שלום לכולם

• פותח הנושא arty
  • פורסם בתאריך

arty

New member
שלום לכולם

שלום לכולם......... לפני שאני יתחיל קוראים לי תמוז ואני בת 15 האמת שזה פעם ריאשונה שאני בפורום הזה והוא ניראה לי פורום ממש נחמד... אני צימחונית כבר 15 שנה (נולדתי צימחונית) האמת אין לאף אחד בעיה אם זה לא לחברים שלי לא לאנשים שאני מסתובתת איתם יש פעם בשנה שאני מקבלת תגובות כמו"את לא יודעת מה את מפסידה" וכאלה אבל באמת לאף אחד אין בעיה בכלל בדיוק אתמול חזרתי מטיול שנתי והייתה לנו מורה חיילת שגם היא צימחונית מלידה וחשבתי לשאול פה אם יש עוד אנשים כאלה אז קיצר תהיו חזקים והצימחונות שלי היא פשוט עובדה כמו דרך חיים... בהצלחה ואהבה תמוז

Coma White1

New member
בתור מישהי שהיא לא צמחונית מלידה,

את לא מפסידה שום דבר.

savage girl

New member
../images/Emo108.gif שאלה לתמוז...

היי! רציתי לשאול אותך מ´זתומרת צמחונית מלידה? ההורים שלך גם צמחונים והם פשוט "חינכו" אותך לא לאכול בשר או שאיך זה הולך?... מקווה שתעני לי... דרך אגב גם אני בת 15... :)

man in heaven

New member
לא יודע מה עם תמוז

אבל יש לי חבר שהוא צמחוני מלידה, כלומר - ההורים שלו פשוט לא האכילו אותו בבשר כשהוא היה קטן, ובעצם אפשר לומר "חינכו" אותו לא לאכול בשר.. אני אגב לא צמחוני מלידה. אני לא יודע איך הורים יכולים להיות בטוחים שלא לתת בשר לילד זה טוב...

arty

New member
עוד תשובה

א. אמא שלי באמת לא האכילה אותי בבשר ב. אמא שלי היא דיטאנית במקצועה ככה שאני בטוחה שהיא יודעת טוב מאוד אם זה בריא או לא... ג. אני בריאה הרבה יותר מאנשים שהם לא צימחונים(לא שיש הבדל) אז ככה בקטע של הבריאות זה ממש לא סיבה לא להיות צימחוניץץץ

arty

New member
תשובה

גדלתי בבית צימחונית כלומר בבית שלי לא היה בשר אבא שלי אכל בשר שהיית ילדה אבל לא בבית אמא שלי לא חינכה אותי לא לאכול בשר היא לימדה אותי לחיות בדרך שהיא חייה אח הגדול שלי לדוגמה כן אוכל בשר אבל לא בבית אין לאמא שלי בעיה אם זה מצידה שכל אחד יוכל בדרך שלו....

zooti

New member
בתור מי שהיא לא צמחונית מלידה

אני יכולה להגיד רק דבר אחד. אני כל כך מקנאה בך

zooti

New member
לא בטוחה איך זה יצא

אז להעמיד את הדברים על דיוקם - ההורים שלי האכילו אותי בשר נהיתי צמחונית ועכשיו אני טבעונית. אגב, המעבר לטבעונות זה הרבה יותר קשה לי מהמעבר לצמחונות. לותר על בשר היה כל כך טבעי אצלי, שהיום רק הריח של זה עושה לי בחילה. אבל לותר על גבינות וחלב זה כבר משהו אחר. אני עושה את זה, אבל זה קשה לי. מה גם שהתחליפים לא ממש טעימים לי (ברובם).

TimBuck2

New member
הממ..

אני לא מקנאת בך... כלומר אחלה לך... אבל.. אני חושבת שצמחונות זו אידאולוגיה אישית, כלומר, שצריך להגיע לתובנה הזו לבד בכדי באמת להאמין בה. המממ... אני לא יודעת מה אני אעשה עם הילדים שלי, אבל למזלי, יש זמן!

epeleg

New member
31 שנות צמחונות מלידה

כפי שאמרתי במכתב אחר, אני צמחוני מלידה, וצמחוני כבר כמעט 31 שנים. זו דרך החיים שחונכתי בה, בשר לא נתפס אצלי כמועמד לאכילה. אם זה טוב לילדים כפי ששאלו ברצף אחר ? השאלה מורכבת אני לא מרגיש שהבשר חסר לי מאף בחינה. אבל! אין ספק שיותר קשה לגדול כחריג ההתמודדות לא תמיד פשוטה בהיבט הזה ההחלטה לחנך ילד לצמחונות לא שונה מההחלטה לגדל אותו כדתי או כאתאיסט או כמתנחל וכדומה, כל אידאולוגיה שמחנכים אליה יוצרת איזשהו קונפליקט. בסך הכל אני חושב שזו החלטה של ההורים וזו זכותם להחליט, לדעתי צמחונות עוזרת לשמור על אורח חיים רגוע ומאוזן. מעבר לכך במקרה הספציפי של צמחונות, ילד שיגדל ויבחר לאכול בשר, שיהיה בריא, ההורה לא הפריע לחייו במיוחד ואילו ילד שהואכל בבשר נגזלה ממנו האפשרות של חיים צמחוניים מלאים במובן מסויים. אייל

למעלה