שלום לכולם :]

Pikachuit!

New member
שלום לכולם :]

בעקבות שחרור מהצבא החלטתי שזה הזמן הנכון לצאת ולהגשים חלומות (אמביציוני משו) ונחשו מה? אני מתה ללמוד קפוארה! הבעיה היחידה היא שאין לי מושג בזה, באמת שאני קלולס בנוגע לכל העולם הרחב הזה... אז.. מאיפה מתחילים? איפה לומדים? כמה דבר כזה עולה בכלל? והכי חשוב - כמה זמן ייקח לי להגיע לרמה טובה? :] אני מגבעתיים ואשמח לדעת על דברים באזור... אגב, הבנתי שיש כמה סוגים של קפוארה, עם מה הכי רצוי להתחיל? ומה ההבדל בכלל בינהם? אשמח לכל תשובה באשר היא, המשך יומטוב לכולכם :]

Kalimac

New member
מתחילים בד"כ בהתחלה

משם כבר צועדים אט אט
איפה לומדים? איפה לא! במיוחד באזור המרכז לא חסרים סניפים וקבוצות שיכולות להתאים לאדם מן השורה. כמה עולה? תלוי במדריך. כמה זמן ייקח להגיע לרמה טובה? זה עניין סובייקטיבי, ובהחלט לא _הכי_ חשוב. סוגי קפואירה הינם רבים ומגוונים; ומתחילים בחלוקה הכללית בין הקפואירה המסורתית - אנגולה (שאיני בטוח לגבי מספר רב של קבוצות בארץ) - הקפואירה ה"מודרנית" - המחוזית (יש שפע רב!). לתוך שני סוגים נופלים רוב "תת" הסגנונות שיש בארץ, דהיינו, זרמים/קבוצות שונות. כל קבוצות בעלת פילוסופיה, מסורות ודגשים שונים. העצה האישית שלי היא לנסות לבדוק כמה מקומות וקבוצות כדי לראות מה יתאים לך, במיוחד שאת באזור גבעתיים ויש המון קפואירה באזורך הקרוב והכללי. בנוגע לקבוצות אחרות אני לא ממש יודע פרטים, אבל אם את מעוניינת לבקר אותנו בתיכון עירוני ה', רח' הירקון 294 (מול הבורגר קינג בכניסה לנמל ת"א או מהצד השני של ביה"ס דרך רח' בן-יהודה), בימים א', ד' בשעה 19:30 ובימי ו' בשעה 16:00. מקווה לראותך! (שיעור ראשון חינם
) Gato B

ailag

New member
אה בלעדית כאילו

כי קבוצות שלא לומדות *רק* אנגולה יש עוד..

sorriso1989

New member
קפוארה

כנסי לגוגל ותכתבי קפוארה בסימניה הראשונה יהיה כתוב cordao de ouro כנסי לזה אח``כ תכנסי לאיפה יש ותראי איפה הכי קרוב אלייך.. בהצלחה! אני אישית ממליץ על הקבוצה הזאת..

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אחחח, שחרור מהצבא... זמן קסום. גאטו (האדום פה) כבר הסביר יפה שאין ממה לחשוש, מתחילים מההתחלה ומתקדמים משם
סוגי קפוארה שונים - לא ממש רלוונטי בארצנו הקטנה. החלוקה היחידה לשני סוגים שממש אפשר להבדיל ביניהם זה סגנון אנגולה לעומת סגנון רז'יונל, וכפי שציינו פה יש בארץ רק קבוצה אחת שעוסקת באנגולה באופן בלעדי והם למיטב ידיעתי אי שם בצפון. ההבדלים בין שאר הקבוצות לא אמורים לעניין אותך בתור מתחילה, רק אולי בשלב הרבה יותר מתקדם תוכלי לגבש לך טעם ולהחליט שיש לך העדפה לקבוצה זו או אחרת, וגם אז סביר להניח שזה לא יהיה קריטי. בסופו של יום, כולנו עושים קפוארה, גם אם הדגשים קצת שונים. יש בארץ שתי קבוצות עיקריות - ABADA, CORDAO DE OURO. כאמור יש ביניהם אי אילו הבדלים אבל למי שרוצה פשוט להתחיל הם באמת לא רלוונטיים במיוחד. ל CDO יש קבוצה בגבעתיים (או לפחות הייתה כשאני הייתי שם) של בחור חביב בשם סרג'נטו (זה גם הזמן ללמוד שלכולם בקפוארה יש כינויים, שמחליפים רוב הזמן את השמות הפרטיים שנתנו לנו אמא ואבא
). אם יתחשק לך משום מה להרחיק עד תל אביב (אם למשל זה יסתדר לך עם עבודה כשתמצאי או מכל סיבה אחרת), יש כבר מבחר. ל CDO שלוש קבוצות, שתיים בצפון תל אביב ואחת במרכז. לאבאדה שתי קבוצות, אחת במרכז ואחת בדרום. רבים מחברי הפורום מתאמנים בזו שבמרכז ואת פרטיה תן לך גאטו (נו, האדום הזה). בהצלחה, ואת כמובן מוזמנת להישאר ולספר לנו איך העניינים מתקדמים, לשאול שאלות, לשתף בהצלחות וכל מה שיתחשק לך

MariCDO

New member
הקבוצה של סרג' CDO בקניון גבעתיים

http://www.capoeira-israel.com/Teachers/Sargento/Sargento_Heb.htm אם את רוצה להתצטרף לקבוצה בגבעתיים של סרג', יש פה את הפרטים. אימונים של אחרי צבא בעיקרון בין 21:00 ל23:00 בימי שני וחמישי. וזה ממוקם בקומה 5 של קניון גבעתיים בסטודיו קרן למחול... (אם את רוצה או צריכה יותר פרטים את יכולה לשלוח לי הודעה פרטית גם)

Kalimac

New member
O_ס

כי בקצב שאתה מופיע, נדמה שאפילו היא מגיעה יותר
חבר, אתה חסר. אם מכרית היא, הבא אותה בהזדמנות. חמימה תהיה קבלת הפנים לשניכם.

crespa

New member
סתם עובד עלינו , , לא ישן ולא נעליים!! ../images/Emo11.gif

למעלה