שלום לכולם

ddh1

New member
שלום לכולם

תודה על הפורום הנפלא. יוכי אני פשוט גאה בך. את אחרי לידה וכבר חזרת למטבח בגדול!!! שה' יברך אותך תמיד- אשרייך! ולכם פורום יקר, תודה על כל העצות והמתכונים והבית המקסים. בשבת הקרובה יש לנו אורחים שלא יכולים לאכול מוצרים מקמח. אני צריכה בבקשה מתכונים לעוגות ופשטידות ודברים טעימים ללא קמח. תודה מראש דינה
 

יוכי68

New member
בעייה של ציליאק? האם מותר קמח תירס או

קונפלור? ותודה על הפרגון.......כיף לי!
 

חנהפ

Active member
ואדייק, לחלבון החיטה -גלוטן שמצוי אף

במיני הדגן האחרים:שיפון, שבולת שועל
 

יוכי68

New member
דינה, מצאתי מתכון לפשטידה מפצפוצי אורז

פשטידת פצפוצי אורז 1 / מאתר ציליאק 4 כוסות פצפוצי אורז 3 ביצים 2 מיכלים של קוטג' 2 כפות שטוחות אבקת מרק בצל או פטריות 2 כפות שמן פלפל שחור, מעט מלח בוחשים היטב הכל ביחד. אופים בחום בינוני כ- 40 דקות. לדעתי אפשר להחליף בפשטידות הרגילות את המרכיב - פירורי לחם בקמח תירס.
 

יוכי68

New member
את יכולה להכין עוגיות מחלבה ופצפוצי אורז

פצפוצי אורז וחלבה / מתכון שקיבלתי מחברה/יוכי בסיר - על להבה בינונית: חצי חב' מרגרינה/חמאה 100 גר' חצי כוס סוכר 2 כפות דבש 100 גר' חלבה לערבב עד להמסת המרגרינה - להוסיף כף גדושה נס קפה ולערבב. להסיר מהאש. להוסיף אגוזים/בוטנים גרוסים ושומשום עפ"י טעמכם – להוסיף: 5 כוסות גדושות של פצפוצי אורז לערבב הכל היטב ולשטח את התערובת בשני מגשים - להשתדל באופן אחיד. להכניס למקפיא למס' דקות , להוציא ולחתוך. לשמור במקרר - פשוט וטעים מאוד..
 

יוכי68

New member
את יכולה להכין עוגיות מחלבה ופצפוצי אורז

פצפוצי אורז וחלבה / מתכון שקיבלתי מחברה/יוכי בסיר - על להבה בינונית: חצי חב' מרגרינה/חמאה 100 גר' חצי כוס סוכר 2 כפות דבש 100 גר' חלבה לערבב עד להמסת המרגרינה - להוסיף כף גדושה נס קפה ולערבב. להסיר מהאש. להוסיף אגוזים/בוטנים גרוסים ושומשום עפ"י טעמכם – להוסיף: 5 כוסות גדושות של פצפוצי אורז לערבב הכל היטב ולשטח את התערובת בשני מגשים - להשתדל באופן אחיד. להכניס למקפיא למס' דקות , להוציא ולחתוך. לשמור במקרר - פשוט וטעים מאוד..
 

יוכי68

New member
עוגת אגוזים קקאו וקרם שוקולד

• עוגת אגוזים קקאו וקרם שוקולדו pirge ו 16:04 | 06/05/05 /פורום בישול לילדים עוגת אגוזים שוקולד וקצפת קרה עוגה בלי קמח...... תבנית 26 משומנת 200 גרם אגוזים טחונים 120 גרם מרגרינה\חמאה 3\2 כוסות סוכר 3 ביצים שלמות 2 כפות גדושות אבקת קקאו כפית אבקת אפיה קורט מלח ציפוי על העוגה החמה: 200 גרם שוקולד מריר קרם: 2 שמנות מתוקות שמנות 4 כפות סוכר 2 כפות רום ציפוי על הקצפת: 100 גרם שוקולד במקלף ירקות כתלתלים לכיסוי העוגה. מערבלים חמאה סוכר וביצים לתערובת קצפית. מוסיפים את יתר המרכיבים ואופים בחום 170 כחצי שעה מיד כשמוציאים את העוגה מהתנור מהתנור לשבור עליה קוביות של 200 גרם שוקולד ולמרוח. להקציף 2 שמנות מתוקות 38% בתוספת 4 כפות סוכר ועם 2 כפות רום., לקצף יציב. מורחים על השוקולד באופן שווה. קולפים בקופלן ירקות 100 גרם שוקולד ומניחים תלתלי שוקולד על הקצפת. שומרים בהקפאה. אפשר לקרר את תחתית העוגה ה י ט ב ולמרוח במקום קוביות השוקולד.. בממרחים אחרים כמו ריבה ביתית טובה - או ממרח חלבה - או תמרים -ממרח אגוזים - ממרח ריבת חלב .
 

