שלום לכולם

סמדר בנ

New member
שלום לכולם ../images/Emo9.gif

חזרתי מנסיעה לקנדה - עדיין מבולבלת קצת עם השעות.... קראתי כאן כמה שירשורים מאוד דינמיים, בעיקר זה שנוגע לחיילים דתיים. בנושא זה - בקנדה הייתי בחתונה משפחתית - ותמיד כשאני באירועים כאלו החו"ל (והיו לי די הרבה בשנים האחרונות...) אני נרגשת מחשיבות המסורת וכל הטקסים הקטנים (קבלת השבת, ברכות, הבדלה וכו'). בני משפחתי, יש לציין חילונים לחלוטין. אך לידם אני מרגישה אפיקורסית גמורה. בשיחות שהיו לנו בנושא הם הסבירו לי שלנו כישראלים היהדות היא דבר ברור מאליו ואין לנו צורך (לחילונים שבינינו) לקיים כל מיני המנהגים והטקסים כדי להרגיש שייכות ולהרגיש יהודי. הם, כדי להרגיש יהודים חייבים את הטקסים, וחשוב להם להיות שייכים לקבוצה יהודית (בד"כ הקהילה של בית הכנסת). ולהקבלה - "ג'נקויה" התרעם בין היתר על כך שחיילי הסדר משרתים עם בני כתתם. אני חושבת שעבור חיילים אלו בני כתתם הם קבוצת ההתיחסות כפי שעבור קרובי משפחתי, בני הקהילה הם קבוצת ההתיחסות. הם זקוקים לבני כתתם כדי להמשיך ולקיים את המצוות המוטלות עליהם. בסופו של עניין רוב הצבא הוא חילוני או מסורתי-דתי, ובודאי לא חרדי. כדי לקיים את המצוות בנוסף למטלות הצבאיות, יש יתרון (גם עבור הצבא) בקבוצה הומוגנית. עבור ילדי למשל אני לא רואה שום יתרון אם היו משבצים אותם בצבא עם בני כתתם - מה רע בלהכיר צעירים ממקומות אחרים ולשנות אוירה? אני מקווה שהבנתם מה רציתי כאן לומר - זו כמובן תחושה סוביקטיבית בלבד -וסליחה אם הדברים קצת מבולבלים, אני עדיין בשעון קנדה...
 

oshiko

New member
Welcome Back

אני עכשיו בדיוק באותו מצב. חזרתי הבוקר (שוב) מקליפורניה - 17 שעות טיסה, ואני בקושי זוכר איך קוראים לי... למי שהתפלא למה אני כותב הודעות ב-4 לפנות בוקר - לפחות הפעם זה לא היה בגלל שקשה לי לישון ... אז אני מבין אותך טוב מאד. אני חושב שגם בין חיילי ההסדר הדיעות אינן אחידות - יש המעדיפים לשרת בחממה, ויש כאלה שדווקא מעדיפים להתפזר בפלוגות רגילות.
 

אימשל2

New member
ברוכה הבאה

באשר לדברים של ג'נקויה, חבל להכביר במילים, כי הן תיפולנה על אוזניים ערלות. הנושא מורכב וטעון מכדי לדון בו במסגרת תוקפנית ועוינת. לעומת זאת הזדהתי עם מה שסיפרת על המשפחה בחו"ל. אני מכירה את התופעה מכמה כיוונים. הכרתי בחור משוויץ שהיה דתי-אורתודוכסי כי הוא חי בחו"ל. הוא טען שאם היה חי בארץ לא היה מנהל אורח חיים דתי. לעומת זאת אני מכירה אנשים שבחו"ל השתייכו לזרמים "פחות דתיים" מאלו שאליהם הם משתייכים בארץ. כגון קונסרבטיביים שהפכו בארץ לאורתודוכסיים, מדרנ-אורתודוכס שהפחו בארץ לחרדים וכד'. ההשתייכות הדתית לקהילה יהודית-דתית בחו"ל שונה לחלוטין מהשתייכות חברתית בארץ. אני חושבת שגם כל הדרוג של אורח החיים הדתי (חילוני, מסורתי, קונסרבטיבי, אורתודוקסי, חרדי וכד') שונה לחלוטין מהמקובל בארץ, ולכן אנשים שעולים לארץ מוצאים שהזיקה הדתית שלהם בארץ שייכת לקטגוריה שונה מזו שהם חשו אליה זיקה בחו"ל.
 
למעלה