שלום לכולם

Adi Berman

New member
שלום לכולם

בדרך כלל אני משתתף בפורום השכן-טיסנים, שמי עדי ואני מתגורר בניו יורק למטרות לימודים ועבודה. רציתי לדעת האים יש בבעלותו של משהו בארץ מטוס אירובטי מסוג סוחוי 31 או 26 אני מצרף עבורכם סרטון קצר של טייס מוכשר בשם Jurgis KAIRYS שביצע עם סוחוי 31 מעבר מדהים מתחת לגשר . תהנו עדי.

התשובה הקצרה היא - לא

המטוסים הארובטים הטסים היחידים בישראל כיום הם: 1. ACRO SPORT 2. ZLIN דו מושבי (שנים) 3. PITTS S2B 4. GILES 200 6. אז"מ דריפטר ארובאטי 6. אז"מ רנגייד (חצי ארובאטי) (שנים) אם שכחתי מטוס, מישהו יתקן אותי מהר מאד

tomper

New member
כבר בארץ, כמעט מרושיין...

אפשר להוסיף לרשימה גם את ה: texan (אז"מ גם..) היפיפה - גם אם יכולות חצי אוירובטיות...

לטקסן מגבלת 4.4G - לא ארובטי

חצי ארובטי - מטוס שבעקרון מוגדר ארובאטי, אבל מערכת המנוע שלו אינה מאפשרת טיסה ב G שלילי. עם מגבלה של 4.4G אפילו ביצוע LOOP עשוי להסתיים במעבר מגבלה. (לולאה דורשת כ 3.5G בדרך כלל, אבל השתהות במשיכה הסופית, שגוררת עליה במהירות באנך כלפי מטה, יכולה בקלות לגרום למשיכת יותר מ 4G)

Adi Berman

New member
רק מתוך סקרנות..

בבעלות מי הפיטס והגיליס 200 ? ואיזה מנועים יש בהם?

אם אתה סקרן

אז למה לא הקלקת על השם שלי? שם יכולת לראות שאני הבעלים של הפיטס ... 260 כ"ס. ה GILES שייך לאדם דתי שאנני מכיר, והמטוס בחיפה. למיטב ידיעתי 180 כ"ס

4XCGP C152 אירובטי

כיום נמצא בהרצליה - "אויה" כמדומני - בזמנו היה בבעלות "כנפי פז" והיה אוירובטי! רבים מאיתנו למדו עליו אוירובטיקה בסיסית. אא אני לא טועה מגבלתו היחידה היתה בכך שאסור היה לטוס איתו הפוך לאורך זמן.

למעלה