שלום לכולם

celeste

New member
שלום לכולם

אני מקווה שתוכלו לעזור לי... אני מחפשת 2 שירים בעלי משמעות הפוכה (לדוגמא: שיר אחד מדבר על אהבה והשני על פרידה), אני פתוחה לכל הנושאים ולכל האפשרויות. מודה מראש לכל מי שיוכל לעזור

lestatgirl

New member
אמ.....

הדבר הראשון שעולה לי בהקשר לפרידה זה פאונדיישנס של קייט נאש או דריי יור אייז של הסטריטס שירי אהבה אמ.. לאב יו באט יור גריין של הבייבישמבלס? פור לאברס?.. לא יודעת לפי דעתי תצליחי למצוא הכי הרבה אפשרויות בשירים של פיט דוהארטי הליבס ושמבלס או אפילו בי סייד של רייזורלייט וכאלה אני מאמינה שזה דיי קל למצוא, לצערי זה הנושא העיקרי בקרב כותבי שירים בימינו.

celeste

New member
הבהרה

לא חייב רק שירי אהבה אלא כל הנושאים (חופש, אוטופיה וכו) תודה על העזרה

sha na na revol

New member
אאאאאייייין מחיר לחופש...

(סורי, הייתי חייב) לענייניינו: תמיד אפשר להביא איזה Imagine אחד, מול Welcome To The Jungle שהוא דיסטופי. שניהם דוגמאות קלאסיות ומוכרות.
אם מותר לך עברית, אולי תעשי על "ירושלים של זהב" מול "ירושלים של ברזל" של מאיר אריאל.

lestatgirl

New member
אהההה אז אני טיפשה

אז נגיד וויליאם של האות'רס או מרי של הסאבוויז, לעומת וואט ביקיים אוף דה לייקלי לאדס של הליבס.

lestatgirl

New member
ואה כן לא בדקתי את הליריקיה עצמה

אבל אני משערת שזה מנוגד.. איי וואנט יו טו ליב מול איי וונט יו טו סטיי שניהם של מקסימו פארק

Rose131

New member
הממ

יש את join me של HIM שמדבר על למות ביחד וזה שהמוות יאחד אותם וכו'. ויש את 4AM forever של לוסטפרופטס שאומר להחזיק חזק וכו' וכו' לא למות וכו' וכו' או את hold on של גוד שארלוט וכו' וכו' וכו'. אמ..

noamjen

New member
אוקיי, יש המון...

את מחשפת משהו מסויים ( של אותה להקה שני השירים? עם תחושה מסויימת? רק על אהבה או גם על דברים אחרים? בעברית? אנגלית? גרמנית?) תהיי יותר ספציפית ואז נוכל לעזור לך, כי יש מיליון שירים על נושאים הפוכים.

noamjen

New member
משהו שיכול להיות מעניין...

Mr Jones של Counting Crows הוא שיר מדהים שמדבר על הרצון של הסולן להיות מפורסם, ואיך כולם יאהבו אותו וכו' וכו'. כמה שנים אח"כ כשהקאונטיג קרוז נהפכו לאחת מהלהקות הגדולות של ארה"ב (בארץ, חוץ ממסיטר ג'ונס נרשמה דיי קרירות) לסולן כ"כ נמאס להיות מפורסם שהוא שינה את כל המילים בהופעות ועכשיו הוא שם על זה שהוא לא רוצה להיות מפורסם. שני שירים שהם לא בדיוק הפכים אבל מדברים על אותו נושא מזוויות שונות זה Roxanne - Police When The Sun Goes Down - Arctic Monkeys שניהם מדברים על זנות, הראשון הוא מאין תחנונים של הכותב לזונה שתפסיק לעבוד בזה, השני הוא יותר תיאור המצב הקיים ובו יש אפילו אזכור לרוקסן. אני צריכה עוד קצת זמן לחשוב, ואני לא רוצה להפציץ בהודעות - אפשר לשלוח לך עוד הצעות במסרים? (אני פשוט ממש אוהבת להתעסק עם דברים כאלה!)

litaf1

New member
Sweet Child O' Mine

נראלי שככה רושמים.. של Guns N' Roses.... שיר כל כך יפהההה הוא קצת ישן (קצת הרבה...) אקסל כתב את זה לחברה שלו.. (נראה לי שהם התחתנו ואז התגרשו או משו כזה.. אבל זה לא הקטע).

למעלה