שלום לכולם

שחר

New member
שלום לכולם../images/Emo92.gif

אני חדשה פה ורציתי להתיעץ אתכן במשהו אני נשואה 7 חודשים וכולם(משפחות)לוחצים אותנו להביא ילדים בעוד שאנחנו ממש לא רוצים כרגע האם גם אתכם מלחיצים מה עושים

shelycat

New member
......

גם אנחנו נשואים 7 חודשים (התחתנו באוגוסט) ואותנו לא ממש מלחיצים ולמעשה התגובות המקובלות של ההורים שלנו (אמאות כמובן) היא: "שלא תעיזו להפוך אותי לסבתא, אני עוד לא מוכנה" או מהאבות התגובה היא: "מה יש לכם למהר?". ומהאמאות והאבות: "קודם תתבססו, תסיימו ללמוד ותפתחו קרירה כמו שצריך ואנחנו נעזור כשתירצו ילדים". אבל חברים נשואים אחרים שלנו כבר נתקלו בתופעה הזו. לגבי ההלחצות במידה והיו לנו הלחצות היינו מטפלים בזה כמו בכל דבר אחר אם זה לא מתאים לנו אז לא עושים, המשפחות אולי מקובעות בדעה שיאללה אחרי החתונה לרוץ להביא ילדים, אבל הם לא צריכים להכנס להריון, לשלם על הילדים ולטפל בהם, אנחנו נצתרך ולכן נביא אותם כשיהיה לנו נוח ולא מתי שהם רוצים. מגיע גם לנו קצת להנות מהחיים ולהתבסס כזוג וכמשפחה לפני שנכניס עוד גורם למשוואה.

לי27

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

fila

New member
.......................

אצלנו יש לחץ "מתון" ההורים שלי מבוגרים ואני בתם הבכורה כך שאין להם נכדים והם מאוד רוצים מה גם שבעלי כבר בגיל כזה שרוצים מאוד ילדים(35) אני לא מרגישה מספיק בוגרת כי להיות אמא ואני עדיין לומדת את החיים יחד איתו ונהנית מהחיים ביחד- לא גרנו יחד קודם אני צריכה עוד קצת זמן ומי שלוחץ אז אנחנו אומרים שאנחנו מנסים.....

kisses

New member
גם עלינו יש לפעמים לחץ

אבל מה שאני אומרת זה תנו קצת זמן לבלות ולהיות ביחד

לי27

New member
........

גם עלינו יש לחץ ואני אפילו כבר כמעט רוצה (אני מתה על ילדים). אבל בינתיים לכל מי ששואל אנחנו אומרים שאנחנו "רוצים לממש ולגבש את הזוגיות שלנו קודם". שהיא תשובה פלצנית
לכל הדעות וזה כדי שלא יתערבו לנו בענינים שלא להם...

2am

New member
שיטה שלנו

כל פעם שמישהו רומז משהו אישתי אוטומתית מתחילה לבכות עובד יופי !

תוכי

New member
השיטה שלנו../images/Emo41.gif../images/Emo20.gif../images/Emo141.gif

לומר שאתם קודם צריכים למצוא דירה ולהסתדר או לסיים קודם את הלימודים או פשוט לומר לא להתערב בהחלטות מניסיון זה עובד כל סיבה הולכת למישהו אחר ובקיצור ההחלטה היא של הזוג ולא של המשפחה/חברים/קרובים בהצלחה זהבית

לחץ, לחץ, לחץ....

מדונה (הזמרת הנודעת) שרה באחד משיריה את המשפט הבא: מסכן האדם שתשוקותיו תלויות במחשבותיהם של אחרים. היא אומנם אמרה זאת בצורה הפרובוקטיבית אולם תמיד ניתן ללמוד מזה משהו. אל תתנו לאחרים לקבוע מה טוב בשבילכם. הנכם יכולים להגיד בצורה יפה למשפחות: את הילד/ה שיבוא אנחנו נהיה אחראים לגידולו, לחינוכו וכל מה שכרוך בזאת. אי לכך "דרישות/טענות/לחץ/שאלות" לא יקדמו את הנושא אלא להפך מוסיפים לחץ מיותר על שני בני הזוג דבר שאף אחד לא מעוניין לעשות. הביעו את הערכתכם הכנה על דאגתם וברגע שיהיו "בשורות" הם יהיו הראשונים לדעת. בקיצור ההורים משני צידי בני הזוג אינם מפלצות מפחידות שמערימות קשיים. לפעמים שיחה קצרה עם "תאום ציפיות" פותרת בעיות גדולות בעתיד. אור וטוב אוריאל מעוז

היי שחר וברוכה הבאה

גם עלינו יש לחץ - אבל הוא ברמזים....חלמתי שאת בהריון....וכו´, אז אנחנו שומעים ולא מגיבים .

הילית*

New member
משהו מצחיק לגבי חלומות...

חברים שלנו סיפרו לנו השבוע שהילד שלהם בן ה- 4 וחצי (כן ! כן !) חלם ש... או שניסו לראות מהי התגובה שלנו או שהילד פולני...

למעלה