שלום לכולם!

sivan1710

New member
שלום לכולם!

יש לי שאלה שלא קשורה למוסיקה אבל כן קשורה לברזיל. אני מקווה שזה בסדר לנסות לשאול כאן. אני רוצה לברר משהו בקשר לחיפוש שורשים של מכרים, הם מברזיל וכנראה עושים לאחרונה חיפוש שורשים בהונגריה, באיזור בודפסט, וחשבתי לנסות לעזור. באופן כללי, האם יש מספר רב של הונגרים בברזיל? האם היתה בכלל הגירה מסויימת של הונגרים לברזיל? לא בהכרח של יהודים. זה מאוד חשוב להם והם בודקים גם בהולנד, באיזור אמסטרדם. מישהו יודע משהו על דבר כזה? אולי שמע או הכיר אנשים מברזיל שמחפשים קרובים באיזורים האלה בזמן האחרון? אולי יש איזו דרך לסייע להם או משהו כזה. ודרך אגב, יש לכם פורום מאוד נחמד, אני מקווה שאפשר לשאול שאלות נוספות שקשורות למקום, כמו תרגום או טלפונים וכו'. תודה רבה!

bethania

New member
אם הבנתי נכון

אתה שואל האם היתה הגירה מהולנד ומהונגריה אל ברזיל, אז ככה תגיד לאן בברזיל תגיד מתי בערך, כל הפרטים האלה חשובים, אין שאלות כלליות, יש להניח שמכל ארץ הגיעו לברזיל, משום שהיא מדינת מהגרים, אנא תן יותר פרטים.

sivan1710

New member
לא כל כך

קודם כל, זה לא אתה, זו את. סיון זה שם של בת. תודה על התשובה, אבל אין לי פרטים מדוייקים של ההגירה וכו', אני רק יודעת שהם קשורים לאיטלקים בסן פאולו. אני מבינה שיש בעיקר אוכלוסיה של איטלקים, אבל לא צריך לברר עליהם כי הם לא מחפשים באיטליה, הם מחפשים בהונגריה. בקשר לחיפוש של המכרים, אני יודעת שהמהגרים אמורים להיות האנשים המבוגרים במשפחה, נגיד בני 80-90, והילדים שלהם בני 60-70, האם גם הם היגרו בגיל צעיר או שהם נולדו בברזיל? הדור הצעיר יותר בני 30-40 נולדו בברזיל , זה אני יודעת בטוח. אני מקווה שאפשר להבין קצת יותר עכשיו , תוכלי לומר אם הם יהודים? מה הסיכויים שאולי אלה שהגיעו ממזרח אירופה הם יהודים? אני מכירה ברזילאיים יהודים שהגיעו מפולין, אז זה נראה סביר ככה, כי רוב האיטלקים שם הם כנראה לא יהודים. אני מתכוונת לעובדה שהם כנראה מחפשים שורשים יהודיים בצד של מזרח אירופה במשפחה, זה אפשרי? אני אשמח לכל תשובה. תודה רבה, סיון

shellyland

New member
היה לי פעם איזשהו ספר נחמד וישן

על היהודים בברזיל, אבל השאלתי אותו למישהו ומעולם לא קיבלתיו בחזרה.

sivan1710

New member
shellyland אפשר שאלה אחרת?

אולי אפשר לשאול משהו אחר בבקשה , אני רוצה לדעת משהו בקשר לרשת הסלולרית בריו CLARO , האם את נמצאת בריו? הבנתי שיש המון מספרים של סלולר כמעט זהים, רק עם שינויים קלים, וזה קרה כתוצאה מהתרחבות הרשת הסלולרית, יש עודף מנויים ובסוף יש המון טעויות בדרך. את יודעת במקרה אם אפשר לשלוח הודעת תמונה בטלפון מכאן לשם? כלומר מסלולר ישראלי לסלולר ברזילאי , לדוגמא - מסלקום לקלרו ,הודעות טקסט נשלחות ככל הנראה, אני לא יודעת לגבי הודעות מולטימדיה. קודם היתה לי בעיה רצינית עם אחד הטלפונים של CLARO, פעם סגור,פעם פתוח, מוזר ומסובך נושא הסלולר בברזיל, אולי בגלל זה כולם מחזיקים בכמה טלפונים וכל הזמן מחליפים. אני מאוד אשמח לתשובה ממך או מכל אחד שיודע משהו על זה. תודה.

shellyland

New member
סורי. ממש אין לי מושג.

