תן לי קודם כל להציע לך
להפסיק את הקפאין ולהתחיל לישון בשעות ההגיוניות שהגוף דורש. כמה קפאין שלא תדחוף לעצמך לא יעזרו לך להיות ער... וזה גם לא הכי בריא. לא צרכתי קפאין בחיי, ואני חיב לא רע בכלל. בכל מקרה, אני הבנתי לאיזה מודוס התכוונת, כי אתה נתת את רצף הצלילים. אם לא היית נותן אותו היינו מדברים על שני דברים שונים. חוץ מזה אני לא רואה שום קשר בין מינור מלודי למודוס לידי: מינור מפה עם דרגה שישית מוגבהת בלבד - פה, סול, לה במול, סי במול, דו רה מי במול פה. לעומתר פה לידי - פה סול לה סי דו רה מי פה. אין שום קשר, ואגב הסולם הראשון לא קיים בטבע. מסיבה פשוטה שמינור כזה יישמע זוועתי הרמונית, אז צריך גם להגביה את הדרגה השביעית. וגם אז אין שום דמיון בין השניים. לא משנה מה תעשה, מודוסים הם מיוחדים. לא תוכל להגיע אליהם דרך המז'ור או המינור. התווים אולי אותו דבר, אבל החשיבה ההרמונית שונה לחלוטין, ומה שמותר לעשות ביצירה מודאלית, תהיה אסורה ביצירה טונאלית. ואולי גם להיפך אבל לא בטוח. ולי לפחות לא ידוע על יותר מדי תשומת לב, בתאוריה שלמדתי שנתיים באקדמיה, לא נגענו בזה בכלל. לדעתי מה שמלמדים זה רק העיקרון הבסיסי, והרבה פחות איך להשתמש בהם ביצירה כלשהיא.