יוכי68

New member
עוגת גבינה מוצלחת

• עוגת גבינה מפוארת- הכי גבוהה בעולםו pirge ו 16:23 | 06/05/05 / פורום בישול לילדים עוגת גבינה הכי הכי אין פשלות--תמיד תמיד מצליחה- 4 גביעי גבינה לבנה 9 אחוז שמנת חמוצה 6 ביצים כוס ורבע סוכר 2 כפות קורנפלור שקית אינסטנט פודינג שלמה קליפת לימון מגוררת להקציף חלבונים וסוכר בקערה נפרדת מערבבים בכף עץ את יתר החומרים. מערבבים את הקצף עם הגבינה לאט לאט בתנועות קיפול. אופים בתבנית 26 משומנת בחום 175 מעלות כשעה. אחרי חצי שעה, אם העוגה שחומה, מניחים דף ניר כסף מלמעלה, וממשיכים לאפות. העוגה מעט רועדת וזה בסדר, היא תתייצב במקרר. לצנן היטב במקרר. לצפות: בשמנת מתוקה כוס חלב אינסטנט פודינג 2 כפות אבקת סוכר להגיש על כל מנה תותים יפים
 

יוכי68

New member
עוגת פרג ושוקולד של רוני ונציה

מתכון: עוגת פרג ושוקולד של רוני ונציה רכיבים: 100 גר' שוקולד מריר, בקוביות 100 גר' חמאה, בקוביות 2 כפות ברנדי 1 כפית תמצית וניל טהור 6 ביצים, מופרדות 1 כוס סוכר 2 כוסות פרג, טחון טרי (170 גר') 1/2 כוס שקדים טחונים קורט מלח אבקת סוכר, לקישוט הכלים: תבנית קפיצית 24 ס"מ, משומנת אופן הכנה: מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות). ממיסים את השוקולד עם החמאה, הברנדי והווניל בקערה מעל לסיר עם אדים. בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבלים במהירות נמוכה, לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפרג ואת השקדים (התערובת תראה "כבדה"). בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם קורט מלח, עד לקבלת קצף לבן. בהדרגה מוסיפים את 1/2 כוס הסוכר שנותרה, ומקציפים עד לקבלת קצף יציב וגמיש. מקפלים 1/3 מכמות הקצף לתוך תערובת השוקולד והפרג (כדי שתהיה יותר קלילה), ולאחר מכן מקפלים פנימה את שארית הקצף. יוצקים לתבנית, ואופים כ-35 דקות עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. מצננים בתבנית על רשת (העוגה צונחת מעט עם הצינון). בתום הצינון מעבירים סכין קטנה מסביב לדפנות ומשחררים את התכנית. אופן ההגשה: בוזקים אבקת סוכר בקלילות מעל ואפשר גם עם מעט קצפת בצד. הערות: מקור המתכון: רוני ונציה
 

יוכי68

New member
רותי, חוץ מהפצפוצי אורז וחלבה לא ניסיתי דבר

מהמתכונים, חיפשתי עבור דינה מתכונים, השתדלתי להיצמד להמלצות שנלוו למתכון. הפרג נראית לי קלה ומבטיחה.
 

רותי410

New member
טוב, אם תנסי לפני, תכתבי רשמים

הפצפוצי אורז זה משהו שהשכנה שלי תמיד היתה מביאה לי, והייתי מטורפת על זה. היא אמרה לי שזה מתכון קלי-קלות, אבל אף פעם לא התאמצתי לקחת ממנה את המתכון. אחרי שהיא עברה דירה, הצטערתי שלא לקחתי, ולא היה לי נעים להתקשר אליה כדי לבקש את המתכון. כשראיתי את המתכון הזה בפורום ישר נתתי צרחות של אושר. סוף-סוף תהיה לי אפשרות לעשות אותו. תודה
 

ddh1

New member
שיחקתם אותה! ממש תודה רבה לכל העונים

עזרתם לי מאוד
 

Rebeccan

New member
../images/Emo91.gif עוגיות שומשום שקד Rebeccan

ללא קמח וללא כולסטרול - עוגיות בריאות עוגיות שומשום שקד Rebeccan 3 חלבונים 2 כפות מיץ לימון קורט מלח 3/4 כוס סוכר 3 כוסות שומשום (אפשר חצי חצי לבן ומלא) 3/4 כוס שקדים טחונים 1/2 כפית הל טחון 1-2 כפות לימונצ'לו (לא חובה, אבל הטעם נפלא) עוגיות שומשום שקד Rebeccan הכנה: מחממים תנור ל- 160 מעלות מפזרים 2-3 כפות מים בתבנית (מונע החלקת הנייר) מניחים נייר אפיה 3 החלבונים בקערה + קורט מלח מערבבים במטרף ידני (ראו צילום ראשון) לאחר שינוי צבע ומרקם - מוסיפים מיץ לימון מוסיפים את הסוכר, מקציפים קלות מערבבים פנימה את השומשום, השקדים, הל טחון ולימונצ'לו מערבבים קלות - לא לערבב בחוזקה מניחים בכף כמות של 2/3 כף במרחקים טובים העוגיות מתפשטות לרוחב .... אופים עד להזהבת השוליים - מצננים ואז מורידים מהנייר מאחסנים בכלי אטום אלתורים
אפשר לשלב חמוציות - 3-4 כפות
אפשר להמיר שקדים בקוקוס טחון
אפשר גם לאפות בתוך עטרות נייר - מניחים צמד עטרות, ממלאים 1/3-1/2 בלבד
 

רותי410

New member
אם זאת בעיה של גלוטן יש היום קמח בלי גלוטן

נדמה לי ששל שטיבל, ואפשר להכין מתכונים עם הקמח הזה במקום הקמח הרגיל. צריך לברר איפה מוכרים
 
למעלה