דיאטיפ (או כל סוכרזית נוזלית אחרת, אבל דיאטיפ לדעתי מומלץ במיוחד) כמחליף אולטימטיבי לסוכר. יש כוסית מדידה שמראה לך כמה טיפות שוות לאיזו כמות סוכר, והעוגה יוצאת מתוקה...
אני ממליצה לך לחפש את הספר "ללא סוכר- בישול ודיאטה". הוא נערך ונכתב במיוחד לחולי סוכרת הוא מספק ייעוץ בנושאי תזונה נכונה וקצת הדרכה רפואית. בספר מלא מתכונים לקינוחים ודברים טובים (במיוחד עוגות וגלידות...) בהצלחה...
גם לי המליצו על הדיאטיפ ואני אקנה אותו. השאלה שלי - איך זה מסתדר מבחינת הנפח בעוגה למשל ? להחליף כוס סוכר בכמה טיפות דיאטיפ לא ישנה את המרקם שלה ? תודה
אם משתמשים בדיאטיפ, יש סיכוי שהעוגה לא תתפח כל-כך ואולי גם תתפורר מעט. זה ממש לא נורא, אבל אם רוצים שיפור בתוצאות - רצוי לאפות עוגה ממתכון שהוא מראש מותאם לחולי סכרת - היינו, מתכון של עוגה ללא סוכר (למשל - שמופיע באחד הספרים הנזכרים מעלה). כך התוצאה טובה יותר. אבל מבחינת הטעם - זה יוצא די דומה.