שלום לכולם

sheera85

New member
שלום לכולם

רציתי להתעניין בכמה נושאים בקשר לריפוי בעיסוק. עברתי ניתוח לפני כ3 ימים בעקבות קרע בגיד באצבע שלישית בכף היד. היום שמו לי סד קליינהרט על היד וזאת לא תחושה נחמדה במיוחד. שאלותיי הן בקשר לתהליך ההחלמה.הסבירו לי שאני אצטרך להתחיל טיפול כבר משבוע הבא כמדומני,ייתכן ואני טועה פשוט הציפו אותי עם מגוון תאריכים לדברים שונים ויש אפשרות שאני מתבלבלת. כמו כן,הסבירו לי שבשביל החלמה מלאה עליי להיות עם הסד במשך כ-6 שבועות,האם נכון הדבר? הבנתי שהטיפול הוא יומיומי כמעט,מה בדיוק עוברים בטיפול הזה?והאם הוא באמת נמשך זמן ארוך כל כך? ולשאלה החשובה ביותר בשבילי,אני הייתי אמורה לטוס לאמריקה וכנראה שאאלץ לדחות את הטיסה,השאלה היא אם זה עד סוף הטיפולים או שבאיזה שלב זה כבר הופך להיות טיפולים שאוכל לבצע לבד בלי מישהו צמוד אליי? אשמח לשמוע את עצתכם ותודה רבה על כל פיסת מידע שתוכל לעזור,

אני מקווה

שתיכף תיכנס מישהי שהיא מומחית כף יד לענות לך באופן יותר ספציפי - אבל בגדול רוב התשובות הן כן כן - צריך 6 שבועות\ כן - צריך טיפול יום יומי כן - הוא נמשך את כל הזמן הזה כן- קרוב לודאי שתצטרכי לדחות את הנסיעה בקושי בניתוחי תפירת גידים הוא שרוצים להתחיל לעבוד על תנועה כדי שהגיד לא יתקצר, בלי לקרוע את מה שתפרו לך. התהליך הזה הוא מאוד הדרגתי וצריך ליישם פרוטוקול טיפול צמוד ויום יומי.

sheera85

New member
שאלה נוספת

6 שבועות להורדת הסד וסיום טיפולים?או שיש להמשיך טיפולים,במידה וכן כמה זמן בדרך כלל,אני יודעת שזה אינדבידואלי,נמשך הטיפול לאחר מכן?עם 6 שבועות אני אסתדר אחרי זה זה הופך להיות יותר מורכב.... תודה,

קודם

שתראי איך את מחלימה - אחר כך תהיי יותר חכמה בקשר ללו"ז אי אפשר ככה מרחוק לנבא

א ו ט י

New member
שלום

כמו שיעל הסבירה אז כן, הטיפול בקריעות גידים הוא מורכב ומצריך טיפול צמוד ותחת השגחת מרפאה בעיסוק. קשה להגיד לך כאן ועכשיו בדיוק כמה טיפול תצטרכי מעבר ל-6 השבועות הראשונים (הקריטיים), אבל אתן לך טיפ קטן...... ככל שתקפידי על הטיפול ומילוי כל ההנחיות והתרגולים שניתנים לך ע"י המרפאה בעיסוק, כך יש יותר סיכוי שלא תזדקקי לטיפול ממושך כל כך..... את נשמעת צעירה ויש סיכוי סביר שהחלמתך תבוא ללא הפרעות מיוחדות, אבל שוב - בתנאי שתקפידי למלא את הנחיות המטפלת שלך ולהיצמד לכללי הטיפול. באם תיצמדי להנחיות אני מניחה שתוכלי כעבור 6 שבועות להמשיך לטפל ביד בעצמך ללא צורך במעקב צמוד של מרפאה בעיסוק. חשוב לי להדגיש שמה שנאמר כאן נאמר בלי לדעת מה המקרה הספציפי שלך ואינו מחליף המלצה של מי שמכיר את המקרה.... סתם שתקחי לתשומת ליבך. תהיי בריאה!

יפעתג

New member
עוד כמה מילים

בנוסף למה שאמרו קודמי, לאחר 6 השבועות הראשונים בהם היד בסד מתחילה פאזה אחרת בטיפול, וחשוב מאוד גם אז להיות בטיפול ובמעקב של אנשי המקצוע. האורך של הפאזה הזו שונה ממטופל למטופל, וקשה להעריך מראש כמה זמן זה יקח. בכל מקרה, אני מאחלת לך רפואה שלמה, אין לך כרגע ברירה אלא לגלות סבלנות ואורך רוח, אין קיצורי דרך בתהליך ההחלמה לאחר תפירות גידים.

למעלה