שלום לכולם..........

דובב

New member
שלום לכולם..........

גיליתי רק היום את הפורום הנחמד הזה ואני רואה כאן כמה שמות מוכרים מפורומים אחרים בהם אני משתתף......... יש לי כלבים, תוכים ארנבונים ולהקת יונים מעורבות שאצלי מילדות (כבר 16 שנה כמעט...........) ועוד כל מיני נוספים החלום שלי הוא להקים משק אוטרקי אורגני שתשלב בין בע"ח (לא לשחיטה) וגידול צמחים ....זהו........

ברוך הבא ../images/Emo24.gif

חלום נפלא ופיוטי אשמח לשמוע עוד עליו, מה הכוונה משק אוטרקי?

דובב

New member
משק אוטרקי הוא משק

שיכול לקיים את עצמו, האידיאל הוא קיום מלא אבל גם קיום חלקי יספיק בינתיים ( אני גר בעיר.) במשק כזה כל מרכיב אפשר לנצל בחלקו או במלואו למרכיב הבא למשל הזבל של בעלי החיים יכול לשמש כדשן לצמחים ואלה מצידם יכולים לשמש חזרה כמזון לבעלי חיים, כמו כן שימוש בבעלי החיים לטובת המשק לדוגמא הכנת שטח לגידול ירקות ע"י שימוש בעזים, חמורים תרנגולות וכו.

אה הבנתי, זה מה שאני כבר התחלתי לעשות

פשוט לא ידעתי שככה קוראים לזה
בעיקרון היום הביצים מגיעות מהתרנגולות שלנו, גידלנו קצת ירקות וכרגע אנחנו בקפיאה ולא גודל לנו משהו מיוחד, העיזים מתישהו יפיקו חלב לתועלתנו
וכמובן היציאות שלכל החיות שלנו משמשים כדשן, כמובן שיש עוד הרבה אנחנו יכולים לעשות אבל לאט לאט
אז מאחל לך שבקרוב תתחיל ליצור לך משק אוטרקי

kerengil

New member
ירקות

חסה!!! העונה המושלמת לחסה!!! זה הגידול הכי מוצלח לדעתי, גם לאדם וגם לבעלי החיים.

וואלה??

ככה זה הפינת חי שיש לנו בבית ספר ! וואלה מאוד כיף השילוב הזה אבל לצערי הפינת חי לא עמדה מבחינה כלכלית ולכן נאלצנו למכור הרבה מאוד בעלי חיים חביבים רק כדי שנוכל להשאיר אותה פתוחה וקיימת כרגע כנראה המצב בסדר גמור

למעלה