שלום לכולם..

mikmik000

New member
שלום לכולם.. ../images/Emo9.gif

לאחר שכנועים רבים, סופסוף הצלחתי לשכנע את אבי לגדל נחש בבית. הבטחתי לו שזה יהיה נחש קטן וקל לטיפול, ולכן החלטתי על מילק. רציתי לדעת מספר דברים בנוגע לסוג נחשים זה.. 1. ראיתי כבר פעם מילק, והוא לא היה נורא גדול, אך הוא עוד לא היה בשלב הסופי שלו מבחינת התפתחות, אז רציתי לדעת עד איזה גודל בערך נחשי מילק מגיעים? 2. האם ישנם מחלות כלשהן אצל נחשים בכלל ונחשי המילק בפרט, שיכולות להדביק בני אדם? האם הן מסוכנות אם קיימות כאלו? 3. אני רוצה בקרוב לקנות את הנחש, וכדי לדעת שלא גובים ממני מחיר מופרז, רציתי לדעת לפני שאני ניגשת לחנויות חיות שונות, כמה אמור לעלות נחש מילק בערך, וכמה אמור לעלות אקווריום בגודל המתאים לו? אודה מאוד למי שיוכל לענות על השאלות [או לפחות על חלק מהן].
תודה מראש, מיכל.

naja

New member
ברוכה הבאה לפורום.

כאן* תוכלי למצא מספר מאמרים שכדאי לקרא לפני שרוכשים נחש. בקשר לשאלות שלך: 1. ישנם מספר מינים של מילקים. הנפוצים שבהם (פואבלון וסינלואה)מגיעים לאורך של 1-1.2 כבוגרים. 2. אין מה לחשוש ממחלות.(תמיד רצוי לשטוף ידים לפני ואחרי שנוגעים בנחש). 3.רצוי לקנות ממגדלים פרטיים ולא מחנויות. המחירים הם באיזור ה400-800 לצעירים. ** אני אישית לא חושב שמילק מתאים כנחש ראשון. זה נחש שקשה להרגיל אותו למגע אדם, ולמגדל מתחיל זה ממש לא יהיה פשוט.

mikmik000

New member
אפשר לדעת למה אתה חושב ככה..?

דווקא מכל מי ששמעתי, נחש המילק הוא אחד מהטובים בתור נחש ראשון, ואם הוא היה אצל מגדל קודם [וכנראה שאקנה ממגדל] רוב הסיכויים שהוא כבר מורגל למגע אדם. בכל זאת, יש לי ידיד שגם קנה מילק לאחרונה [זו אחת הסיבות שהחלטתי ללכת על מילק] והוא דווקא נורא מרוצה, ואמר לי שהיה לו ממש קל להסתדר איתו, והוא מחזיק אותו בחופשיות.

Liron Samuels

New member
כי

אמנם פנית לאסף, אך אני מניח ששנינו מחזיקים באותו הדעה בעניין זה. מילק הוא נחש טוב למתחילים, אך יש טובים ממנו. אחת הבעיות עם מילקים היא שהם פחות אוהבים מגע אדם מאשר נחשים אחרים. יש כאלה שמתרגלים לכך, ויש כאלה שלא. המון אנשים, בעיקר מגדלים מתחילים, נהיים מתוסכלים מכך שהם לא יכול להחזיק את הנחש שלהם או שהם נדרשים להרבה זמן והשקעה בכדי שיוכלו. העובדה שמילקים עושים את צרכיהם על אנשים שמחזיקים אותם כאשר הם אינם מרוצים לא מוסיפה לשמחת המגדלים הללו.

naja

New member
מסכים עם לירון.

אני הייתי מתחיל עם נחש מלך קליפורניה או כרכן תירס. שני הנחשים האלה הם הנוחים ביותר למגדל מתחיל וחסר ניסיון. אם התקציב מאפשר זאת הייתי שוקל גם את עניין הפיתון המתכדר.

Liron Samuels

New member
תשובות

מילק הוא נחש קטן וקל לטיפול יחסית, אבל לא כל כך אוהב שמחזיקים אותו בידיים. רוב המילקים מתרגלים לידיים, אך לא כולם. קינג מגיע לגודל קצת יותר גדול, אבל הרבה יותר קל להחזקה. תהיי מוכנה להשקיע זמן להרגיל את המילק לידיים. לחלופין, תהיי מוכנה לכך שאולי תצטרכי להחזיק אותו פחות ממה שתרצי כדי שלא ילחץ יותר מדי. יש הבדלים בין המילקים, אבל רוב המילקים בארץ מגיעים לגודל של קצת פחות ממטר. סינלואות מגיעים לסביבות המטר עשרים. אין סכנה של העברת מחלות מנחשים לבני אדם, ואם תקני את הנחש ממגדל שמטפל כראוי בנחשים שלו גם אין סיבה שיהיו לנחש מחלות בכלל. המחיר תלוי באיזה מילק את קונה ואיפה את קונה אותו. בגדול, המחירים בחנויות חיות הרבה יותר גבוהים מאשר קנייה ממגדל פרטי. מגדלים פרטיים גם נוטים לטפל בנחשים שלהם יותר טוב מאשר חנויות חיות. שוב, זה לא נכון לגבי כל החנויות או כל המגדלים, אלא המצב ברוב המקרים. כלוב באורך של כשני שליש מאורך הנחש יספיק. מומלץ להחזיק נחשים קטנים בכלובים קטנים כדי שירגישו יותר בטוחים, ולכן כדאי להתחיל עם כלוב קטן ולהעביר את הנחש בהדרגה לכלוב שבו ישהה בבגרותו. עוד כמה נקודות למחשבה לפני שאת קונה נחש: האם את מוכנה להאכיל את הנחש בעכברים? האם יש לך מקור זמין של עכברים? אם לא, האם תוכלי להחזיק כמות של עכברים מתים במקפיא? קחי בחשבון שמלבד עלויות הנחש והכלוב יהיו גם את ההוצאות הבסיסיות של עכברים להאכלה ומקור חימום. את מוזמנת לשאול עוד שאלות, אם יש.

mikmik000

New member
תודה רבה לשתיכם ../images/Emo9.gif

בנוגע לנקודות המחשבה שציינת, כבר חשבתי על כולם. יש חנות חיות קרובה לבית שלי, שמוכרת עכברים מתאימים בשלושה ש"ח לאחד [כך שההוצאה הזו ממש לא נוראית], ולגבי מקור החימום.. כפי שהבנתי, ישנם מיני נחשים שיכולים לחיות בקיץ בלי מקור חימום, וזקוקים לאחד רק בחורף.. האם המילק הוא נחש כזה? או שיש צורך במקור חימום כל השנה? אם כן, האם מנורה תספיק, או שעלי לקנות מקור חימום מיוחד כגון סלע חימום וכו'? שוב תודה, מיכל.

Liron Samuels

New member
תשובה

אפשר לגדל מילק בקיץ ללא חימום, אך בחורף חייבים לחמם. מנורה רגילה לא מתאימה לחימום. תצטרכי לקנות מקור חימום, אך לא לבנת חימום! לבנות אלו עלולים לגרום לכוויות. עדיף לחמם בעזרת כבל חימום.

למעלה