שלום לכולם

privetM

New member
שלום לכולם ../images/Emo9.gif

שמי מאיה ואני חדשה כאן, בקרוב חברי (אזרח אמריקאי) ואני נתחתן וברצונינו לעזוב לארה"ב לתקופה ארוכה. קראתי כאן הרבה בפורום, אבל כנראה שאצטרך את עזרתכם בתקופה הקרובה יש לי שתי שאלות להתחלה...האם אפשר לטפל בכל ענין הגרין קארד גם בקונסוליה בירושלים או רק בת"א? בעיה שניה שבה נתקלתי היא התעודת יושר, אז ככה, למרות שעדין לא התחתנו החלטנו להכין את הניירת הדרושה מראש. היום הלכתי להוציא תעודת יושר במגרש הרוסים (ירושלים) נתתי 3 תמונות פספורט והפקידה מילאה את הטופס לפי התעודת זהות אז מכיוון שלא התחתנו זה כמובן לא מצוין שם, וגם שם המשפחה כמובן שונה. לא דרשו ממני את הבולים שהבנתי שצריך, ולא קיבלתי את תעודת היושר, הן אמרו שהן שולחות את זה לשגרירות ושם הם מטפלים בזה. האם זה מהווה בעיה מכיוון שעדין לא התחלנו שם את התהליך? האם ישתהליך אחר לקבל תעודת יושר או שכולם עברו את זה ככה? אשמח לקבל ממכם תשובות ושנה טובה לכולם...

doronf65

New member
מנהל
היי מאיה וברוכה הבאה

לשאלותייך: מקום הגשת הבקשה נגזר ממקום מגוריו של בעלך (רק כשהוא יהיה בעלך כל זה יהיה רלוונטי) משאלתך עולה שאתם גרים בירושלים, ולכן אפשר (למעשה צריך) להגיש בקונסוליה שם. אם הוא גר במקום אחר בארץ זה יהיה בת"א, ואם הוא לא גר בארץ אז הוא בכלל צריך להגיש בקשה בארה"ב. קחי לינק ותקראי: http://usembassy-israel.org.il/publish/mission/consular/spouse.html הטיפול שתיארת הוא הנוהל הרגיל בתעודת יושר. השרות לא עולה כסף אם הוא ניתן עבור הקונסוליה, והוא נשלח ישירות אליהם, כך שהכל תקין. לדעתי לא תהיה בעיה של שם, את תמלאי כל כך הרבה טפסים עם שם הנעורים שלך, תעודות לידה ועוד עם שמך הישן יוגשו על ידך וכו', וברור להם מאוד שאת החלפת שם משפחה... הם לא מטומטמים. מה שיהיה מוזר הוא שהתעודה תגיע ולא יהיה להם איפה לתייק את זה כי עוד לא התחלתם את התהליך. עוד אין לך מספר תיק. דבר נוסף: את היית אמורה לתת להם כתובת לאן לשלוח. נתת להם של השגרירות בת"א או בירושלים? בקיצור, נראה לי שקצת מיהרת לרתום את הסוסים לפני העגלה (מתרגשים, הא?), אבל זה ממש לא נורא. כשתתחילי את התהליך תוכלי לבקש בשיחת טלפון ממחלקת ת. יושר בירושלים (אני יכול לתת לך מספר טלפון) לשלוח שוב את התעודה, ואז זה גם יהיה עם שמך החדש, למקום הנכון שאותו יורו לך מהשגרירות. להרגיעך: מסיבות שונות, וקצת לחיצות מצידי גם כן, יש בתיק שלי 4 תעודות יושר... אז לא נורא. בהצלחה!! דורון

privetM

New member
תודה רבה../images/Emo51.gif

אשמח לקבל את מספר הטלפון של מחלקת ת. היושר...כנראה שאזדקק לו. אגב, שאלה קצת מפגרת (אבל במדינה שלנו הכל אפשרי)מהתהליך הזה איך אתה יודע שאין לך הרשעות (פעם קרה לנו שהגענו לתחנת המשטרה ושם הם טענו שהרישיון של בן זוגי פסול...מה שלא נכון במשרד הרישוי, אז טעויות קורות) האם גם אתה מקבל עותק של תעודת היושר?

doronf65

New member
מנהל
בבקשה... תשובות

1. עותק תעודת היושר לא מקבלים. לא ראיתי את זה אף פעם, אבל באחת הפעמים שדיברתי עם זאת ממחלקת תעודות יושר היא אמרה לי שמה שהועבר נקי. נדמה לי שעקרונית את לא אמורה להיות מעורבת, זו אינפורמציה שמועברת מרשות רשמית אחת לשניה ואסור לך להשפיע על זה, אבל כמובן שזה מועבר לבקשתך ולא סתם. לגבי הרשעות: הרשעה (פלילית בלבד, לא שטויות של נהיגה וכו', אלא אם דרסת מישהו ואז יש לך משפט ואם תורשעי זה פלילי) היא רק אם בית משפט הרשיע אותך, ואת אמורה כמובן לדעת אם יש לך משהו כזה. שימי לב: המשטרה מעבירה מידע לגבייך לגבי הרשעות ולגבי תיקי חקירה פתוחים, אם יש עלייך תלונות שלא נסגרו. זה נקרא "תיקים תלויים ועומדים". רישום כזה יש אם שכן התלונן עלייך, וכל דבר שהמשטרה פתחה בחקירה עלייך, והתיק עדיין לא נסגר. אם הוא נסגר, הרישום לא הופיע. המידע הזה עובר כי יש לו פוטנציאל להיות רישום פלילי אם יוגש נגדך כתב אישום ואת תורשעי. אינפורמציה מה יש עלייך תוכלי לקבל אם תלכי לכל מדור רישום פלילי בכל תחנה, ותבקשי תמצית רישום לגבייך. זה עולה נדמה לי 30 ש"ח בבולי הכנסה. תקבלי כל מה שיש עלייך, כולל תיקים סגורים תלויים ועומדים והרשעות. בקיצור הכל. לשגרירות יועברו רק שני הסוגים האחרונים. טלפון של מדור ת. יושר: 02-5308444, תבקשי את המדור. לדעתי אל תדברי איתם עכשו, קודם תתחתנו, תתחילו את התהליך, תבררי אם התעודה הגיעה כבר ותוייקה בתיק שלך, ואם לא, אז תתקשרי, תגידי שהגשת כבר ואת מבקשת שישלחו שוב, בלי שתטרחי להגיש עוד פעם עם כל התמונות.הם שולחים בלי בעיה, כי זה לא עולה לך כסף ממילא. הם פשוט צריכים את האישור שלך להעביר עלייך מידע, והם רוצים תמונה (המשטרה אוספת תמונות שלנו, ומשתמשת בבקשות האלה כהזדמנות לקבל מאיתנו תמונות. אני לא יודע למה). כיון שכבר הגשת בקשה, ויש להם הכל, הם פשוט שולחים שוב. יאללה, מזל טוב, ובהצלחה, דורון

privetM

New member
שוב תודה...

רק כדי להיות שקטה אני אוציא רישופ פלילי, במילא יש לי כבר את הבולים (אמרו לי במשטרה לקנות אותם כששאלתי...) ממש תודה על התשובות ושנה טובה

doronf65

New member
מנהל
אם היו לך עניינים כלשהם

אז כדאי, רק כדי לראות שהכל סגור ואין שום דבר שסתם תלוי ועומד. אם אין לך שום סיבה לחשוש, אז אין טעם, לא מדביקים סתם עברות לאדם... בכל מקרה, שתהיה שנה טובה, ושוב בהצלחה. דורון

למעלה