שלום לכולם..

שלום לכולם..

לפני שנה היתי בפולין, בצאתי ממחנה טרבלינקה שמתי דגל(כמו שתולים על המכונית ביום העצמאות)על האנדרטה של האבנים בכניסה למחנה. מי שיש לו תמונות מהשנה האחרונה של האבנים היתי שמח אם הוא היה יכול לעלות אותם לכאן...מעניין אותי מאוד אם הדגל עדין נשאר... תודה רבה

Old Cat

New member
וזה מחזיר אותי לנושא עתיק ומעיק

חברי משלחות נוהגים להשאיר אחריהם כל מיני דברים. אם זה דגלים שעפים ברוח או נראים כמו סמרטוט עלוב בתוך יומיים ויותר מציגים בושה מאשר גאווה, ואם זה נרות נשמה שנשארים וקופסאותיהם מחלידות כבערימת האשפה, ואפילו ערימות של שקיות חטיפים או טישיו משומש שנזרק ליד האנדרטה. עדיין לא ברור לי מה הבעיה שכל משלחת תגיע עם שקיות ניילון גדולות, אפילו שקיות זבל רגילות שמתמשים בבית, וקודם כל תאסוף את שאריות נרות הנשמה שהשאירו הקודמים להם. כמעט בכל תחנת דלק בדרך אפשר לעצור רגע ואחד המבוגרים יוריד את זה לעגלת האיסוף הקרובה. עדיין לא ברור לי מדוע אי אפשר את אריזת החטיפים לשמור בכיס או בשקית ניילון קטנה קשורה וצמודה עד שמגיעים למקום בו יש פח אשפה. נכון שהמורים לא יוזמים דבר כזה, אבל מצד שני אלו מורים אז מה כבר אפשר לדרוש מהם......... לא ברור לי מדוע תלמידים לא יוזמים דבר כזה.

שירנות

New member
נכון

בכל אתר שהגענו אליו והיו בו נרות נשמה ישנים או כל מה שהזכרת קיבלנו שקיות ואספנו וניקינו את המקום כי על אף הצורך שלנו להשאיר משו משלנו שיראה גאווה צריך לשמור על הכבוד של המקום ועל הנקיון שלו.

שירנות

New member
יש לי

אבל לא זכור לי שיש בהם דגל אם אתה רוצה בכל זאת אז אני ישלח לך כמה אבל במייל כי אין לי כח זה מעצבן להעלות אחת אחת.

למעלה