שלום לכולם!

butterfly2007

New member
שלום לכולם!

אני חדשה בפורום ורציתי לשאול את דעתכם.. אתם חושבים שהסרט מתאים לילדה בת 6 או שהוא סתם יטפח בה תקוות שוא?

ע ו פ ר ה

New member
בוקר טוב

לדעתי הוא לא מתאים לילדה בת 6 ולו מהסיבה שהוא מדבר לבוגרים יותר. את בהחלט יכולה להעביר את המסר לילדה אבל לא להושיב אותה לצפות בו. את בהחלט יכולה לטפח בה את הביטחון שדברים שאנחנו מאוד רוצים, בסוף מתגשמים. להסביר לה איך היא יכולה לדמיין דברים שהיא רוצה, לגזור ולהדביק תמונות. באהבה עופרה

מסכים עם עופרה

לדעתי הסרט לא מתאים לבני 6, אך ישנם ספרי ילדים מקסימים שמעבירים רעיונות נפלאים.

MAGIC39

New member
היי דרור,

יש לך דוגמאות לספרי ילדים ברוח הזו? או אתה מדבר על אגדות למיניהם שמעבירות מסרים חיוביים לילדים?

doingood

New member
כמה ספרים נחמדים

לא בכל הספרים עיינתי לאחרונה, אבל הם השאירו עלי רושם חיובי: 1. דרקון אין דבר כזה. 2. חיפוש מחפש משמעות (של עמית אופיר שכתב פה בפורום). 3. העץ הנדיב. 4. מר O פוגש את... 5. פו הדב. 6. המגדל הפורח באוויר (קשה מאוד להשגה). קריאה מהנה

kikona126

New member
היום שמו שיר מסויים ברדיו

מרחוב סומסום. משהו אבא קרוקודיל/תנין.... אני אבדוק ביוטיוב

...

אני תמיד אומר שאין כזה דבר גיל מוקדם מדי וגיל מאוחר מדי. אותו הדבר גם פה. חשוב שכל בן אדם (לא חשוב באיזה גיל) יראה את הסרט ויפנים את העקרונות שלו. לי בכל אופן הוא עזר מאוד. מקווה שעזרתי

kikona126

New member
שלום

וברוכה הבאה
אני מסכימה עם התשובות שניתנו לך. אינני אמא, ובגידול ילדים אני לא מבינה כל כך טוב, אולם השאלה נשאלה בעבר בפורום, תוכלי למצוא את הדיון עליה בטאג ליינס
וכמובן להוסיף את דעתך

gils33

New member
ברוכים הבאים קודם כל

אבל אני הורה ויכול לאמר שאני כל הזמן מחדיר לילדים שלי את הסוד בהטפה, דוגמא לזה שזה מחלחל אוכל לתת בכך ששבוע שעבר עלינו במצדה משביל הנחש.. הבן שלי באמצע ראה שאני "מעולף" הסתכל עליי ואמר לי אבא תדמיין שאתה מצליח לעשות את זה בקלות ותראה כמה קל יהיה לך,אז נפל לי האסימון שאני מתחיל לקצור את הפירות. יש עוד ים של דוגמאות של חזון,יעדים,יצירת מציאות וכוליי,פשוט לשבת וללמד אותם,הם מבינים הכל, גם אם הם קטנים. חייב להגיד תודה לילדים המדהימים שלי -לא יכול להתאפק. חח לילה טוב ובהצלחה

MAGIC39

New member
gils33 אהלן , גם לי יש דוגמא טריה,

אתמול צפיתי עם ביתי בת השבע בתכנית נולד לרקוד, וגם היא חיה באורחות הסוד בבית כהוויה, כדרך חיים, כשפה, זה לא משהו חריג, אלא הוויה, ותוך כדי הצפיה היא שמה דגש על האמירות של המשתתפים שנבחנים, ועל הבעות הפנים שלהם, ולפתע אחד המתחרים אמר משהו כמו: שיט אני לא אצליח לעבור את זה, ואז ביתי אמרה לי בתום לב, אמא, הוא לא מאמין בעצמו, אז הוא בטח לא יצליח, והנהנתי בראשי, ונתתי לה להרגיש שהיא צודקת ואת השיחה איתה פיתחתי באופן מאד טבעי שלא יראה שאני מנסה להראות לה את הדרך במאמץ, אלא לתת לה להבין בצורה הכי טבעית שמה שהיא אמרה הוא נכון, והיא הבחינה תוך כדי בשפת הגוף של המתחרים מתי הם הביעו חיוך אינסופי כזה ומתי היו שקמטו את המצח בשפה ששידרה מצוקה ובהתאם לכך היא אמרה מי יעבור ומי לא, ונחשו מה? היא צדקה, אז מה שרציתי לומר לגבי ילדים זה להעביר להם את המסרים בדרך החוויה ההוויתית של חיינו, כדי שיראו את זה מול עיניהם ומתוך זה הם יפתחו את הגישה הזו לחיים. תודה על השיתוף המעניין הזה עם ילדייך במצדה. ובכלל כשזה אמור לגבי ילדים זה מאד מעניין הדרך היצירתית שלהם להביע עצמם. באמת מדהים.

למעלה