כשהייתי שם השתמשתי בסלולרי של אורנג' מהארץ, על רשת TIM. אני אנסה לשאול.

orid

New member
אני יודע על הודעות SMS

את יכולה להכנס לאתר של claro ושם יש לך אופציה לבחור מחוז ואחר מכן יפתח לך תיבת טקסט שבו תוכלי לכתוב הודעה ולשלוח למס' הסלולרי המבוקש... http://www.claroideias.com.br/portal/site/CIdeias/index.jsp

sivan1710

New member
מה עם הודעות MMS ?

תודה , אני מכירה את האתר של CLARO אבל קצת מסובך שם ונראה שזה יותר מתאים לשני מנויים של הרשת גם השולח וגם המקבל, או לפחות שהשולח יהיה מנוי ברשת סלולרית של ברזיל גם כן. בכל אופן, אני מסתדרת עם שליחת הודעות הטקסט ישר מהטלפון שלי , רק שאני לא יודעת אם השירות או המכשירים תומכים גם בהודעות תמונה , מולטימידיה MMS.

shellyland

New member
קיבלתי תשובה מברזיל

שזה לא תלוי בחברת הסלולר, אלא בתכנית של כל מנוי. ישנן תכניות שכוללות קבלת SMS ודומיו וישנן כאלה שלא. הכי פשוט: לנסות לשלוח ולראות אם זה מגיע או לא.

sivan1710

New member
תודה , נראה נכון

תודה שבדקת , באמת הכי טוב לשלוח ולראות, קצת קשה לי לבדוק עם המנוי הזה אם זה מגיע אבל אני אנסה. אז בכל תוכנית יש משהו אחר , אבל עוד לא שמעתי על טלפון שמתוכנן לא לקבל שיחות, לפני כמה חודשים היתה לי בעיה עם הטלפון המסויים הזה של מישהו שנסע מחוץ לברזיל וגם כשהוא חזר נשמעה אותה הודעה בדיוק, משהו כמו: claro informa, esse numero esta programmado para nao receber ligacaos לאחר מכן, כל פעם הטלפון היה משתנה, ולפעמים נפתח ומישהו היה עונה ולפעמים לא היה שום דבר, כל הזמן משהו אחר. מישהי מהעיר שבאה מברזיל הסבירה לי מה זה אומר, שהמספר הזה מתוכנת לא לקבל שיחות. באותה תקופה לא יכולתי להבין הודעה קולית בפורטוגזית אבל השתפרתי עם הזמן , למדתי יותר לבד רק מקריאה, כתיבה ושימוש בתרגום. אם כבר מדברים על זה , אני צריכה להמשיך ללמוד. אולי את יודעת איפה אפשר לקחת קורס מזורז ללימודי פורטוגזית באיזור המרכז? חולון, בת-ים, תל- אביב, מה שהכי קרוב. סליחה על כל השאלות האלה, פשוט בשנה הזאת התעסקתי הרבה בנושא הזה, של ברזיל וכו', סיפור ארוך. תודה רבה!

אהלן סיון,

לספר ששלי הזכירה, אודות היהודים בברזיל, קוראים "ברזיל והשאלה היהודית", וכתב אותו יהודי בשם ג'פרי לסר. הוא חקר ממש לעומק את הסטורית היהודים בברזיל. את הספר אפשר למצוא בספריה של האוניברסיטה העברית, ולי יש עותק מצולם שאשמח להשאיל. בספר הוא נותן קרדיט לד"ר מרגלית בז'רנו, מרצה באונ' העברית, שתחום מחקרה העיקרי הוא יהודים באמל"ט. אני מאמינה שתוכלי להעיזר גם בידע שלה. בנוסף, את יכולה לפנות ל"איגוד הישראלי לחקר יהדות אמריקה הלטינית". (אמיל"ט). אם תרצי ליצור עמם קשר, פני אליי. אשמח מאוד לעזור לך ! יפית

shellyland

New member
האמת היא שהתכוונתי לספר אחר

שהוא יותר ספרון קטנטן וישן, אבל הספר שאת אמרת נשמע לי יותר מגניב. אני אחפש אותו בספרייה של האוניברסיטה.
וחוצמזה, מה שלומך?

אחלה,

מתכוננת לקבוצה של סטודנטים שצריכה להגיע מריו בשבוע הבא וגם קצת לומדת... תבואי לשיעור בשני, שנקשקש! נשיקות

sivan1710

New member
תודה יפית ושלי

יפית אני אזכור את מה שאמרת על הספר ועל האיגוד ואני אחכה לזמן הנכון לבדוק בשביל האנשים מתי שהם ירצו. ראית את ההודעה שכתבתי לשלי על הסלולר של CLARO? אני אשמח אם תקראי כי אולי את יודעת במקרה משהו על זה או שאת יכולה לשאול מישהו בריו. סיון

למעלה