שלום לכולם

MRI וחשד לקרע

גם פגיעה ברצועה וגם נזק מניסקיאלי אפשר לאבחן לא רע בכלל בבדיקה קלינית. לא צריך לרוץ ל-mri אם זה החשד ובוודאי אם יש הגבלות תנועה - גלים קצרים זה לא הטיפול הסטנדרטי. דברי עם מי שמטפל בך ותראי מה אפשר לעשות כדי להתקדם. אין בעיה עם MRI בהריון אבל אם זה "רק" לאשש חשד לקרע או פגיעה במיניסקוס אני מניחה שהרוב ימליצו להמנע.,למרות שאין סיבה עקרונית לא לבצע גם אין סיבה מספיק טובה כן לבצע. לוקחים מקדמי היסטריה גדולים, בוודאי בתחילת ההריון ובצדק.

פגיעה במניסקוס

מצטרפת לדברי החכמה שכבר ענו לך. את צריכה לפנות למי שמטפל בך על מנת לקבל הדרכה לתרגילים וטכניקות נוספות שיעזרו לך לשפר את הטווחים בברך. את מתארת שכבר 3 שבועות את מקבלת טיפול בגלים קצרים בלבד. האם חל שיפור במצבך? יעל

mushinka111

New member
שלום לכולם

יש לי אבחנה יש קרע קטן או מתיחה בmcl,זה קרה לפני יותר מחודש מטראומה ,אני עושה פיזיוטרפיה 3 שבועות,אבל רק גלים קצרים,מכוון שיש הגבלתתנוע ניכרת ולכן חשש לנזק מניסקיאלי.אם זה אכן בעיה ב mcl בלבד ללא פגיע במניסקוס,מניסיון תוך כמה זמן זה עלול לעבור לגמרי.אלו תרגילים אני יכולה לבצע כעת,כשעדיין יש חשש לפגיע במניסקוס כדי לא להזיק. אני יודעת שהבדיקה הקובעת היא mri אבל עדיין לא מבצעים אותה כי אני מתכננת הריון. איך ניתן לעזור לי בשלב הזה,זה מאוד חשוב לי. המון תודה מראש לכולם

mushinka111

New member
תודה רבה על נתשובות

כן,חל שיפור משמעותי,אני גם מרגישה שיפור מידי עם כל טיפול,אבל עדיין אינני יכולה ליישר את הברך עד הסוף.היום דיברתי עם המטפלת והאמת היא שהיא די חוששת לתת לי טיפולים מנואליים כלשהם עד שהברך תתישר(וזה בגלל שאני קשורה לכמה אורטופדים מוכרים והיא חוששת לעשות נזק).בבקשה,זה מאוד חשוב לי -אלו טיפולים מנואליים -(אם אפשר לפרט אחד אחד)אני צריכה לבקש לבצע,כי ברגע שאני אבקש ,המטפלת שלי תרצה לבצע ולא תרצה להחליט בעצמה. אני יודעת שזה נשמע מעט מופרך ושכאילו אני משמיטה את שמה,אבל אני קשורה למשרד הבריאות,וחס וחלילה לא מורידה מהמקצועיות של המטפלת שלי רק אני יודעת שחשוב שאני אציע לה לבצע תרגילים מסוימים,ולמרות שלא נהוג שמטפל אחר מציע משהו לפציאנט שנמא בטיפול אצל מישהו אחר,לאור מצבי אני מבקשת את עזרתכם! המון המון תודה מראש

תדברי עם מי שמטפל בך ותלבני איתו את הדברים.

אם נייעץ בשלט רחוק, בלי לראות ולבדוק זה לא לעניין.

mushinka111

New member
אפשר לקבל את התגובה של הפיזיוטרפיסטית

אולי את לא יודעת מספיק על mri ,ולכן אני מפנה את השאלה אל הפיזיוטרפיסטית שמנהלת את האתר תודה רבה מראש

למעלה