שלום לכולם!

Reign In Blood

New member
שלום לכולם!

וזה שוב: אני, אחרי תקופה שלא היה לי אינטרנט.. קיבלתי סט של ברונו וולטר שמבצע על הסמפוניות האחרונות של מוצארט (הכולל מוזיקת לילה זעירה, אוברטורות וכ'ו).. לפי אמזון- גרוע- עדיף קרל בוהם, לפי המוכר- מדהים, אני אישית לא פותח עד שאני יהיה בטוח- אז מה אתם אומרים- להחזיר או להחליף למשהו יותר טוב? כמובן שזאת יכולה להיות שאלה לדיון על ביצועי סמפוניות שונים.. בתודה, הראל

הקיזומ

New member
הצעה ../images/Emo26.gif

אולי תנסה לחפש ולהוריד באימיול (ושות'). שמע אותם ואז תחליט. אולי זו תהיה בכלל החלטה אם להשאר עם הקבצים המורדים או עם הדיסקים.

Reign In Blood

New member
אתה מייעץ לי

להוריד שירים ולא לקנות דיסקים.. כאן קיבלתי תדיסק והשאלה היא האם אין משהו יותר טוב בשוק כיום? תודה בכל אופן- מחכה לביקורות נוספות..

Petrus

New member
למה שלא

תגש לחנות ותשמע בחנות כמה דקות, ותחליט בעצמך?

Molchansky

New member
אמממ..

לא שמעתי את הביצוע שאתה מדבר עליו למעלה אבל אני אישית מכור של בוהם בכל מה שקשור למוצארט אבל זה באמת עניין אישי

Petrus

New member
קראו לי קטנוני

אבל התעתיק הנכון הוא בֶּהם (או אפילו בֶּם), ולא בוהם.

Reign In Blood

New member
פטרוס המומחה

עזרת לי מאוד מאוד מאוד, באמת.. עכשיו אני יודע איך לכתוב בוהם באמת- ושכולם יבינו אותי, אתה בכלל לא קטנוני עכשיו אני יודע שאפשר לשמוע דיסקים בחנויות, במיוחד סט של 4 דיסקים, במיוחד ששאלתי אם אין המלצות- הכל נורא פשוט, יש זמן לשמוע אבל אין זמן לשוחח אני לא ציני- אני מציאותי ועם הצעות כאלו אני באמת לא ישאל פה יותר כלום.. תודה רבה, הראל

holst

New member
אז ככה:

יש לי כמה ביצועים של בהם ביצירות של מוצארט (חליל הקסם וסימפוניות מאוחרות). זה דיי טוב, מעודן, ואחיד מבחינת הנגינה של התזמורת. אתה פשוט צריך להחליט מה אתה מחפש. לפי דעתי מבחינת הביצועים הלא אותנטיים זה אחד הטובים. אם אתה מחפש משהו פחות עדין וקצת יותר נמרץ וצבעוני, אז יש ביצועים של נורינגטון, גרדינר וכו', אבל אותם אני לא מכיר. ועוד דבר: פטרוס הוא ידיד קרוב שלי... אני חושב שהוא הציע לך לשמוע דיסקים בחנות, כי למעשה ככה בוחרים ביצוע. אתה לא חייב לעשות את מה שהוא מציע, אבל אני כן חושב שהוא ראוי ליחס קצת יותר נעים. עידן.

Petrus

New member
כפיות טובה

אנשים רצו לעזור, וזו התגובה שלך? אף אחד לא עשה לך משהו רע או הגיב בצורה לא ראויה. אין לי מושג איפה קנו לך את הסט הזה, אבל בחנות שבה אני עבדתי, ובכל חנות שמציעה שירות נורמלי, משמיעים ללקוחות דיסקים וגם סטים. ואגב, ממה שאני יודע הסט הזה מגיע באריזה סטנדרטית של דיסק כפול, ככה שממש לא אמורה להיות בעיה לסגור אותו בחזרה. לא כולם מכירים את הביצועים, ולא כולם יודעים להמליץ על ביצוע זה או אחר, אז מציעים אופציות אחרות, חלקן מעשיות יותר וחלקן פחות. הכל נכתב כאן בתום לוב ומרצון טוב, והתגובה שלך ממש לא במקום.

cut2

New member
למעשה, עיקר העניין הוא

שאי אפשר באמת להמליץ לאנשים על מוסיקה באמצעות מילים. כלומר, אפשר להגיד, 'אני יותר אוהב את הביצועים של טרוור פינוק לסימפוניות מוצרט מאשר את אלו של קרל בהם', אבל זו דעה של אדם אחד. לכן, להאזין לדגימות באינטרנט/בחנות, זו למעשה העצה הכי טובה שקיבלת כאן, Reign In Blood. תחשוב שהיית פותח את הסט בעקבות עשר המלצות לוהטות מחברי הפורום, ותוך 3 דקות היית מתבאס. לא חבל?

../images/Emo31.gif

מישהו הגיב לך ולא מצא חן בעיניך? תענה "תודה, אבל לא תודה", או שאל תענה בכלל. אבל לתקוף מי שבסך הכל ניסה לעזור לך בדרך שנראתה לו הכי הגיונית - זה סתם לא מנומס. ובקשר לקטנוניות - אני תמיד מתקנת אנשים בדברים שחשובים לי (בדר"כ זה קשור איכשהו לפעלים בגוף ראשון בעתיד שמתחילים ב-י'...
). אולי אני טרחנית וקטנונית, אבל יש סיכוי שבפעם הבאה הם יכתבו את זה נכון. וחוץ מזה, לפטרוס - אני לא בטוחה שיש תעתיק רשמי ל-O עם אומלאוט. זה לא O ולא E. זה באמצע.

Petrus

New member
חוקי תעתיק

"בתעתיק לעברית מגרמנית מתעתקים Ü תמיד כחיריק, Ö ו-Ä כצירה או סגול." (ויקיפדיה) דוגמאות לתעתיק המקובל של ö כצירה או סגול הן למשל גתה, שנברג, גרינג וגטינגן. מקווה ששוכנעת.

למרות שויקי זה לא מקור המידע המוסמך ביותר-

אני מניחה שאתה צודק. ובכל זאת - גם אם כך אומרים חוקי התעתיק, לא ככה אומרים את זה!
דרך אגב, כשעוד הייתי כותבת לי מלים בגרמנית בעברית, הייתי עושה ו' עם אומלאוט (או ו'+שורוק+אומלאוט). אולי אציע את הרעיון הזה לאקדמיה
.

למעלה