco

New member
צודקת

אני חוזר בי. לא דת, אלא אמונה. דרך אגב, טבעונות למשל, מבוססת על התייחסות לעובדות, ולא על אמונות.

האפי לי

New member
גם וגם

אני מאמינה שלא מוסרי לפגוע בחפים מפשע ללא צורך ואני יודעת שאין צורך לפגוע בבע"ח על מנת להתקיים, ושתעשיית המזון פוגעת בבעלי חיים

אז איך אני יכול לקרוא לעצמי../images/Emo35.gif

אני, למשל, לא מצליח להבין מה זה "אלוהים". לכן אינני יכול לא להאמין ולא לא להאמין בקיומו או באי קיומו. "כח עליון" ועוד כל מיני מילים ששמעתי לרוב - אינן מסבירות לי דבר.

כרונולוגית - קודם אתאיסט,

כמצב טבעי בו אני זוכר את עצמי מאז ומתמיד. מעשית - הצמחונות דורשת יותר מודעוּת וריכוז בחיי היום-יום.

it me

New member
הראשון שכותב ברור

קודם כל ברכות על היותך האדם הראון שכותב ברור. שנית רציתי לומר שחובת ההוכחה חלה על טוען הטענה ובמקרה זה-הדתיים. הם טוענים כי אלוהים קיים ואנו רק בתגובה אומרים תוכיחו לנו ואז נאמין. אם יוכח לנו לוגית ומעשית כי אלוהים קיים נשנה תפיסתנו בן רגע וזהו המבדיל אותנו מהם... גם אם נצליח להוכיח חד-וחלק כי אין אלוהים, לא ישנו אותם דתיים את תפיסתם. אני בהלם שאנשים לא מבינים שהיחיד שיכל ליצור דמות בעלת כח רב כל-כך הוא האדם עצמו.

למעלה